Mission Impossible: Η μέρα που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρατάχθηκε με 12

από Νίκος Παπαδόπουλος

Είχαν περάσει 23 μήνες από τον παρά φύσιν τελικό της Βαρκελώνης και οι δυο τους αντάμωσαν ξανά, υπό τη μελωδία του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το τραύμα του “Καμπ Νόου”, απότοκου του οργιώδους φινάλε, προφανώς δεν είχε κλείσει ακόμα για την Μπάγερν, που υπο φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι γεμάτη κόμπλεξ ενόψει του νέου ραντεβού με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ειδικά από τη στιγμή που οι Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και Τέντι Σέριγχαμ ήταν ξανά εκεί.

Μιλάμε για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2000/01. Η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον προερχόταν από τον όμιλο με Βαλένθια, Παναθηναϊκό και Στουρμ Γκρατς, ενώ αυτή του Ότμαρ Χίτσφελντ είχε αφήσει πίσω της τις Αρσεναλ, Λιόν και Σπαρτάκ Μόσχας.

Τα ψυχολογικά έμειναν στην άκρη, επισκιάστηκαν από το βαυαρικό DNA και στο ματς του “Ολντ Τράφορντ” ο φωτεινός πίνακας έγραψε 0-1, με γκολ του Πάουλο Σέρτζιο στο 86’.

Στις 18 Απριλίου, η Γιουνάιτεντ έψαχνε την υπέρβαση στο “Ολυμπιακό Στάδιο” του Μονάχου. Δεν τα κατάφερε, ηττήθηκε ξανά με 2-1 (5’ Έλμπερ, 39’ Σολ / 49’ Γκιγκς), αλλά το γεγονός που θα καθιστούσε αξέχαστο αυτό τον προημιτελικό δεν ήταν η “εκδίκηση” της Μπάγερν.

Ήταν κάτι που συνέβη προτού ακόμα σφυρίξει ο ρέφερι την έναρξη του αγώνα.

Προτεινόμενα Άρθρα