Ανησυχία στην γαλλική αστυνομία λόγω Μαρσέιγ

από AllAboutARIS

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην γαλλική αστυνομία αλλά και στην ΟΥΕΦΑ, εν όψει του τελικού του Europa League που θα γίνει ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και την Μαρσέιγ, καθώς υπάρχουν φόβοι για επεισόδια από την πλευρά των φίλων της ομάδας της Μασσαλίας.

Την Τετάρτη 16 Μαϊου θα γίνει στο “Stade de Lyon” ο τελικός του φετινού Europa League ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και την Μαρσέιγ, με την γαλλική αστυνομία να είναι σε επιφυλακή φοβούμενη τυχόν επεισόδια από την πλευρά των οπαδών των “Φωκαείς”.

Η αντιπαλότητα που υπάρχει ανάμεσα στους φίλους της Λιόν και της Μαρσέιγ είναι λίγο πολύ γνωστή, με τους φίλους της ομάδας της Μασσαλίας να απειλούν να καταστρέψουν το νέο γήπεδο των “λιονέ” ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Η κατάσταση ανάμεσα στις δύο ομάδες το τελευταίο χρονικό διάστημα χτυπά κόκκινο, ενώ από την πλευρά τους οι πρόεδροι των δύο συλλόγων Ζαν Μισέλ Ολά και Ζακ Ανρί Εϊρό με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, αλλά και με μηνύματα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν δυναμιτίσει ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα.

Από την πλευρά της η ΟΥΕΦΑ παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να πάρει δραστικά μέτρα, σε συνεργασία με την γαλλική αστυνομία προκειμένου να αποφευχτούν τα χειρότερα.

Προτεινόμενα Άρθρα