Τα 10 ενδιαφέροντα στατιστικά του αγώνα της Ρώμης

από Γιώργος Γκάτος

Η Λίβερπουλ θέλει να σφραγίσει το εισιτήριο ενώ η Ρόμα να κάνει και πάλι την ανατροπή των τελευταίων ετών

Οι Ρωμαίοι χρειάζονται, όπως και με την Μπαρτσελόνα τρία γκολ διαφορά (3-0 ή 4-1). Αυτά είναι δέκα περίεργα στοιχεία στατιστικής με σημείο αναφοράς τον μεγάλο επαναληπτικό ημιτελικό της Ρώμης:

1. Καμία ομάδα δεν ανέτρεψε ποτέ εκτός έδρας ήττα με 5-2 σε ένα ματς του του Κυπέλου πρωταθλητριών ή Champions League.

2. Το πρώτο παιχνίδι είχε συνολικά επτά γκολ: Ποτέ ξανά δεν εχουν μπει περισσότερα γκολ σε ένα ημιτελικό του Champions League. Είχε συμβεί στο Αγιαξ-Μπάγερν 5-2.

3. Αυτός είναι ο δέκατος ημιτελικός της Λίβερπουλ στην κορυφαία διοργάνωση. Οι «κόκκινοι» έχουν προκριθεί σε επτά από τις εννέα προηγούμενες περιπτώσεις, χάνοντας από την Ίντερ το 1964-65 και την Τσέλσι κατά την περίοδο 2007-08.

4. Για την Ρόμα είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός ημιτελικός σε 27 χρόνια: ο τελευταίος ήταν στο Κύπελλο UEFA εναντίον της Μπρόντμπι το 1990-91. Συγκεκριμένα, ο μόνος προηγούμενος ημιτελικός σε Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League ήταν το 1983-84, όταν η Ρόμα απέκλεισε την Νταντί Γιουνάιτεντ, με νίκη 3-0 στη Ρώμη, έχοντας χάσει 2-0 στη Σκωτία.

5. Η Ρόμα είναι η μόνη ομάδα σε αυτό το Champions League που δεν έχει δεχθεί ακόμη γκολ στην έδρα της (5 παιχνίδια). Οι «τζαλορόσι» έχουν κερδίσει κάθε μία από τις τέσσερις τελευταίες συναντήσεις στο Olimpico, αλλά ποτέ δεν πέτυχαν πέντε νίκες στη σειρά.

6. Η Λίβερπουλ είναι η μόνη ομάδα που εξακολουθεί ακόμα αήττητη αυτή τη σεζόν στο Champions League (7 νίκες, 4 ισοπαλίες).

7. Η Λίβερπουλ έχει σημειώσει 33 γκολ σε αυτό το Champions League, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη αγγλική ομάδα σε μία σεζόν. Στην πραγματικότητα, από την εισαγωγή της νέας μορφής (2003-04), μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης (41 γκολ το 2013-14) έχει σημειώσει περισσότερα.

8. Η Λίβερπουλ είναι η πρώτη ομάδα στην Ιστορία του Champions League, που μετρά τρεις παίκτες με τουλάχιστον οκτώ γκολ σε μία σεζόν (Σαλάχ 10, Φιρμίνιο 10, Μανέ 8).

9. Ο Εντίν Τζέκο σκόραρε σε κάθε ένα από τα τέσσερα του τελευταία παιχνίδια του Champions League, το μακρύτερο σερί για έναν παίκτη της Ρόμα στην ιστορία της διοργάνωσης.

10. Ο Αλισον απέκρουσε και τα 20 σουτ προ της εστία στο Olimpico στο Champions League.

Προτεινόμενα Άρθρα