Αλλιώς τα περίμεναν, αλλιώς κύλησαν…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Σίγουρα άξιζαν περισσότερες ευκαιρίες, τις οποίες είναι πιθανό να βρουν στα τρία τελευταία ματς της σεζόν

Τον περασμένο Ιανουάριο ο ΑΡΗΣ βγήκε στην αγορά γνωρίζοντας τις ανάγκες τους και με στόχο να κάνει περιορισμένες κινήσεις που θα έδιναν το κάτι παραπάνω στην αγωνιστική εικόνα του.

Από το περασμένο καλοκαίρι ήταν δεδομένη η ανάγκη για την απόκτηση ενός επιθετικού, ενώ στη διάρκεια προέκυψε και η απόφαση για την απόκτηση ενός επιτελικού μέσου. Στην πρώτη περίπτωση τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ακριβώς θα ήθελαν και τα περίμεναν. Στη δεύτερη φάνηκε να βρίσκουν αυτό που έψαχναν, για να προκύψει εν τέλει και ένας αριστερός μπακ που συμπλήρωσε την τριάδα των αφίξεων τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. 

Από τότε πέρασαν τρεις μήνες… Ο στόχος της ανόδου επετεύχθη και μαθηματικά πριν δύο ημέρες. Έτσι λοιπόν το AllAboutARIS βάζει κάτω τα πεπραγμένα των τριών παικτών που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Γενάρη.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΝΤΙ 

Λίγο μετά την αποχώρηση του από τον ΟΦΗ, ο Χαντί ανηφόρισε στη Θεσσαλονίκη παραμένοντας… κάτοικος Football League. Μία περίπτωση που προέκυψε μέσω του… Βουό, αφού έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Ιβοριανό. Ο υψηλόσωμος φορ δεν ήρθε αλλά ο 28χρονος μεσοεπιθετικός έκανε εν τέλει το δρομολόγιο Ηράκλειο- Θεσσαλονίκη ως επιλογή της τεχνικής ηγεσίας, αφού αγωνίζεται σε μία θέση στην οποία η ομάδα έψαχνε παίκτη.

Ο Χαντί μπήκε με το καλημέρα στην ενδεκάδα. Πριν κλείσει μία εβδομάδα στην ομάδα, ξεκίνησε βασικός στην αναμέτρηση με τη Σπάρτη. Το ίδιο έγινε και στα άλλα δύο παιχνίδια που ακολούθησαν με Πανσερραϊκό και Αναγέννηση Καρδίτσας. Αν και στο τελευταίο έδειξε ότι αρχίζει να… κουμπώνει στην ομάδα, κατά γενική ομολογία ο Σπανός προσπάθησε να τον ενσωματώσει κάπως βιαστικά στα πλάνα του. Το παραδέχθηκε άλλωστε και ο Αιγιώτης τεχνικός με δηλώσεις του.

Η ατυχία με τον Χαντί, έχει να κάνει με την απουσία του για δύο εβδομάδες λόγω των υποχρεώσεων του με την Εθνική Ιορδανίας. Και μάλιστα αποχώρησε μετά το παιχνίδι κόντρα στον Εργοτέλη, στο οποίο σκόραρε το πρώτο του γκολ. Ένα χρονικό σημείο στο οποίο πήρε ψυχολογία, για να επιστρέψει μετά από δύο εβδομάδες για τον αγώνα με τη Δόξα Δράμας. Εκείνο ήταν και το τελευταίο παιχνίδι στο οποίο αγωνίστηκε, αφού στα άλλα πέντε βρέθηκε τρεις φορές στον πάγκο και άλλες δύο έμεινε εκτός αποστολής.

Ο Ιορδανός μεσοεπιθετικός ήρθε στον ΑΡΗ έχοντας αγωνιστικό ρυθμό και απλά χρειαζόταν χρόνο στο κομμάτι της χημείας. Πάνω που πήγε να βρεθεί στα πάνω του, έλειψε δύο εβδομάδες με την Εθνική. Και δυστυχώς για τον ίδιο με την επιστροφή του, είδε τον Σπανό σταδιακά να τον θέτει εκτός ροτέισον, στηρίζοντας την επιλογή του Πλατέλλα για τη θέση του επιτελικού μέσου. Στα τελευταία παιχνίδια δεν αποκλείεται να πάρει χρόνο συμμετοχής, ,αν και ο ίδιος ήθελε να αγωνιστεί σε εκείνα που… έκαιγαν. Και όχι σε ματς που δεν έχουν πλέον ενδιαφέρον… 

ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΝΑΚΟΥΔΗΣ

Ο έμπειρος μπακ ήρθε με εισήγηση του Τομ Παπαδόπουλου, με τον οποίο διατηρούν πολύ καλές σχέσεις. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν έχει θέση στο ρόστερ του ΑΡΗ. Μιλάμε άλλωστε για έναν παίκτη με μπόλικες παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και με δεδομένη αγωνιστική αξία που ήήρθε για να πλαισιώσει τον Βαλεριάνο αφού ο Τσουμάνης δεν υπολογίζεται. 

Έπειτα από έναν μήνα προσαρμογής και επιστροφής σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς, ο 34ψρονος αμυντικός έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στον Εργοτέλη ως βασικός. Στα 90 λεπτά που αγωνίστηκε άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις. Δυστυχώς για αυτόν όμως, δεν μεταφράστηκαν σε συμμετοχές. Φαίνεται άλλωστε από τα μόλις 22 αγωνιστικά λεπτά που πήρε στα επτά παιχνίδια που ακολούθησαν. Συγκεκριμένα αγωνίστηκε για 15 λεπτά κόντρα στον Κισσαμικό και επτά στην αναμέτρηση με τον Παναιγιάλειο, παιχνίδι στο οποίο πέτυχε και το πρώτο του γκολ. Σε δύο ματς κάθισε στον πάγκο ενώ στα υπόλοιπα τέσσερα έμεινε εκτός αποστολής.

Η όλη κατάσταση είναι φυσιολογικό να μην του αρέσει αλλά τη διαχειρίζεται με απόλυτο επαγγελματισμό, προσπαθώντας με την εμπειρία του να έχει ένα συμβουλευτικό ρόλο για τους νεαρότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας μέσα στα αποδυτήρια.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΣΤΑΚΟΣ

Ηταν η εναλλακτική του ΑΡΗ μετά το “ναυάγιο” στην υπόθεση του Βουό και με τον Καπνίδη να έχει αποχωρήσει ήδη από το ρόστερ Πριν καλά-καλά προλάβει να ανακοινωθεί, “φορτώθηκε” με μία μεγάλη ευθύνη. Να δώσει δηλαδή λύσεις στο πρόβλημα που παρουσίαζε -και συνεχίζει να παρουσιάζει- η ομάδα στο σκοράρισμα, ειδικά σε εκείνο το χρονικό σημείο. Έπεσε δηλαδή κατευθείαν ένα βάρος στους ώμους του. 

Οπως και ο Χαντί, έτσι και ο 21χρονος επιθετικός μπήκε κατευθείαν στα “βαθιά”, με τρεις συνεχόμενες συμμετοχές ως βασικός. Είχε τις ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ που θα του έδινε ψυχολογία, αλλά αυτό δεν ήρθε. Αφού έμεινε εκτός αποστολής για δύο σερί αγωνιστικές με Αιγινιακό και Τρίκαλα, επέστρεψε για να παίξει μόλις 22 λεπτά στους αγώνες με Καλλιθέα και Παναχαϊκή. Αποτέλεσμα και της περιόδου φόρμας που διανύει ο Διαμαντόπουλος στο μεγαλύτερο μέρος του 2ου γύρου.

Στην Πάτρα αντίκρισε μία κόκκινη που τον κράτησε εκτός για τρεις αγωνιστικές. Στο ματς με τον Παναιγιάλειο κάθισε στον πάγκο, ακολούθησαν δύο αγώνες που έμεινε εκτός αποστολής και την περασμένη Κυριακή πέρασε ως αλλαγή στον Καραϊσκάκη. Γενικά ο Σπανός έδειξε να μην τον υπολογίζει και να μην τον εμπιστεύεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Η χρησιμοποίηση του Πασά στην κορυφή της επίθεσης στο παιχνίδι της Καλαμαριάς, το οποίο ο Μπαστακός παρακολούθησε από την κερκίδα.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ… 

Τα συμβόλαια των τριών παικτών λήγουν το καλοκαίρι. Χαντί και Μπαστακός έχουν οψιόν ανανέωσης. Το μέλλον τους ακόμα δεν είναι σίγουρο. Στα τρία ματς που απομένουν θα πάρουν λογικά ευκαιρίες από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Σε αγώνες που από τη μία δεν έχουν τόσο ενδιαφέρον αλλά από την άλλη η ομάδα θα είναι πιο απελευθερωμένη και με λιγότερη πίεση, έχοντας τη δυνατότητα να δείξουν πράγματα… 

 
 

Προτεινόμενα Άρθρα