Ολα στο… μηδέν

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δίκαια φωνάζουν οι φιλοξενούμενοι για το χέρι του Καπία στο 54ο λεπτό

Ένα παιχνίδι που μεγαλο ενδιαφέρον, που όμως εξελίχθηκε σε ποδοσφαιρική… σούπα. Απόλλων Πόντου και ΑΡΗΣ προσέφεραν λίγα πράγματα στην Καλαμαριά και έμειναν στο 0-0, για την 27η αγωνιστική της Football League.

Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού δεν δικαιολόγησε το κίνητρο της 1ης θέσης και της μαθηματικής ανόδου που… κυνηγάει, με μία μέτρια έως κακή εμφάνιση. Οι “κιτρινόμαυροι” δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί στο παιχνίδι, απέναντι σε έναν Απόλλωνα που ναι μεν είχε τον έλεγχο ειδικά στο πρώτο μέρος, αλλά οι λίγες φάσεις που δημιούργησαν δεν ανησύχησαν τον Καντιμοίρη.

Ετσι ξεκίνησε

Ο Διαμαντόπουλος ήταν το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για τον Δημήτρη Σπανό, με τον 28χρονο φορ να μένει στον πάγκο λόγω των αμυγδαλών του. Τη θέση του στο αρχικό σχήμα πήρε ο Πασάς, με τους Κάσσο-Μπαργκάν στις πλευρές και τον Πλατέλλα σε ρόλο επιτελικού μέσου. Στα χαφ ξεκίνησε πάλι το δίδυμο Μουμίν-Ιντζόγλου. Στην άμυνα το νέο πρόσωπο ήταν ο Δεληζήσης, πλαισιώνοντας τους Σόουζα, Τζανακάκη και Βαλεριάνο, με τον Καντιμοίρη να παραμένει στο τέρμα.

Πρώτο μέρος με… λίγα πράγματα

Αργά έως και… βασανιστικά κύλησε το πρώτο μέρος του αγώνα, το οποίο πέραν ενός-δύο σουτ που δεν ανησύχησαν τον Καντιμοίρη, δεν είχε να προσφέρει κάτι άλλο από πλευράς θεάματος. Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έλεγχαν τον ρυθμό και είχαν την κατοχή, με τον ΑΡΗ να παρατάσσεται αδικαιολόγητα αρκετά αμυντικά δίχως να απειλεί την εστία του Λόπεθ. Οι παίκτες του Σπανού δεν είχαν υπομονή και κατέφυγαν σε μακρινές μεταβιβάσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να… πουλούν εύκολα τη μπάλα.

Δίκαιες “φωνές” από ΑΡΗ

Η φάση του 54ου λεπτού ίσως είναι αυτή που θα θυμούνται οι περισσότεροι από το ματς και ειδικά στον ΑΡΗ. Από το σουτ του Πασά μέσα στην περιοχή, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Καπία και υπήρξε παράβαση, την οποία όμως ο διαιτητής Αγγελάκης δεν έδωσε προκαλώντας τις δίκαιες διαμαρτυρίες των “κιτρινόμαυρων”. 

Προσπάθησε αλλά… 

Από το 60′ και μετά ο ΑΡΗΣ άριχσε σταδιακά να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να περνάει μία φάση… αφύπνισης από την αμυντική προσέγγιση στην οποία αναλώθηκε. Ο Σπανός έριξε και τον Διαμαντόπουλο μέσα στο ματς, για να ακολουθήσουν οι Παυλίδης και Ντούνης. Οι φιλοξενούμενοι κυνήγησαν πιο έντονα το γκολ αλλά δε ήρθαν οι φάσεις για να το πετύχουν,. Στη που παρολίγο να δημιούργησαν και να αποδράσουν με τη νίκη ο Πασάς μπήκε στην πορεία της σέντρας του Τζανακάκη για τον Ντούνη που ήταν έτοιμος να σκοράρει.

Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Καλί στο 89

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Άγγελος Αγγελάκης (Μακεδονίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Θεόδωρος Αϊναλής (Μακεδονίας), Γιώργος Χριστάκογλου (Χαλκιδικής)

4ος: Ματθαίος Βουρνέλης (Μακεδονίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 13′ Αμαραντίδης, 42′ Μπρίτο, 74′ Χασομέρης, 86′ Καλί/30′, 89′ Κάσσος, 61′ Τζανακάκης, 85′ Παυλίδης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 89′ Καλί/-

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΌΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεθ, Γεωργιάδης, Καπίας, Καλί, Αμαραντίδης, Καλογέρης, Βεργώνης, Ηλιάδης (79′ Κυβελίδης), Συμελίδης, Μπρίτο (90’+3′ Li;onhw), Χασομέρης (90′ Καλαϊτζίδης)

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Μουμίν (80′ Παυλίδης), Ιντζόγλου, Κάσσος (64′ Διαμαντόπουλος), Μπαργκάν (85′ Ντούνης, Πλατέλλας, Πασάς.

Προτεινόμενα Άρθρα