To ρεκόρ της Σάλτσμπουργκ και τα 21.114 χλμ πορείας

από Γιώργος Γκάτος

Μέχρι την στιγμή που θα επιστρέψει από τη Μασσαλία για δεύτερη φορά, θα έχει ταξιδέψει πάνω από 21.000 χιλιόμετρα και για την ακρίβεια 21.414 (!), σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ιστοσελίδας της UEFA.

Η …ευρωπαϊκή περιπέτεια της αυστριακής ομάδας άρχισε στις 11 Ιουλίου μπροστά σε 1.452 θεατές στο στάδιο της Χιμπέρνιανς στη Μάλτα, στον δεύτερο γύρο προκριματικών του Champions League και θα μπορούσε να τελειώσει 309 ημέρες αργότερα, σε ένα γεμάτο Stade de Lyon για τον τελικό του Europa League, δημιουργώντας ένα νέο ρεκόρ των ευρωπαϊκών αγώνων.

Μετά την Μάλτα και την Χιμπέρνιανς, η Σάλτσμπουργκ συναντήθηκε με την Ριέκα, από την οποία αποκλείστηκε (1-1 και 0-0), με συνέπεια να μεταφερθεί στα play-off του Europa League. Στη φάση νοκ άουτ της διοργάνωσης απέκλεισε Ρεάλ Σοσιεδάδ, Ντόρτμουντ και Λάτσιο, φτάνοντας στα ημιτελικά. Ετσι στις 3 Μαΐου θα είναι το 20ο παιχνίδι της στην Ευρώπη αυτή τη σεζόν. Αυτό ισοδυναμεί με τον αριθμό ρεκόρ παιχνιδιών σε μια ενιαία αγωνιστική περίοδο, όπως έγινε το 1995/96 από την Μπορντό όταν συμμετείχε στο Intertoto Cup (8 αγώνες) και στο κύπελλο UEFA (12 αγώνες). 

Το κατόρθωμα επαναλήφθηκε επίσης την σεζόν 2012/13, όταν η Βασιλεία προχώρησε από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League έως τα ημιτελικά του Europa League, ακριβώς όπως και η Σάλτσμπουργκ.

Η διαδρομή της Σάλτσμπουργκ πέρασε από Μάλτα, Κροατία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Τουρκία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία και ξανά την Γαλλία, την οποία ελπίζει να επισκεφτεί εκ νέου για τον τελικό. 

Μέχρι την στιγμή που θα επιστρέψει από τη Μασσαλία για δεύτερη φορά, θα έχει ταξιδέψει πάνω από 21.000 χιλιόμετρα και για την ακρίβεια 21.414 (!), σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ιστοσελίδας της UEFA.

Δεν είχε χάσει έως το 17ο παιχνίδι, όταν ηττήθηκε (4-2) από την Λάτσιο στην Ρώμη. Η Σάλτσμπουργκ είναι η πρώτη ομάδα από την Αυστρία που φτάνει σε ένα ημιτελικό από την Ραπίντ Βιέννης στο Κύπελλο Κυπελλούχων 1995/96, ενώ -επίσης- η Σάλτσμπουργκ συμμετείχε στον τελικό του Κυπέλλου UEFA του 1993/94, που έχασε γνωρίζοντας δύο ήττες με το ίδιο σκορ (1-0) από την Ιντερ.

Προτεινόμενα Άρθρα