Επρεπε να χάσει… κι έχασε

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ακύρωσε κανονικό γκολ του Πασά ο διαιτητής Ρατσιάτος, ενώ σφύριζε…ΟΦΗ σε όλο το παιχνίδι

Αήττητο ήταν… και πάει για τον ΑΡΗ. Η αστοχία των παικτών του Σπανού, η… ρέντα του ΟΦΗ και η κάκιστη διαιτησία του Ρατσιάτου, ήταν τα στοιχεία που συνέθεσαν την πρώτη ήττα των “κιτρινόμαρων” στο “Γεντί Κουλέ με 2-0.

Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού δεν αξιοποίησε το καλό πρώτο ημίχρονο που είχε και τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Οι Κρητικοί στην πρώτη τους φάση στο ματς άνοιξαν το σκορ με τον Μάνο στο 45′, για να σκοράρουν και στην αμέσως επόμενη φάση που είχαν στο 49′ με τον Βουό. 

Στο 59′ ο Πασάς σκόραρε για τον ΑΡΗ αλλά ο διαιτητής το ακύρωσε λανθασμένα δίνοντας φάουλ υπέρ των φιλοξενούμενων ενώ έπρεπε να αφήσει το πλεονέκτημα. 

Ετσι ξεκίνησε

Τζανακάκης, Μουμίν και Κάσσος ήταν τα νέα πρόσωπα της ενδεκάδας του ΑΡΗ, αντί των Μπούρμπου, Νίκιτς και Πασά αντίστοιχα. Ο Κρητικός μπακ ξεκίνησε στο δεξί άκρο της άμυνας μαζί με τους Σόουζα, Δεληζήση, Βαλεριάνο. Ο Μουμίν ήταν ο παρτενέρ του Ιντζόγλου στο χώρο του κέντρου. Ντούνης-Κάσσος ξεκίνησαν στα άκρα της επίθεσης και Πλατέλλας πίσω από τον προωθημένο Διαμαντόπουλο.

Μισάωρο υπεροχής και ευκαιριών

Ο ΑΡΗΣ πήρε με το καλημέρα την κατοχή της μπάλας και μαζί τον έλεγχο του παιχνιδιού. Απέναντι σε έναν ΟΦΗ που περίμενε πίσω από το κέντρο να χτυπήσει στην αντεπίθεση, χωρίς όμως καθαρό μυαλό.

Οι χώροι που έδωσαν οι Κρητικοί, σε συνδυασμό και με το καλό πάσινγκ γκέιμ του ΑΡΗ, επέτρεψαν στην ομάδα του Σπανού να βρίσκεται συχνά στην επίθεση, χάνοντας μάλιστα δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει στο σκορ. Αρχικά στο 19′, με τον Ιντζόγλου να βρίσκει με φοβερή κάθετη τον Κάσσο στην περιοχή. Αυτός όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει απέναντι στον Στρέζο. Δύο λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ έδιωξε εντυπωσιακά την πολύ καλή κεφαλιά του Διαμαντόπουλου, από το γέμισμα του Τζανακάκη. Ο ρέφερι από την πλευρά του δεν έδινε τίποτα υπέρ του ΑΡΗ, ενώ είναι χαρακτηριστική η φάση με τον Βουό να κάνει πεντακάθαρο φάουλ στον Μουμίν, αλλά τον ρέφερι να τον αφήνει να βγει μόνος του απέναντι από τον Αναγνωστόπουλο, άσχετα αν στην συνέχεια μπλοκάρει και χάνει την ευκαιρία.

Και από το πουθενά… προβάδισμα για τον ΟΦΗ

Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 45′ Ο Μάνος, ο οποίος στο διάστημα που έπαιξε στα δεξιά ήταν… εξαφανισμένος ελέω Βαλεριάνου, την πρώτη φορά που πήρε τη μπάλα από τα αριστερά άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια στην άμυνα του ΑΡΗ.

Δεύτερη φάση, δεύτερο γκολ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε και το πρώτο, δηλαδή με γκολ για τον ΟΦΗ. Στη δεύτερη φάση τους στο ματς -και αυτή σε κόντρα επίθεση- οι Κρητικοί πήραν το προβάδισμα με το σουτ του Βουό από το ημικύλιο και αφού η μπάλα βρήκε στον Ιντζόγλου.

Ακύρωσε καθαρό γκολ ο Ρατσιάτος

Μία από τις φάσεις του αγώνα που θα συζητηθούν, είναι εκείνη του 59ου λεπτού. Ο Πασάς σκοράρει με διαγώνιο σουτ αλλά ο ρέφερι του αγώνα αντί να αφήσει το πλεονέκτημα δίνει φάουλ υπέρ του ΑΡΗ, αλλοιώνοντας έτσι το σκορ. Οι παίκτες του Σπανού διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή, που όμως επέμεινε στην αρχική λανθασμένη απόφαση του.

Εικόνα… κατάρρευσης 

Από την επίμαχη φάση του Πασά και κυρίως από το 70′ και μετά, ο ΑΡΗΣ φάνηκε να… αδειάζει. Επιθετικά ο ρυθμός της ομάδας έπεσε κατακόρυφα όπως και η ανασταλτική της λειτουργία, δίνοντας το δικαίωμα στον ΟΦΗ να βγει μπροστά και να δημιουργήσει 2-3 καλές φάσεις υστερώντας όμως στην τελική προσπάθεια. Με αποτέλεσμα το 2-0 να μείνει μέχρι το φινάλε του αγώνα. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νικόλαος Ρατσιάτος (Αργολίδας)

ΒΟΗΘΟΙ: Δημήτρης Πρέντζας (Δυτ. Αττικής), Δημήτρης Λυμπερόπουλος (Αθηνών)

4ος: Γιώργος Γιαννουλάκης (Χανίων)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 29′ Ποτουρίδης, 36′ Λεάλ/28′ Τζανακάκης, 54′ Πλατέλλας

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Νάστος, Λεάλ (55′ Πορτουλίδης), Βουό, Μάνος, Κομεσίδης, Μπολάκης, Μαχαίρας, Κουτσιανικούλης (84′ Ντίνας), Ποτουρίδης (64′ Βαφέας)

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης (82′ Μπούρμπος), Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Ιντζόγλου, Μουμίν, Ντούνης (53′ Πασάς), Κάσσος (52′ Μπαργκάν), Πλατέλλας, Διαμαντόπουλος.

Προτεινόμενα Άρθρα