Salah, (Champions) King of Africa

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Απόψε, όμως, θέλει να αποδείξει ότι αξίζει να είναι υποψήφιος για την… προεδρία στο φετινό Champions League, όπως συνέβη στο παρελθόν με άλλους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές

Aναλογικά, ο Φαραώ της Λίβερπουλ δεν κάνει στην Ευρώπη (έξι γκολ, δύο ασίστ) τα όργια της Premier League (29 γκολ, δέκα ασίστ), αλλά έχει δείξει ένα πολύ καλό επίπεδο και, μετά το σόου του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Τορίνο, έχει το απόλυτο κίνητρο και έμπνευση για να δείξει την αξία του στον πρώτο βρετανικό εμφύλιο με την Μάντσεστερ Σίτι στο «Άνφιλντ».

Στο Champions League, άλλωστε, έχει «καθρέφτες» από την ήπειρό του για να κοιταχτεί. Οι μεγαλύτεροι, αναμφίβολα, δύο ποδοσφαιριστές που έβαλαν την δική τους σφραγίδα στους τίτλους που κατέκτησαν οι ομάδες τους στο (πρόσφατο) παρελθόν: Ο Σαμουέλ Ετό και ο Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Ο Καμερουνέζος επιθετικός, ο οποίος διέψευσε ότι θέλει να βαδίσει στα χνάρια του Ζορζ Γουεά και να κατέβει για πρόεδρος στην χώρα του, θα μπορούσε κάλλιστα να το κάνει, έστω και αν με την εθνική ομάδα δεν είχε τις επιτυχίες που απόλαυσε σε συλλογικό επίπεδο.

Είναι, καταρχήν, ο πρώτος που κατέκτησε δύο διαδοχικά τρεμπλ (με την Μπαρτσελόνα το 2009, με την Ίντερ το 2010), παίζοντας κομβικό ρόλο στο πρώτο και πολύ σημαντικό στο δεύτερο.

Προτεινόμενα Άρθρα