Τον "πλήγωσαν" αστοχία και ένα χαμένο ριμπάουντ

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ δεν πήρε την νίκη, η οποία κρίθηκε στις λεπτομέρειες, σε μία φάση όπου η τύχη δεν ήταν μαζί του αλλά και σε άλλη μία όπου χάθηκε ένα αμυντικό ριμπάουντ. Επίσης καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η αστοχία.

Οι «κίτρινοι» ειδικά από την γραμμή των βολών είχαν αρκετά χαμηλά ποσοστά με μόλις 65% και 19/29 προσπάθειες, με τις δέκα χαμένες να είναι αρκετά μεγάλο νούμερο έναντι 10/17 του αντιπάλου.

Επίσης στα δίποντα το ποσοστό δεν ξεπέρασε το 50% (42% με 14/33) ενώ χαμηλό σχετικά ήταν και στα τρίποντα (30% με 6/20) αν και καλύτερο του αντιπάλου του.

Οι παίκτες του Γιαννάκη πήραν τα ριμπάουντ με 38-26 αλλά έχασαν δύο καθοριστικά, το πρώτο με το σκορ στο 64-57 και το δεύτερο και πιο κρίσιμο στα τελευταία δευτερόλεπτα με το σκορ στο 65-63.

Οι «κίτρινοι» είχαν μόλις 10 ασίστ έναντι 15 του αντιπάλου του, αλλά και 5 κλεψίματα έναντι 8.

Ένα επίσης μείον στην απόδοση του ΑΡΗ ήταν ότι παρότι είχε λιγότερα λάθη από τον Π.Α.Ο.Κ. (14 έναντι 15), είχε και λιγότερους πόντους από τα λάθη αντιπάλου, μόλις επτά έναντι 16. Ο ΑΡΗΣ επίσης είχε μόλις τέσσερις πόντους από αιφνιδιασμούς, έναντι επτά, ενώ παρά τα ριμπάουντ δεν είχε το αναμενόμενο κέρδος με μόλις επτά πόντους από δεύτερες… ευκαιρίες έναντι 12 του αντιπάλου.

Χαμένος βγήκε και από τους πάγκους, μιας και πήρε 36 πόντους έναντι 41 του αντιπάλου του.

Γενικά από τους αριθμούς μπορεί να πει κανείς ότι ο ΑΡΗΣ ήταν μείον σε αρκετές σημαντικές κατηγορίες, αλλά παρόλα αυτά βρέθηκε στο +7.

Προτεινόμενα Άρθρα