Έκανε "δώρο" ένα δικό του αγώνα

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ είχε την νίκη στα χέρια του, προηγήθηκε με 64-57, περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος, αλλά «κατάφερε» να χάσει ένα δικό του παιχνίδι και να το κάνει «δώρο» στον Π.Α.Ο.Κ.

Ο ΑΡΗΣ μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 7-3, αλλά οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και με την είσοδο του Χαραλαμπόπουλου έκλεισαν προηγούμενοι το πρώτο δεκάλεπτο με 13-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Αθηναίου προσπάθησε να… τραβήξει τον ΑΡΗ για να μειώσει, ο Π.Α.Ο.Κ. όμως κράτησε προσωρινά το προβάδισμα στους επτά πόντους (21-28 στο 13ο λεπτό). Ο Τσαιρέλης ανέβηκε επιθετικά, ενώ περιορίστηκε και ο Χαραλαμπόπουλος με αποτέλεσμα οι «κίτρινοι» να… ροκανίζουν την διαφορά, η οποία μειώθηκε στον έναν πόντο (36-37) με την λήξη του πρώτου ημίχρονου.

Ο ΑΡΗΣ μπήκε με σαφή προσανατολισμό να πιέσει περισσότερο στην άμυνα, να συνεχίσει το μπλοκάρισμα του Γκος και να «αφοπλίσει» τον Χαραλαμπόπουλο ο οποίος μπορεί να είχε πέντε πόντους στο πρώτο λεπτό της τρίτης περιόδου, αλλά στην συνέχεια «εξαφανίστηκε». Οι παίκτες του Γιαννάκη έμειναν πιστοί στο πλάνο τους, προηγήθηκαν με 48-47 με τον Αθηναίου να είναι ο κινητήριος μοχλός στην επίθεση, και κράτησαν το προβάδισμα με την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου (52-50).  Οι παίκτες του Γιαννάκη συνέχισαν με την ίδια προσήλωση στην άμυνα ενώ επιθετικά ο Αθηναίου ήταν εγκλωβισμένος και έτσι την λύση έδωσαν Μπελ και Τσαιρέλης ώστε το σκορ να γίνει 58-55 στο 35ο λεπτό.

Ο Έλληνας άσος του ΑΡΗ είχε μάλιστα έξι συνεχόμενους πόντους για το 60-55 ενώ με δίποντο του Μούρτου η διαφορά πήγε στους επτά πόντους (62-55), με 3’ και 48’’ να απομένουν. Με δίποντο του Μπελ ο ΑΡΗΣ προηγήθηκε με 64-57 στο 37ο λεπτό. Όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με τους «κίτρινους» να κάνουν λάθη στην επίθεση, ενώ τα σουτ του Π.Α.Ο.Κ., τραβηγμένα και τυχερά τους έδωσαν το δικαίωμα να μειώσουν σε 64-63 με 80 δευτερόλεπτα να απομένουν.  Ο Αθηναίου κέρδισε φάουλ με 72΄΄ για το τέλος, κάνοντας το 65-63. Ο Π.Α.Ο.Κ. έχασε την επόμενη επίθεση, όμως και οι «κίτρινοι» δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την δική τους και να… τελειώσουν τον αγώνα, με τον Μάρας να αστοχεί. Τελευταία επίθεση για τους φιλοξενούμενους, με τον Μαργαρίτη να αστοχεί, αλλά ο ΑΡΗΣ αν και είχε κερδίσει την «μάχη» των ριμπαόυντ, έχασε το πιο κρίσιμο, με τον Ζάρα να ευστοχεί σε τρίποντο 65-66), τέσσερα δευτερόλεπτα και δύο δέκατα πριν το τέλος. Η επίθεση του ΑΡΗ εκτελέστηκε από τον Μπελ, ο οποίος αστόχησε, η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Αμερικανού και πάλι αλλά το νέο σουτ ήταν εκτός χρόνου.  

Τα δεκάλεπτα:

ΑΡΗΣ: Μάρας 2, Μποχωρίδης 5, Φλιώνης 3 (1), Τσαιρέλης 16 (1), Μούρτος 3, Πουλιανίτης 2, Χρηστίδης 1, Αθηναίου 18 (3), Ντουβιέ 3 (1), Μπελ 12.

Π.Α.Ο.Κ.: Χρυσικόπουλος 3 (1), Κατσίβελης 3, Τζάκσον, Γκος 12, Τζόουνς 7 (1), Πέτεγουει 2, Κρουμπάλι 6, Κόνιαρης 5, Τσόχλας, Μαργαρίτης 6, Ζάρας 6 (2), Χαραλαμπόπουλος 16 (2).

Προτεινόμενα Άρθρα