Η πιο… εγκληματική μπαλαδόφατσα στα χαρτάκια της Panini

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν ότι η πιο καλτ φυσιογνωμία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου υπήρξε παράλληλα και ένας από τους μεγαλύτερους overachievers του αθλήματος.

Στην καλύτερη σου θύμιζε πρωτοπαλίκαρο του υποκόσμου. Στη χειρότερη τον ονειρεύτηκες ως τον κακοποιό που μπούκαρε ένα βράδυ στο σπίτι σου, τα σήκωσε όλα και από… μεγαλοψυχία σε άφησε να ζήσεις. Στην πραγματικότητα όμως, το μυθικό status του ήταν ένα συγκοινωνούν δοχείο με τον εγκάρδιο, γνήσιο και έξω καρδιά χαρακτήρα του. Αν κάποιοι έβλεπαν μαζί του εφιάλτες ήταν μόνο οι αντίπαλοι επιθετικοί. “Χαλάρωσε. Μόλις με δουν θα χεστούν πάνω τους”, είπε στον προπονητή του, Ντίμιταρ Πένεφ, για να τον καθησυχάσει, πριν από τον προημιτελικό Βουλγαρίας – Γερμανίας στο Μουντιάλ του 1994!

Για να μην τον αδικούμε όμως, ο βασικός λόγος που ο Τρίφον Ιβάνοφ προκαλούσε τρόμο στους αντιπάλους ήταν η ανά πάσα ώρα και στιγμή ετοιμότητα του να φάει… χορτάρι για να τους σταματήσει. Και ο τελευταίος λόγος που γράφτηκε το κείμενο αυτό είναι να αδικήσει έναν από τους μεγαλύτερους overachievers που έπαιξαν ποτέ μπάλα.

Προτεινόμενα Άρθρα