ΑΡΗΣ… 4×4 στον βούρκο του Αιγινίου

από Νίκος Παπαδόπουλος

Διαμαντόπουλος (2), Παυλίδης και Πλατέλλας τα γκολ για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού

Όπως ολοκλήρωσε τον 1ο γύρο του πρωταθλήματος, έτσι ξεκίνησε και τον 2ο ο καταιγιστικός ΑΡΗΣ στον… βούρκο του Αιγινίου. 

Με… καρέ τερμάτων, οι “κιτρινόμαυροι” επικράτησαν με 1-4 του Αιγινιακού για την 18η αγωνιστική της Stoiximan Football League και ξέφυγε εκ νέου με 8 βαθμούς από την 3η θέση και την Παναχαϊκή. 

Έτσι ξεκίνησε

Μπάμπης Παυλίδης και Δημήτρης Διαμαντόπουλος ήταν τα δύο νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του ΑΡΗ, σε ρόλο επιτελικού μέσου και φορ αντίστοιχα. Στις υπόλοιπες θέσεις οι επιλογές του Δημήτρη Σπανού παρέμειναν σταθερές. Ο Αναγνωστόπουλος ξεκίνησε στο τέρμα, έχοντας μπροστά του Τζανακάκη, Σόουζα, Δεληζήση και Βαλεριάνο. Μουμίν-Ιντζόγλου ήταν η δυάδα στα χαφ και ο Πλατέλλας με τον Πασά οι πλάγιοι επιθετικοί.

Εβαλε τις βάσεις πριν το πρώτο τέταρτο

Παρά την κακή κατάσταση του γηπέδου, ο ΑΡΗΣ όχι μόνο στάθηκε εξ αρχής καλά αλλά κατά διαστήματα έπαιζε και συνδυαστικό ποδόσφαιρο, με καλές συνεργασίες μεσοεπιθετικά. Σε μία από αυτές στο 3′ ο Πασάς άφησε με εξαιρετικό τακουνάκι για τον Παυλίδη που μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε καθαρά, για να στείλει το Διαμαντόπουλο στην άσπρη βούλα και να έρθει το 0-1 στο 4ο λεπτό. 

Τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Πλατέλλας εννέα λεπτά αργότερα. Αφού στο 8′ το σουτ του 29χρονου εξτρέμ πέρασε λίγο, άουτ, στο 13′ και μετά από ασταθή απόκρουση του Τόλιου, σκόραρε με κοντινό πλασέ στην επαναφορά και έβαλε τον ΑΡΗ σε θέση ισχύος. 

Ο ρυθμός έπεσε, όχι όμως και ο δείκτης του σκορ

Στο δεύτερο μέρος και με το γήπεδο σε ακόμη χειρότερη κατάσταση, ήταν ο φυσιολογικό οι ρυθμοί να πέσουν κάπως σε αντίθεση όμως με τον δείκτη του σκόρ. Στο 65′ ο Μουμίν έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και έδωσε για τον Παυλίδη, ο οποίος με αριστερό σουτ τριπλασίασε τα τέρματα του ΑΡΗ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Διαμαντόπουλος αξιοποίησε την πάσα του Ντούνη και από το ύψος του πέναλτι έκανε το 0-4, με τη… σμενή τελετή να λαμβάνει τέλος σε εκείνο το σημείο.

Ο ΑΡΗΣ έχασε κι άλλες ευκαιρίες με κυριότερη του Ντούνη στο 79. 

Το μόνο που κατάφερε ο Αιγινιακός ήταν να φτάσει στο γκολ της τιμής, με τον Ζούρκο στο 81ο λεπτό. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας)

ΒΟΗΟΙ: Χρήστος Τσιαμπάσης (Κοζάνης), Θεόδωρος Τζιουβάρας (Κοζάνης)

4ος: Δημήτρης Καρατέρπος (Κοζάνης)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 19′ Σοφιάνης, 41′ Πολύζος, 76′ Ανδρικόπουλος/26′ Ιντζόγλου

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Τοπαλίδης, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Πετρούσης (61′ Χότζιτς), Πολύζος (46′ Ανδρικόπουλος), Αντωνιάδης, Γκατσολάρι, Σοφιαννής, Πέριτς, Παπαδόπουλος 

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Μουμίν, Ιντζόγλου, Πλατέλλας (66′ Μιλούνοβιτς), Πασάς (37′ Ντούνης), Παυλίδης (77′ Νίκιτς) Διαμαντόπουλος

Προτεινόμενα Άρθρα