«Πολύ σκληρός για να πεθάνει…»

από AllAboutARIS

Το όνομα του Βίκτορ Σανικίντζε ήρθε να προστεθεί στην μεγάλη λίστα των παικτών που έπεσαν θύματα της μοίρας και τραυματίστηκαν, αφήνοντας τον ΑΡΗ να προσπαθεί να βρει την λύση και να προχωρήσει. Ο Δημήτρης Πρίφτης έχει βιώσει ανάλογες καταστάσεις στο παρελθόν και τα έχει καταφέρει…

Ο ΑΡΗΣ έχει μάθει τα τελευταία χρόνια να ζει με τα προβλήματα που παρουσιάζονται και να βγαίνει πιο δυνατός από αυτά, μέσα από δύσκολες καταστάσεις και με ελάχιστα εφόδια. Βέβαια κάθε περίπτωση έχει τις διαφορές της αλλά το βασικό στοιχείο είναι ότι οι «κίτρινοι» καταφέρνουν παρά τις αντιξοότητες να παίρνουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αν ανατρέξουν το πρόσφατο παρελθόν θα δούμε ότι ο ΑΡΗΣ έχει βρεθεί σε παρόμοια καταστάσεις και τα κατάφερε μια χαρά με βάση τα εκάστοτε δεδομένα.

Την πρώτη χρονιά του Δημήτρη Πρίφτη με τις οικονομικές δυνατότητες περιορισμένες, ο ΑΡΗΣ άρχισε να χάνει παίκτες πριν τα πλέι οφ, όπου στόχος ήταν η τέταρτη θέση. Σίμτσακ και κυρίως Νέιμικ ήταν τα θύματα, ενώ σε όλη την χρονιά είχαν παρουσιαστεί προβλήματα αναγκάζοντας τον Πρίφτη να φέρει τον Αντεγκμπόγιε με τον Τόμας να έχει θέματα με τραυματισμούς. Ο Αντεγκμπόγιε ήταν τότε το τελευταίο… θύμα με τον ΑΡΗ να πηγαίνει στα πλέι οφ με βασικότατες απουσίες αλλά να καταφέρνει να παίρνει την τέταρτη θέση, φτάνοντας στον τελευταίο αγώνα να έχει ουσιαστικά επτά ετοιμοπόλεμους παίκτες.

Η επόμενη χρονιά κύλησε και πάλι με διάφορα προβλήματα όμως η μοίρα έπαιξε και πάλι άσχημο παιχνίδι στον ΑΡΗ του Πρίφτη μιας και έχασε τον Τζαμέλ Χάγκινς στον πρώτο γύρο των πλέι οφ, μη έχοντας δικαίωμα αντικατάστασης του. Αλλά και πάλι βγήκε πιο δυνατός κοντράροντας στα… ίσα τον Παναθηναικό.

Φέτος ο Έλληνας τεχνικός έστειλε μία ομάδα και ο Βίκτορ Σανικίντζε ήταν ένα βασικό κομμάτι της. Ο Γεωργιανός έδωσε στο παιχνίδι του ΑΡΗ μία άλλη οντότητα, το ανέβασε επίπεδο μιας και είναι ο παίκτης ο οποίος συνδέει περιφέρεια με ρακέτα, αυτός που συνεργάζεται καλύτερα με όλους, δίνει τα πάντα στην άμυνα και γενικά ήταν ο παίκτης που… κόλλησε καλύτερα από τον καθένα στην φιλοσοφία του Πρίφτη. Ο τραυματισμός του ήταν ένα μεγάλο σοκ για τον ΑΡΗ και τον κόσμο του, ο οποίο βρήκε στο πρόσωπο του «Σάνι» έναν νέο ήρωα της κερκίδας.

Η ιστορία έχει δείξει ότι οι «κίτρινοι» βγαίνουν πιο δυνατοί μέσα από τέτοια ισχυρά χτυπήματα της μοίρας. Ήδη έχουν κερδίσει όσον αφορά την αντίδραση τους να αποκτήσουν άμεσα τον Ντραγκίσεβιτς, άρα δείχνουν αντανακλαστικά μεγάλης ομάδας, ενώ και η κίνηση για ανανέωση του συμβολαίου του Γεωργιανού ανεβάζει τον ΑΡΗ επίπεδο ως σύλλογο που κοιτάει πέρα από το καθαρά αγωνιστικό και τον ανθρώπινο παράγοντα.

Αγωνιστικά δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση ανάμεσα στους δύο παίκτες, είναι διαφορετικό στυλ. Αλλά ο Ντραγκίσεβιτς ήταν ότι καλύτερη υπήρχε στην αγορά αυτή την στιγμή. Είναι δουλειά του Πρίφτη τώρα να βρει ρόλο για τον Ντραγκίσεβιτς και παράλληλα να βρει πως θα καλύψει το κενό του Σανικίντζε, ποιοι θα είναι αυτοί που θα κάνουν την δουλειά του Γεωργιανού.

Αλλά νομίζω ότι σαν άλλος… Τζον ΜακΚλέιν θα βρει την λύση και θα νικήσει τους… κακούς.

 

Υ.Γ.1: Εκπληκτική η κίνηση Ντραγκίσεβιτς να επισκεφτεί τον Σανικίντζε στο νοσοκομείο. Δείχνει το μεγαλείο του ανθρώπου, τον χαρακτήρα του και αξίζουν συγχαρητήρια.

Υ.Γ.2: Μετά από μία καριέρα σχεδόν 19 χρόνων στην δημοσιογραφία, αποφάσισα για προσωπικούς λόγους να κάνω ένα διάλειμμα. Ως δημοσιογράφος είμαι γενικά δύσπιστος και πραγματικά τα τελευταία χρόνια στον ΑΡΗ έχω δει πολλά, όμως μέχρι στιγμής ο Νίκος Λάσκαρης έχει ανταποκριθεί 100% σε αυτά που είχε πει. Εύχομαι να συνεχίσει έτσι και να οδηγήσει τον ΑΡΗ σε μεγάλες επιτυχίες, αντάξιες του παρελθόντος.

Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τον Χρύσανθο Τσαλτίδη και τον Αλέξη Σαββόπουλο για την ευκαιρία που μου έδωσαν μέσα από το κορυφαίο σάιτ για τα θέματα του ΑΡΗ, το AllAboutARIS, να εκφράζω τις απόψεις του για τα τεκταινόμενα του τμήματος μπάσκετ. Επίσης να ευχαριστήσω και τους συναδέλφους με τους οποίους συνεργάστηκα τα τελευταία χρόνια, ονόματα δεν θα γράψω γιατί θα ξεχάσω κανέναν, αλλά ξέρουν αυτοί.

Τέλος να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους όσους επικοινώνησαν μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια, ζητώντας την άποψη μου για την ομάδα. Φυσικά και αυτούς που δεν συμφωνούσαν με τα γραφόμενα μου και μου άσκησαν κριτική και καλά έκαναν γιατί μέσα από την σωστή κριτική γίνεσαι καλύτερος. Φυσικά να ευχαριστήσω και όσους μπήκαν στον κόπο να ξοδέψουν μερικά λεπτά από τον χρόνο τους διαβάζοντας τα κείμενα μου γιατί σύμφωνα με τα νούμερα η ανταπόκριση ήταν μεγάλη.

Δεν ξέρω αν αυτή η χρονιά θα φέρει χαμόγελα στον κόσμο του ΑΡΗ αλλά είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα γίνει και αυτό.

Εις το επανιδείν…

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα