Ισπανικά κάλαντα στο Μπρίτζ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο Άλβαρο Μοράτα και ο Μάρκος Αλόνσο έδωσαν και πάλι την λύση

Ποια ευρωπαϊκή ομάδα έχει πάρει φέτος τα περισσότερα γκολ από Ισπανούς ποδοσφαιριστές; Μη βιαστείτε να απαντήσετε, η σωστή απάντηση δεν έχει ως έδρα κάποια πόλη της ιβηρικής, αλλά το Λονδίνο!

Η Τσέλσι είναι η πιο ισπανική ομάδα της Ευρώπης, αφού έχει πάρει φέτος 20 γκολ από Ισπανούς παίκτες, που την έχουν βοηθήσει αφάνταστα την φετινή περίοδο.

Ο Άλβαρο Μοράτα και ο Μάρκος Αλόνσο έδωσαν και πάλι την λύση, με την Τσέλσι να ξεμπερδεύει διαδικαστικά με το εμπόδιο της Μπέρνλι και να μειώνει στον πόντο την απόσταση από την δεύτερη θέση.

Η έκτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη για την ομάδα του Αντόνιο Κόντε ήρθε μετά από ένα πολύ μέτριο πρώτο μέρος, αλλά πολύ επιβλητικό δεύτερο.

Ο συνδυασμός που «σκοτώνει» φέτος για τους μπλε (ασίστ Αθπιλικουέτα / γκολ Μάτα) επαναλήφθηκε για 6η φορά (!) φέτος, αφού με το ξεκίνημα της επανάληψης, η συστημένη σέντρα του Ισπανού μπακ βρήκε το κεφάλι του Μοράτα, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0) 52 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο συμπατριώτης του, Μάρκος Αλόνσο έψαξε πολύ το γκολ και το βρήκε με την… τρίτη. Μετά από δύο απανωτές αποκρούσεις του Ράιαν, ο Ισπανός μπακ τον νίκησε με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Φάμπρεγκας (60’), διαμορφώνοντας το 2-0 σε μία πολύ ευχάριστη Boxing Day για την Τσέλσι, που δείχνει σημάδια αισθητής βελτίωσης το τελευταίο δίμηνο.

Προτεινόμενα Άρθρα