Πυγμαχία γένους… θηλυκού

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

"Δεν έσβησε ποτέ η σπίθα!"

Το αφιέρωμα της “ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!” για τις γυναίκες πυγμάχους του συλλόγου:

“Για πρώτη φορά στην μακρόχρονη ιστορία του το τμήμα πυγμαχίας γυναικών του ΑΡΗ ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής και πολυνίκης Σύλλογος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στον Πειραιά. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια τεράστια επιτυχία για τον «κιτρινόμαυρο» Σύλλογο, αλλά και για τους προπονητές του τμήματος, Γιώργο Γκαβέζο και Στέργιο Κωστίδη, οι οποίοι είδαν τους κόπους τόσων ετών να επιβραβεύονται.
Οι αθλήτριες που συμμετείχαν με τα χρώματα του ΑΡΗ ήταν η πέντε φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας, Γεωργία Βαχανίδου, η τέσσερις φορές πρωταθλήτρια, Στέλλα Κοντούλη, στα 69 κιλά και η μια φορά πρωταθλήτρια, Κατερίνα Τσάμη. Και οι τρεις αθλήτριες έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να διακριθούν και να ανέβουν στην κορυφή!
Συγκεκριμένα, η Κοντούλη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, η Τσάμη, μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, κατετάγη δεύτερη και από την πλευρά της, η Βαχανίδου αδικήθηκε στον ημιτελικό με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.
Οι προπονητές του τμήματος έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι από τις επιτυχίες των αθλητριών τους και ιδιαίτερα για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή και πολυνίκη Συλλόγου!

Η «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!» συνάντησε τις πρωταθλήτριες του ΑΡΗ στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, εκεί όπου σε απόλυτα… χριστουγεννιάτικη διάθεση, φωτογραφήθηκαν με το λάβαρο του «κιτρινόμαυρου» Συλλόγου, αλλά και τα Κύπελλά τους!

«Δεν έσβησε ποτέ η σπίθα!»

Δριμύτερη επέστρεψε στα ρινγκ, μετά από απουσία πέντε ετών, λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, η Γεωργία Βαχανίδου, η οποία απέδειξε ότι η… τέχνη δεν ξεχνιέται! Έτσι, ανέβηκε στο ρινγκ και έκανε αυτό που τόσα χρόνια ξέρει να κάνει καλά, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο!

– Γεωργία, θα χαρακτήριζες ιδανική την επιστροφή σου στη δράση με την κατάκτηση της 3ης θέσης και το πρωτάθλημα Ελλάδας με το Σύλλογό σου;
«Μπορεί να μην κατάφερα να φτάσω στην κατάκτηση του τίτλου, όπου θεωρώ ότι αδικήθηκα στα προκριματικά, με αποτέλεσμα να μην έχω την ευκαιρία να προκριθώ στον τελικό, ωστόσο, ναι, σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένη».

– Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν για σένα να επανέλθεις μετά από μια πενταετία;
«Λόγω της δουλειάς μου ως γυμνάστρια δεν έχασα την επαφή με το άθλημα και τον χώρο, όμως, αναμφισβήτητα ήταν μεγάλο το ρίσκο. Αποφασίσαμε από κοινού με τον προπονητή μου, τον Γιώργο Γκαβέζο, να κατέβω στους αγώνες αν και δεν ήξερα πώς θα ανταπεξέλθω στην προετοιμασία. Εν τέλει όλα πήγαν καλά και είμαι πολύ ευχαριστημένη αν και δεν μπόρεσα να φτάσω στην κατάκτηση του τίτλου στην κατηγορία μου».

– Τι σκέφτεσαι για τη συνέχεια;
«Δεν μπορώ να ξέρω από τώρα. Σίγουρα μέσα μου υπάρχει ακόμα η σπίθα αναμμένη. Δεν έσβησε ποτέ, άλλωστε, η αγάπη μου για το άθλημα και το Σύλλογό μου. Θα δείξει στην πορεία…»

«Δεν υπάρχουν λόγια…»

Η… μικρή της παρέας, η Κατερίνα Τσάμη, η οποία αγωνίζεται τα τελευταία πέντε χρόνια με τα «κιτρινόμαυρα» γάντια μίλησε για τα συναισθήματα, που ένιωσαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

– Κατερίνα, πώς το ζήσατε όλο αυτό;
«Ήταν κάτι που το θέλαμε πολύ. Τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα και ακόμα είναι. Νιώθω σα να συμβαίνει τώρα… Το χαρήκαμε πάρα πολύ! Δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψεις όλο αυτό και εύχομαι να το ξαναζήσω! Όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, πέσαμε από τα σύννεφα. Συγκινηθήκαμε πάρα πολύ!».

– Ποιος είναι ο επόμενος προσωπικός σου στόχος;
«Θέλω αυτήν την στιγμή να δώσω προτεραιότητα στη σχολή μου (Υ.Γ. σπουδάζει στο τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων) και παράλληλα θα συνεχίσω τις προπονήσεις. Δεν ξέρουμε ακριβώς πότε θα είναι οι επόμενοι αγώνες, αλλά εμείς συνεχίζουμε δυνατά».

– Πώς είναι η συνεργασία σας με τον προπονητή σας, Γιώργο Γκαβέζο;
«Ο προπονητής μας είναι πάντα δίπλα μας και πιστεύει σε εμάς. Αυτό θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό. Σε όλη αυτήν την προετοιμασία έκανε πολλές θυσίες, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό και τον ευχαριστούμε πολύ!».

«Ιστορική νίκη»

Η Στέλλα Κοντούλη έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην κατηγορία της, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

– Στέλλα, περιμένατε την πολύ μεγάλη αυτή επιτυχία για το τμήμα και το Σύλλογο;
«Ήταν μια ιστορική νίκη, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΑΡΗΣ αναδείχθηκε πρωταθλητής και πολυνίκης Σύλλογος. Ήταν ένα τεράστιο επίτευγμα. Όσο για το αν το περιμέναμε; Το θέλαμε, το ελπίζαμε και η αλήθεια είναι πως, όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, δεν το πιστεύαμε!».

– Ποια ήταν τα πρώτα σας συναισθήματα;
«Ήταν κάτι το απίστευτο! Το ζήσαμε για πρώτη φορά ως Σύλλογος και, μάλιστα, ήταν μοναδικό να κατακτάς το πρωτάθλημα μέσα στον Πειραιά, όπου σηκώσαμε τη σημαία και το Κύπελλο».

– Πού θεωρείς ότι οφείλεται αυτή σας η επιτυχία;
«Είχαμε πολύ καλή προετοιμασία και ο προπονητής μας, ο Γιώργος Γκαβέζος, μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Πίστεψε σε εμάς, πιστέψαμε και εμείς σε εμάς, ήμασταν φουλ προπονημένες και συνεπώς δεν είχαμε να φοβηθούμε τίποτα! Τελικά, όλα πήγαν κατ’ ευχήν!».”

Προτεινόμενα Άρθρα