Αλόνσο και 3 βαθμοί

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο Κόντε παρέταξε την Τσέλσι ξανά χωρίς κλασικό σέντερ-φορ (με τον Αζάρ ως «ψευτοεννιάρι») και η αλήθεια είναι ότι οι Λονδρέζοι δεν ήταν ιδιαίτερα παραγωγικοί

Eίναι ο πιθανώς ο καλύτερος αριστερός μπακ στον κόσμο σε συστήματα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Έκανε μεταπτυχιακό στην Φιορεντίνα του Μοντέλα τώρα στην Τσέλσι του Κόντε διδάσκει πως παίζεται η θέση στο 3-4-3 του Κόντε.

 
Ο Μάρκος Αλόνσο είναι ο δεύτερος διασημότερος Αλόνσο (μετά τον Φερνάντο), όμως δίνει κι αυτός τα γκάζια του. Ένα πανέξυπνο φάουλ του Ισπανού μπακ ήταν αρκετό στην Τσέλσι για να λυγίσει την αντίσταση της Σαουθάμπτον και με την 8η νίκη στα 10 τελευταία ματς να πιάσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην δεύτερη θέση στο -11 από την κορυφή, στο άτυπο πρωτάθλημα πίσω από την Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Κόντε παρέταξε την Τσέλσι ξανά χωρίς κλασικό σέντερ-φορ (με τον Αζάρ ως «ψευτοεννιάρι») και η αλήθεια είναι ότι οι Λονδρέζοι δεν ήταν ιδιαίτερα παραγωγικοί.

Ο Φόστερ έβγαλε με εντυπωσιακό τρόπο το σουτ του Καντέ (25’), ενώ λίγο αργότερα (42’) το σουτ του Πέδρο κόντραρε σε πόδι αμυντικού και σταμάτησε στην ρίζα της δοκού.

Η φάση που έκρινε τον αγώνα έγινε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν ο Μάρκος Αλόνσο «είδε» την τρύπα στο τείχος και με ένα πανέξυπνο φάουλ έκανε το 1-0.

Το γκολ του Αζάρ στο 69ο λεπτό ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ, ο Φόστερ κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα σε προσπάθειες από Αλόνσο (70’) και Μοράτα (75’) και οι «άγιοι» λίγο έλειψε να κάνουν το «μπαμ», όμως ο Όστιν νικήθηκε από τον Κουρτουά σε κλασικό τετ-α-τετ (77’) για μία Σαουθάμπτον που με βάση την εικόνα της δεν άξιζε να πάρει κάτι από το «Στάμφορντ Μπριτζ»

Προτεινόμενα Άρθρα