Μόνο έτσι θα καθίσει η FIBA στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ECA!

από Γιώργος Γκάτος

Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για μία παγκόσμια επένδυση ύψους 30.000.000 ευρώ, την οποία η FIBA θα μοιράσει στις ομοσπονδίες.

Οι άνθρωποι της παγκόσμιας ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης συνεδρίασαν για τρίτη και τελευταία φορά για το 2017 στην Γενεύη και συζήτησαν για τα “παράθυρα”, αλλά και την εν εξελίξει διαμάχη με την ECA.

Στο συμβούλιο εκφράστηκε η ικανοποίηση των στελεχών της FIBA για την πορεία των πρώτων αγώνων των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019, αφού στα ματς του πρώτου “παραθύρου” κόπηκαν πάνω από 300.000 εισιτήρια. Μάλιστα, περισσότερα από τα μισά γήπεδα είχαν 80% ή και μεγαλύτερη πληρότητα, ενώ 312 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τα παιχνίδια διαδικτυακά. 

Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για μία παγκόσμια επένδυση ύψους 30.000.000 ευρώ, την οποία η FIBA θα μοιράσει στις ομοσπονδίες.

Το σημαντικότερο ζήτημα που προέκυψε, πάντως, η νέα θέση της παγκόσμιας ομοσπονδίας στον… πόλεμο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Πριν από λίγες ημέρες η Euroleague είχε ανακοινώσει πως θα καταθέσει την πρότασή της στην FIBA, για να γίνουν τροποποιήσεις στο καλεντάρι, ώστε να αποφευχθεί μελλοντικά αυτό που έγινε τον Νοέμβριο, όταν την ίδια μέρα διεξαγόντουσαν ματς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

Η FIBA, λοιπόν, έχοντας λάβει πληροφορίες ότι ορισμένες ομάδες πίεσαν τους παίκτες τους να μην πάνε στις εθνικές τον Νοέμβριο, ξεκαθάρισε πως δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτεί με την ECA, προτού η ίδια ηECA και οι 16 ομάδες της Euroleague αφαιρέσουν όσα εμπόδια έχουν υψώσει στον δρόμο της συμμετοχής ενός παίκτη στην εθνική ομάδα της χώρας του.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα