"Πεντάρα" η Μίλαν

από AllAboutARIS

Η Μίλαν κατάφερε να φέρει «τούμπα» την αναμέτρηση με την Αούστρια (5-1) και προκρίθηκε στους "32" του Europa League.

H Αούστρια Βιέννης μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση είχε αρκετές ευκαιρίες και στο 21′ πάγωσε το «Σαν Σιρο» αφού προηγήθηκε (0-1) με τον Κρίστοφ Μόνσαϊν να πλασάρει εύστοχα παρά την προσπάθεια του αρχηγού της Μίλαν, Λεονάρντο Μπονούτσι.  

Η ομάδα του Βιτσέντσο Μοντέλα μετά την «ψυχρολουσία» από το γκολ ανέβασε την πίεση της και κατάφερε να ισοφαρίσει μόλις 6 λεπτά μετά από σέντρα του Φάμπιο Μπορίνι από τα δεξιά ο Ελβετός μπακ Ρικάρντο Ροντρίγκες, βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων και με πλασέ έκανε το 1-1, όμως δεν σταμάτησε εκεί και πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Αντρέ Σίλβα στο 36 λεπτό αφού μετά από κόντρα σε εκτέλεση φάουλ του Ροντρίγκες δεν δυσκολεύτηκε να να πλασάρει τον πεσμένο, Πάτρικ Πέντζ.

Οι «Ροσσονέρι» πήγαν στα αποδυτήρια με δύο γκολ διαφορά όταν στο 42′ ο Πάτρικ Κουτρόνε μετά από φάση διαρκείας και με τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων εξουδετερωμένο με κεφαλιά έγραψε το 3-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Μίλαν είχε την κατοχή δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και κατάφερε να πετύχει και τέταρτο τέρμα στο 70′ το δεύτερο προσωπικό του Αντρέ Σίλβα στην αναμέτρηση. Το…κερασάκι στην τούρτα μπήκε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης αφού ο Κρουτόνε αξιοποιησε την πολύ ωραία πάσα του Αντονέλι πλάσαρε σωστά γράφοντας το τελικό αποτέλεσμα (5-1).

Μετά από αυτή τη νίκη η Μίλαν περάσε στην φάση των “32” του europa league ως πρώτη στον όμιλο. Παρά την βαριά ήττα η Αούστρια Βιέννης θέλει νίκη στην Αυστρία την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην ΑΕΚ για να είναι αυτή που θα προκριθεί στους “32” της διοργάνωσης.

2-2 η ΑΕΚ με Ριέκα 
ΑΕΚ δεν μπήκε κατά στο παιχνίδι, είχε δυσκολία στο να κρατήσει μπάλα και η Ριέκα ήταν εκείνη που… προειδοποίησε με δύο επικίνδυνες επισκέψεις στα καρέ των γηπεδούχων. Τελικά ήταν και αυτή που πήρε το προβάδισμα και γρήγορα στο ματς. Στο 8′, από στημένη φάση (κόρνερ), όπως και στη Λεωφόρο, ο Ακόστι πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Γκοργκόν από κοντά με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. 

Μάλιστα, στο δεύτερο κόρνερ τους, στο 16′, οι Κροάτες άγγιξαν το 2-0, με τον Ζούπαριτς να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! Τέσσερα λεπτά αργότερα η Ριέκα είχε νέο δοκάρι, όταν σε μια αντεπίθεση ο Γκοργκόν βρήκε χώρο να κάνει ένα καλό σουτ. Στο 25′, πάλι από κόρνερ, ο Ακόστι πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Όμως, στο 26′ η ΑΕΚ δεν είχε την ίδια τύχη: σε μια μεγάλη μπαλιά, ο Βράνιες πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω, ο Γκοργκόν πετάχτηκε ανάμεσα σε Γκάλο και Τσιγκρίνσκι και με σουτ από το όριο της περιοχής έκανε το 0-2. 

«Άλλαξε» και… μείωσε 
Η… τραγική εξέλιξη του ματς ανάγκασε τον Χιμένεθ να ανακατέψει την τράπουλα από το 30′. Πέρασε τον Λιβάγια στη θέση του Γκάλο, ο Μπακάκης πήγε στα δεξιά της άμυνας, ο Μπακασέτας μπροστά του και ο Λάζαρος μετατοπίστηκε αριστερά. Στο 37′ έγινε μια φάση στην οποία η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι, όταν ο Αραούχο έκλεψε τη μπάλα μέσα στην περιοχή από τον Ελέζ κι εκείνος τον βρήκε χαμηλά με το πόδι του.  

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα επέστρεφαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με αυτό το 0-2, η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει στο σκορ κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους. Ο Μπακάκης έκανε μια πολύ καλή σέντρα από δεξιά με το αριστερό, ο Αραούχο πετάχτηκε στην καρδιά της περιοχής και με προβολή έκανε το 1-2. 

Ισοφάριση, άκυρο γκολ, φάσεις… 
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι πολύ πιο αποφασιστικά, έκλεισε τη Ριέκα στα καρέ της και της άσκησε πίεση. Η οποία απέφερε καρπούς στο 55′. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, ο Πρσάλκο έδιωξε με τις γροθιές μπροστά στον Βράνιες (τον οποίο χτύπησε και στο πρόσωπο), όμως ο Χριστοδουλόπουλος με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 2-2!

Στο 62′ η Ένωση πέτυχε κι άλλο γκολ, όμως δεν μέτρησε. Ο Λόπες έκανε μια σέντρα από αριστερά, ο Αραούχο πήρε την κεφαλιά στο δεύτερη δοκάρι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο διαιτητής υπέδειξε ότι ο Αργεντινός έκανε επιθετικό φάουλ στον Ζούτα. Στο επόμενο λεπτό ο Λιβάγια μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Αραούχο που ήταν μπροστά σε άδεια εστία, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Στο 65′ ο Αραούχο έκανε τακουνάκι μέσα στην περιοχή, ο Λιβάγια βγήκε τετ α τετ, τσίμπησε τη μπάλα και έπεσε, με τον διαιτητή να υποδεικνύει ότι αυτό έγινε πριν τον βρει ο Πρσάλκο. 

Δοκάρι ο Αραούχο!  
Αν και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως στη συνέχεια, η ΑΕΚ συνέχισε να έχει στο μυαλό της την πίεση για το τρίτο γκολ, περισσότερο από τη Ριέκα, παρότι η ισοπαλία για εκείνη ήταν… καταδικαστική. Στο 86′ ο Λιβάγια μπήκε στην περιοχή κάνοντας εξαιρετική ενέργεια, όμως έχασε τη μπάλα λίγο πριν την εκτέλεση. Στο 89′ η Ένωση έφτασε μια ανάσα από το 3-2, καθώς ο Τσιγκρίνσκι έκανε ένα γύρισμα από αριστερά στον Αραούχο, αυτός σούταρε, η μπάλα κόντραρε και με νέο σουτ από κοντά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο (30′ Λιβάγια), Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Λόπες, Γαλανόπουλος (68′ Κονέ), Σιμόες, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (85′ Πατίτο), Αραούχο. 

Ριέκα (Ματίας Κεκ): Πρσάλκο, Ζούτα, Ζούπαριτς, Ακόστι (60′ Κβρέζιτς), Γκαβράνοβιτς (81′ Χούλιτς), Ελέζ, Γκοργκόν, Πάβισιτς (90′ Τσρίνιτς), Μάλες, Μπράνταριτς, Βέσοβιτς. 

Προτεινόμενα Άρθρα