Δεν το κουνάει από την κορυφή η Σίτι

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Δεν πιάνεται η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα

Εκπέμπει σε ένα δικό της μήκος κύματος. Παίζει κάτι διαφορετικό από τις υπόλοιπες αγγλικές ομάδες. Είναι αδύνατον να την αντιμετωπίσεις, ακόμα και στην μέτρια μέρα της, θα βρει δύο – τρεις φάσεις για να σε «σκοτώσει». Η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετώπισε προβλήματα από την πολύ γενναία και οργανωμένη Λέστερ, αλλά με δύο γκολ – έργα τέχνης ξεμπέρδεψε με τις «αλεπούδες» (0-2) κι ανέβασε την διαφορά από τους διώκτες της στο +9!

Τα πάντα βέβαια θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά. Στο τρίτο λεπτό, στην επανεμφάνιση του στην ενδεκάδα των «πολιτών» ο Βενσάν Κομπανί έκοψε με φάουλ τον Βάρντι που έβγαινε τετ-α-τετ, όμως η κόκκινη κάρτα δεν δόθηκε ποτέ και οι «αλεπούδες» έχασαν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε όλο το ματς με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Η ομάδα του Κλοντ Πιέλ έβγαλε σχεδόν άνετα (σε παθητικό ρόλο πάντα) το πρώτο ημίχρονο, όμως προς το τέλος χάθηκε η μπάλα, η οποία ευρέθη στα δίχτυα του Σμάιχελ. Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα άλλαξαν με κινηματογραφική ταχύτητα την μπάλα, με τον Γκάμπριελ Ζεσούς να την σπρώχνει στην κενή εστία του Σμάιχελ σε έναν υπέροχο συνδυασμό (45’, 0-1).

Αν το πρώτο γκολ της Σίτι ήταν ο ορισμός της ομαδικής ενέργειας, το δεύτερο ήταν ο ορισμός του ατομικού ταλέντου. Μία οβίδα του Κέβιν Ντε Μπρόινε με το κακό του πόδι, το αριστερό, έκανε το 0-2 (49’) και διέλυσε όλα τα σύννεφα για τους «πολίτες», που από εκεί και μετά έχασαν ουκ ολίγες ευκαιρίες (50’ Γκάμπριελ Ζεσούς, 52’ Σίλβα, 71’ Στέρλινγκ) για ακόμα μεγαλύτερο σκορ, σε μία ακόμα ποδοσφαιρική παράσταση, που αύξησε τον επιθετικό απολογισμό στα 40 γκολ μετά από 12 αγωνιστικές!

Προτεινόμενα Άρθρα