"Κάθε αγώνας σαν να είναι ο τελευταίος"

από AllAboutARIS

Ο Γιώργος Κολτσίδας μίλησε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air και στον Libero 107.4 για τον επικείμενο αγώνα με τα Τρίκαλα αλλά και για την φετινή χρονιά

Αρχικά αναφέρθηκε στις δικές του εποχές και τις σχέσεις του με τους διαιτητές και τις… κόκκινες κάρτες: «Μακάρι τότε να υπήρχε κάποιος να μας μιλούσε. Τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα, υπάρχουν πολλά κανάλια που δείχνυον τις φάσεις, καθηγητές διαιτησίας και ο διαιτητής πλέον το σκέφτεται περισσότερο. Είναι διαφορετικό όταν είσαι παίκτης και όταν είσαι εκτός. Όσο μεγάλωνα ηρεμούσα. Ειδικά όταν ήμουν στέλεχος της ομάδας δεν μπορούσα να κάνω κάποια πράγματα, γιατί στο τέλος την… πληρώνει η ομάδα. Πρέπει να φέρεσαι ανάλογα στο γήπεδο, όσο στο επιτρέπει η ομάδα την οποία εκπροσωπείς»

Αναφορικά με την εύκολη νίκη επί του Αιγινιακού είπε: «Αυτό που είναι φυσιολογικό, να έχουμε τέτοια απογεύματα, ο ΑΡΗΣ να «καθαρίζει» από νωρίς το παιχνίδι και να κερδίζει εύκολα. Τα εκτός έδρας είναι διαφορετικά, επικρατούν άλλες συνθήκες. Μακάρι να πάνε όλα καλά».

Ο Γιώργος Κολτσίδας τόνισε επίσης: «Όταν πας σε μία επαρχιακή πόλη και είσαι το μεγάλο όνομα της κατηγορίας, όπως ισχύει με τον ΑΡΗ, δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι ο αγώνας που ασχολούνται άπαντες. Έτσι έγινε και πέρυσι, το έκανε με τον ΑΡΗ αλλά και με την Λαμία. Τα δίνουν όλα με τις μεγάλες ομάδες, όπως έκαναν φέτος με τον Ατρόμητο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην δεν τα δώσουν όλα για να κερδίσουν.

Ο ΑΡΗΣ πρέπει να είναι προετοιμασμένος για «μάχες», το γνωρίζουν. Οι βλέψεις τους στα Τρίκαλα είναι για πρωταθλητισμό. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν ψηλές βλέψεις, όχι μόνο προπονητές και παίκτες αλλά και στελέχη της ομάδας. Δεν πήγαν έτσι αυτοί εκεί, έχουν φιλοδοξίες για ψηλά.

Μετά τα… περσινά, η ομάδα ξέρει και θα είναι προετοιμασμένη για «μάχη». Πέρυσι βέβαια έχασε βαθμούς από αδιάφορες ομάδες και αυτό ήταν που κόστισε» και πρόσθεσε: «Αν κάνει μία νίκη στα Τρίκαλα, στέλνει και ένα μήνυμα προς τους υπόλοιπους, ότι κάτι γίνεται φέτος, έχουμε αλλάξει και πως πρέπει να βαδίσει η ομάδα. Είναι νωρίς, 2η αγωνιστική, δεν είναι ο αγώνας της χρονιάς, αλλά μπορείς να στείλεις ένα μήνυμα».

Συνεχίζοντας για την περσινή χρονιά είπε: «Πέρυσι αν είχαμε κάποια άλλα αποτελέσματα, είτε από τύχη, είτε από άλλους παράγοντες, θα μιλούσαμε διαφορετικά σήμερα. Θυμάμαι το 2-2 με τον Απόλλων, το χαμένο πέναλτι με την Λαμία. Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο άλλαξαν τρόπο σκέψης, αυτό που κάναμε πέρυσι δεν ήταν ίσως το σωστό. Πήραμε μεγάλα ονόματα και δεν μας βγήκε. Φέτος δεν έγινε αυτό, βλέπουμε μία ομάδα που τρέχει και παίρνει αποτελέσματα. Βέβαια ούτε πέρυσι δεν μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα στην αρχή δεν έτρεχε, αλλά ήρθαν δύο άσχημα αποτελέσματα. Φέτος θεωρώ ότι θα πάμε καλύτερα, έχουν έρθει αξιόλογοι παίκτες και θα πάρουμε τα αποτελέσματα που πρέπει. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχουμε παιχνίδια όπως πέρυσι αυτό με την Σπάρτη που ήταν σαν… φιλικό. Πρέπει να έχουμε αισιοδοξία, αλλά όχι να θεωρούμε ότι βγήκαμε… σίγουρα κατηγορία. Το περσινό μάθημα πρέπει να γίνει μάθημα, κάθε αγώνα να τον βλέπουμε σαν να είναι ο τελευταίος».

Ο Γιώργος Κολτσίδας τόνισε επίσης: «Με ενδιαφέρει τον Ιούνιο να είμαστε στην SuperLeague».

Για την στήριξη του κόσμου είπε: «Δεν μπορεί να τα βάζεις με τον κόσμο. Ένας άνθρωπος που έρχονταν και έβλεπε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναικό ή είχε στο μυαλό του έναν ΑΡΗ διεκδικητή τροπαίων, είναι πληγωμένος. Δεν μπορείς να ζητάς από τον κόσμο συμπαράσταση και να είσαι στην Β’ Εθνική δύο χρονιές και άλλες τόσες στην Γ’ Εθνική. Η ομάδα από μόνης της πρέπει να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, κερδίζοντας αγώνες. Βλέπω κόσμο στον δρόμου και μου λέει πώς να πάει στο γήπεδο, τι να δει. Είναι απογοητευμένος και το καταλαβαίνω. Αλλά είμαι σίγουρος ότι αν δει κάτι καλό, τότε θα έρθει στο γήπεδο» και έκλεισε λέγοντας: «Να έχει η ομάδα ένα καλό αποτέλεσμα στα Τρίκαλα, όλα να πάνε καλά και να ασχολούμαστε μόνο με ποδόσφαιρο και όχι να μιλάμε για την διαιτησία. Να τελειώσει η χρονιά όπως θέλουμε. Αν λέμε ότι μας αδικεί η διαιτησία, μειώνουμε την ομάδα. Δεν μιλάω για την Α’ Εθνική αλλά για την Β’ Εθνική».

 

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα