Τα λόγια δίνουν χώρο στις πράξεις

από AllAboutARIS

Στις επόμενες 30-40 μέρες ο Θόδωρος Καρυπίδης έχει την ευκαιρία μέσα από συγκεκριμένες και απαραίτητες ενέργειες να αποδείξει τις προθέσεις του για το νέο ΑΡΗ.

Από σήμερα 10 Ιουνίου του σωτήριου έτους 2016 όσοι πιστοί προσέλθετε. Η υπό σύσταση νέα ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχει ΑΦΜ, έχει τραπεζικό λογαριασμό, οι προθεσμίες έχουν ανακοινωθεί και είναι καθορισμένες αυστηρά από όσα προβλέπει ο νόμος, οπότε ιδού η Ρόδος ιδού και το…

Οι επόμενες 30-40 μέρες θα φανερώσουν προθέσεις, σχέδια και ποιος έχει κάνει προεργασία στα θέματα και πιθανά εμπόδια που ενδέχεται να συναντήσει ο ΑΡΗΣ στο δρόμο προς την συμμετοχή του στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Χωρίς κανένας να αποκλείσει οποιοδήποτε από τα 492 εγκεκριμένα μέλη του ΑΣ να τοποθετήσει χρήματα και να καλύψει το 1,2 εκ ευρώ του ΜΚ που αποφασίστηκε, η κουβέντα δικαιολογημένα περιστρέφεται και επικεντρώνεται στον Θόδωρο Καρυπίδη που… τρέχει το ποδοσφαιρικό τμήμα από τον περασμένο Σεπτέμβριο και συνέβαλε στην εύκολη άνοδο έχοντας ένα ηθικό προβάδισμα ώστε να γίνει και ο πρώτος μεγαλομέτοχος της νέας εταιρίας. Στο επόμενο διάστημα λοιπόν και ο ίδιος ο Θόδωρος Καρυπίδης και να θέλει δεν μπορεί να κρυφτεί. Είναι τόσα πολλά που πρέπει να γίνουν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα φανούν, από τη μια η δυνατότητά του να τα υποστηρίξει και από την άλλη η ικανοτητα του να… πείσει τον κόσμο του ΑΡΗ.

Μπορεί να μην εκφέρεται δημόσια, όμως είναι διάχυτη μια ανησυχία-ενίοτε και υπερβολική- για τις προθέσεις του. Την οσμίζεσαι παντού, όπου υπάρχουν αρειανοί και συζητούν για το μέλλον του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ. Την έχει αντιληφθεί προφανώς και ο ίδιος, παρότι έχει διαλέξει, οι εμφανίσεις του να είναι αραιές.

Οι αφορμές για να ευδοκιμήσει υπάρχουν. Κάτι τα προβλήματα που απασχόλησαν τον Καρυπίδη στις άλλες επαγγελματικές του δραστηριότητες (σούπερ μάρκετ), κάτι οι οφειλές που υπάρχουν προς το ποδοσφαιρικό τμήμα, απόρροια μιας έλλειψης ρευστότητας όπως παραδέχτηκε ο ίδιος στα αποδυτήρια καθώς και η μη απεμπλοκή του από την Βέροια, δημιουργούν κάποια ερωτηματικά στα οποία καλείται να απαντήσει ο νεαρός επιχειρηματίες με πράξεις. Πάντα τα έργα είναι ασφαλέστερα από τα λόγια. 

Τι θα χρειαστεί να κάνει το επόμενο περίπου δίμηνο; Καταρχάς να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες με το φετινό ρόστερ ώστε να εμπεδώσει και ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στην ποδοσφαιρική πιάτσα εν όψει της σημαντικής ενίσχυσης που θα υπάρξει. Στη συνέχεια να καλύψει το ΜΚ που ο ίδιος πρότεινε συν τις 300.000 ευρώ στον ερασιτέχνη και εφόσον γίνει ο νέος ιδιοκτήτης να θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα για τη νέα χρονιά. Αυτό περιλαμβάνει εν τάχει, μεταγραφική ενίσχυση και μάλιστα σημαντική για να αποφύγει αγωνιστικές κακοτοπιές (δεν αναφέρομαι σε προετοιμασία, ιματισμό κτλ γιατί αυτά θεωρητικά είναι τα πιο εύκολα), εξασφάλιση άδειας από ΕΕΑ, ΕΠΟ και όπου αλλού απαιτείται για να αποκτήσει νομιμοποίηση η καινούργια εταιρία, μεταβίβαση της Βέροιας της οποίας ακόμη είναι μεγαλομέτοχος, οργάνωση της νέας ΠΑΕ, εμπορική ανάπτυξη στο μέτρο που επιτρέπει φυσικά η οικονομική συγκυρία στη χώρα, επανακαθορισμό της θέσης του ΑΡΗ στον χάρτη ενός μεταβαλλόμενου ελληνικού ποδοσφαίρου, ήτοι δυνατή εκπροσώπηση και φωνή στην Αθήνα. Αν θα είναι μόνος του ή με κάποιους άλλους, θα φανεί, όπως μαθαίνω τις επόμενες μέρες αφού ολοκληρώσει ένα τελευταίο ταξίδι για αυτό το σκοπό. Σημασία έχει να αντιληφθεί και ο ίδιος ότι το μέγεθος ΑΡΗΣ δεν συγκρίνεται με τίποτα από όσα έχει καταπιαστεί και οι υποχρεώσεις του απέναντι σε αυτό είναι μεγάλες και αναπόφευκτες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα