Κανονικά θα χορηγηθούν τα συγγράμματα της φετινής χρονιάς στους φοιτητές

από Γιώργος Γκάτος

Σύμφωνα με το υπουργείο, η απόφαση του ΣΕΕΒΙ κοινοποιήθηκε μέσω επιστολής στον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Αγγελόπουλο, από τον πρόεδρο του ΣΕΕΒΙ, Αλέξανδρο Παπαζήση.

Δωρεάν και στην ώρα τους θα λάβουν τελικά οι φοιτητές τα συγγράμματά τους για την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018, σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου των εκδοτών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η απόφαση του ΣΕΕΒΙ κοινοποιήθηκε μέσω επιστολής στον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Αγγελόπουλο, από τον πρόεδρο του ΣΕΕΒΙ, Αλέξανδρο Παπαζήση.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα, ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ) κατήγγειλε το υπουργείο Παιδείας για καθυστερήσεις στην αποπληρωμή τιμολογίων, τονίζοντας πως εξετάζεται να πληρωθούν τα συγγράμματα που αφορούν στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015 – 2016 και απείλησε με μη διανομή συγγραμμάτων για το τρέχον έτος.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονταν ότι η καθυστέρηση πληρωμών υπερβαίνει κάθε όριο αντοχής και κυρίως λογικής και “αυτό σε συνάρτηση με τις περικοπές κατά 55% που έχουμε υποστεί δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας”.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η απόφαση του ΣΕΕΒΙ “είναι η πιο δύσκολη και στενάχωρη απόφαση που πήρε ποτέ ο κλάδος. Και άλλες φορές στο παρελθόν υπήρχαν καθυστερήσεις, αλλά σε ανεκτά και επιτρεπτά όρια. Σήμερα, όμως, η καθυστέρηση πληρωμών υπερβαίνει κάθε όριο αντοχής και κυρίως λογικής”.

Προτεινόμενα Άρθρα