"Κλειδιά" η ενέργεια και ο έλεγχος του ρυθμού

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ προετοιμάζεται για το προσεχές ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό και ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε δύο τομείς του παιχνιδιού.

Με καλή ψυχολογία και όλα τους τα όπλα διαθέσιμα, οι “κίτρινοι” θα υποδεχτούν το απόγευμα της Κυριακής (17:00) τον Ολυμπιακό στο “Nick Galis Hall”. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη θέλει να υπερασπιστεί το αήττητο της έδρας της και να εκμεταλλευτεί τα τρωτά σημεία του αντιπάλου κατά την διάρκεια του αγώνα. Ο Ολυμπιακός από την περασμένη Κυριακή έχει δώσει τρεις αγώνες μέχρι στιγμής, -οι δύο εξ’ αυτών για την Ερωλίγκα (με Μκάμπι εκτός έδρας και με Χίμκι εντός)- και ακολουθεί το ταξίδι στην Θεσσαλονίκη για την αναμέτρηση με τον ΑΡΗ. Οι συνεχόμενες αναμετρήσεις έχουν επηρεάσει τις αντοχές των “ερυθρολεύκων” και αυτός είναι ένας παράγοντας που θέλει να εκμεταλλευτεί ο ΑΡΗΣ. Στην αναμέτρηση της Κυριακής, οι “κίτρινοι” θα επιχειρήσουν να πάνε το παιχνίδι σε γρήγορο τέμπο και να βγάλουν πολλή ενέργεια στην άμυνα, ώστε να δυσκολέψουν την λειτουργία του Ολυμπιακού και να υποχρεώσουν τους παίκτες του Σφαιρόπουλου να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να πάρουν σκορ.

Ο ΑΡΗΣ για να μπορέσει να κερδίσει τον Ολυμπιακό θα πρέπει να κάνει άριστη δουλειά και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς του παιχνιδιού (αποτελεσματικότητα στην επίθεση, δημιουργία, ριμπάουντ κλπ), όμως η ενέργεια και ο έλεγχος του ρυθμού θα είναι τα δύο στοιχεία που θέλει να βγάλει στο παρκέ.

Προτεινόμενα Άρθρα