Γιατρός ΑΡΗ: "Δεν σκέφτηκα ούτε δευτερόλεπτο αν θα έπρεπε να βοηθήσω" (vid)

από Γιώργος Γκάτος

Ο Γιάννης Χρίστου επισήμανε στην εκπομπή "Κόσμος των Σπορ" πως οποιοσδήποτε στην θέση του θα έκανε το ίδιο, το οποίο για αυτόν είναι αυτονόητο

Για τον λόγο που ήταν κοντά στο περιστατικό:

“Είχε χτυπήσει ο Μάνος με μια αγκωνιά πίσω στον αυχένα και είχε βγει από την άλλη μεριά στην σέντρα, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, μαζί με τον φυσικοθεραπευτή, τον Τάσο Κατσικά.”

Για το τι σκέφτηκε όταν έσπευσε να βοηθήσει τον “αντίπαλο”:

“Ήταν σφοδρή σύγκρουση. Φάνηκε εξ αρχής ότι θα αντιμετώπιζε μεγάλο τραυματισμό. Φοβηθήκαμε μην είχε σχιστεί, όπως χτύπησε πάνω στο δοκάρι. Ευτυχώς διαπιστώσαμε κατευθείαν ότι δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν σκέφτηκα δευτερόλεπτο ούτε εγώ, ούτε ο φυσικοθεραπευτής αν θα έπρεπε να τον βοηθήσουμε, μέχρι να έρθει το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΟΚ. Έπρεπε να ενημερώσω τον διαιτητή ότι είχαμε σοβαρό τραυματισμό για να διακόψει τον αγώνα και να κληθεί ο γιατρός του ΠΑΟΚ. Ήθελα να δώσω τις πρώτες βοήθειες, στα πρώτα δευτερόλεπτα. Ο αθλητής πονούσε. Η σφοδρότητα ήταν μεγάλη. Είχε βρεθεί στα δίχτυα, οπότε ήταν μια πολύ άβολη θέση. Επειδή ήμουν δίπλα, ήταν χρέος μου να ενημερώσω τον διαιτητή για να φωνάξει το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΟΚ.”

Για το μέλλον του Ουαγκέ μετά τον τραυματισμό του:

“Βάση της βιβλιογραφίας έχουν αναφερθεί πολύ λίγα τέτοια περιστατικά σφοδρής σύγκρουσης. Δεν έχω μιλήσει με το ιατρικό τιμ του ΠΑΟΚ για να δω πώς θα το αντιμετωπίσουν. Γνωρίζω ότι θα αντιμετωπιστεί σε έναν ή σε δύο χρόνους, δηλαδή θα χρειαστεί ένα ή δύο χειρουργεία για να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση. Θα χρειαστεί να μείνει πολύ καιρό εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων. Πιστεύω ότι θα χρειαστεί πάνω από έναν χρόνο για να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του. Αυτός που θα μας πει, είναι αυτός που θα κάνει το χειρουργείο. Γνωρίζω ότι είναι αθλητής της Μπαρτσελόνα, δεν ξέρω όμως τι θα αποφασίσουν.”

Για το πώς θα περιέγραφε την φωτογραφία (φωτογραφία άρθρου):

“Η εικόνα δείχνει ότι κανένας γιατρός ο οποίος έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, δεν θα σκεφτόταν τι χρώμα έχει η φανέλα του ποδοσφαιριστή που είναι πεσμένος κάτω. Έτυχε να βρίσκομαι δίπλα του, όπως και οποιοσδήποτε γιατρός, οποιασδήποτε ομάδας στην Ελλάδα θα έκανε ακριβώς το ίδιο. Ο αθλητισμός για εμάς, δεν είναι μόνο το ντέρμπι. Είναι θέματα φιλοξενίας, βοήθειας στον συνάδελφο αν χρειαστεί. Δεν υπάρχει αυτή αντιπαλότητα που υπάρχει αγωνιστικά. “

Προτεινόμενα Άρθρα