Αυτός είναι ο ΑΡΗΣ όλης της Ελλάδος

από AllAboutARIS

Ο Νίκος Λάσκαρης συνεχίσει να εκπλήσσει τους πάντες και κυρίως αυτούς που με το… μυαλό τους διοικούν το ελληνικό μπάσκετ και πιστεύουν ότι το υπηρετούν κιόλας, κάτι που δυστυχώς δεν ισχύει. Η ΚΑΕ έβγαλε άλλη μία "μάγκικη" ανακοίνωση, η οποία δείχνει ότι ο ΑΡΗΣ είναι και πάλι πρωταγωνιστής.

Μία ανακοίνωση που αρμόζει στην ομάδα που άλλαξε τα δεδομένα στο ελληνικό μπάσκετ, που έγινε ο ΑΡΗΣ όλης της Ελλάδος.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ μπορεί να άργησε μερικές ημέρες, μιας και η “σφαγή” στο ΟΑΚΑ έγινε το Σάββατο, αλλά τελικά άξιζε η αναμονή. Μία ανακοίνωση η οποία θεωρώ ότι δεν έχει βγει ΠΟΤΕ από καμία ομάδα σε κανένα άθλημα. Ανακοίνωση που λέει αλήθειες, που κατονομάζει τους υπεύθυνους, δεν κρύβεται πίσω από ευχολόγια και προχωράει σε δράση, καλώντας όχι μόνο τους Αρειανούς αλλά όλους όσους αγαπάνε το μπάσκετ να στηρίξουν τον ΑΡΗ σε αυτή την προσπάθεια εξυγίανσης του ελληνικού μπάσκετ. Κάποιοι την ονομάζουν ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ και ίσως τελικά να είναι η αρχή της. Ίσως να είναι αυτό που χρειάζεται η κοινωνία μας. Να δούμε επιτέλους κάποιους να προχωράνε από τα λόγια στην δράση και αυτό κάνει πλέον ο Νίκος Λάσκαρης.

Η ανακοίνωση είναι σκληρή και φαίνεται από τις πρώτες γραμμές της: “Η εντολή είχε ληφθεί, οι εκτελεστές υπάκουσαν”, δείγμα της αγανάκτησης της διοίκησης και του Νίκου Λάσκαρη. Ενός ανθρώπου που ήρθε στο ελληνικό μπάσκετ με μία διαφορετική λογική, “εξωγήινη” όπως φάνηκε γι’ αυτούς που διοικούν το ελληνικό μπάσκετ και θέλουν απλά κάποιους να βάζουν λεφτά, να αφήνουν χρέη και να φεύγουν. Και όχι ανθρώπους που έρχονται να επενδύσουν σε μία χώρα που διανύει μία τεράστια κρίση, σε ένα άθλημα όπου το 80% των εργαζόμενων (όχι μόνο καλαθοσφαιριστές αλλά και οι υπάλληλοι σε γενική έννοια) είναι απλήρωτοι. Και δεν θα σταθώ στο γεγονός ότι ο Νίκος Λάσκαρης πληρώνει στην ώρα του τις υποχρεώσεις του ΑΡΗ. Αυτό το θεωρώ κάτι δεδομένο, το συμφώνησε, το υπέγραψε, είναι υποχρέωση του. Θα σταθώ στην προώθηση του αθλήματος από τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, χωρίς να εκμεταλλεύεται το όνομα της ομάδας σε περιοχές απομακρυσμένες και ξεχασμένες από το Κράτος. Ο Νίκος Λάσκαρης έχει χτίσει γήπεδα στο Κουφονήσι, στην Αστυπάλαια, στους Λειψούς, στην Κίμωλο.Σε μέρη της Ελλάδος που αμφιβάλλω αν έχουν πατήσει το πόδι τους άτομα της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ, εκεί όπου θα έπρεπε οι φορείς του αθλήματος, που παίρνουν λεφτά απο χορηγίες και από το Κράτος, να χτίζουν γήπεδα και όχι ένας ιδιώτης. Ακόμα και αυτό που κάνει ο Νίκος Λάσκαρης και η οικογένεια του ενοχλεί. Γιατί πολύ απλά δείχνει, ξεκάθαρα πλέον προς όλους, ότι ήρθε για να μείνει, ήρθε για να προσφέρει με τον ΑΡΗ να είναι η “Ναυαρχίδα” του. Αλλά ξέχασα, η ΕΟΚ προωθεί το άθλημα “αγοράζοντας” την θέση της Εθνικής ομάδας σε προολυμπιακά τουρνούα, ακολουθώντας πιστά το δόγμα της αξιοκρατίας και της επιβράβευσης των αποτελεσμάτων εντός παρκέ.

Η ανακοίνωση θέτει ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ και ΚΕΔ προ των ευθυνών τους. Αν θέλετε κύριοι να σώσετε το μπάσκετ πρέπει να αντιδράσετε για το καλό του. Να στείλετε σπίτι τους διαιτητές που δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους. Να τους τιμωρήσετε για τα… εγκλήματα κατά του ΑΡΗ, όπως αυτό με τον Παναθηναικό στον πέμπτο αγώνα αλλά και με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Όπου πραγματικά χρόνια είχαμε να δούμε τέτοια “σφαγή”. Και δεν αναφέρομαι στις ομαδικές αποβολές των τελευταίων δευτερολέπτων. Αυτή η απόφαση με το γράμμα του κανονισμού είναι πέρα για πέρα σωστή. Αναφέρομαι στις τεχνικές ποινές στον Ουάιτ (δεύτερο φάουλ στο δεύτερό λεπτό), τις δύο στον ΜακΝίλ που οδήγησαν στην αποβολή του στο δεύτερο δεκάλεπτο, απόφαση που είναι καθαρή αλλοίωση αποτελέσματος, στα δύο αντικανονικά κοψίματα σε καλάθια του ΑΡΗ.

Η ανακοίνωση είναι σκληρή και κατά της Πολιτείας, η οποία πρέπει επιτέλους να αντιδράσει. Για πρώτη φορά, τουλάχιστον δεν θυμάμαι άλλη φορά να αναφέρεται, διαβάζουμε την λέξη “ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ” για τα συνθήματα κατά της Β. Ελλάδος και της Θεσσαλονίκης. Η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους. Αλήθεια η Αστυνομία έκανε καμία σύλληψη όσον αφορά τις βίδες και τις κροτίδες που έπεσαν στον πάγκο του ΑΡΗ στο ΟΑΚΑ; Οι κάμερες δεν δούλευαν πάλι;

Ο ΑΡΗΣ ενοχλεί και μάλιστα γρηγορότερα απ’ ότι περίμεναν κάποιοι. Αυτό έγινε ξεκάθαρο στον πέμπτο αγώνα με τον Παναθηναικό, όπου ξαφνικά όλη η Ελλάδα άρχισε τους… αφορισμούς κατά του κόσμου του ΑΡΗ για ένα σύνθημα σε βάρος του Δημήτρη Διαμαντίδη. Η ΚΑΕ αντέδρασε με τον καλύτερο τρόπο, κέρδισε το χειροκρότημα όλων, αλλά τίποτα. Κανείς από τους συναδέλφους στην πρωτεύουσα (δεν τους βάζω όλους στο ίδιο… καζάνι, αλλά ορισμένους με συγκεκριμένα συμφέροντα), δεν άκουσε τα εμετικά συνθήματα κατά του Μιχάλη Πελεκάνου, ο οποίος πέρασε μία απίστευτη οικογενειακή τραγωδία. Αλλά οι κάφροι δεν το σεβάστηκαν ούτε αυτό. Κανείς δεν άκουσε μάλλον τα συνθήματα κατά της μητέρας του Δημήτρη Πρίφτη στους αγώνες με Παναθηναικό και ΑΕΚ. Κανείς δεν άκουσε τα εμετικά συνθήματα κατά του Νίκου Δίπλαρου, ο οποίος έφυγε από την ΑΕΚ το καλοκαίρι για μία δήλωση του. Οι διαιτητές γιατί δεν διέκοψαν τα παιχνίδια όταν ακούστηκαν αυτά τα συνθήματα όπως έκαναν στο Αλεξάνδρειο; Θα απαντήσει κάποιος από την ΚΕΔ, από την ΕΟΚ, από τον ΕΣΑΚΕ;

Δυστυχώς για ορισμένους, η Θεσσαλονίκη, η Βόρεια Ελλάδα είναι και θα παραμείνει η γενέτειρα του μπάσκετ. Και το έδειξε την Κυριακή όταν ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούμπο ήρθαν στο “Nick Galis Hall” και τους αποθέωσαν 6.000 και πλέον φίλαθλοι. Αυτό ήταν πολιτισμός κύριοι. Και το εζησαν ο Μιχάλης Κακιούζης, ο Θόδωρος Παπαλουκάς, ο Νίκος Ζήσης, ο Αντώνης Φώτσης ήρθαν στο Αλεξάνδρειο όταν αγωνίζονταν σε ξένες ομάδες και χειροκροτήθηκαν. Όταν ήρθε ο Μπάνε Πρέλεβιτς, καλεσμένος στην γιορτή προς τιμήν του Νίκου Γκάλη και χειροκροτήθηκε με μερικές εξαιρέσεις. Εμείς αρχίζουμε να αλλάζουμε, εσείς πρέπει να αλλάξετε για το καλό του μπάσκετ, για το καλό το δικό σας. Και όπως λέει η ανακοίνωση: “Και επειδή δεν αλλάζετε, θα σας αλλάξουμε εμείς”.

Υ.Γ.1: Η απόφαση Λάσκαρη να μην εκδοθούν εισιτήρια για τον αγώνα της Τετάρτης, θα λειτουργήσει και ως… ηρεμηστικό για τον κόσμο. Δεν είναι εύκολο να συγκρατήσεις τον φίλαθλο του ΑΡΗ μετά την “σφαγή” του ΟΑΚΑ και κυρίως όταν ξέρει πως ορισμένοι παίκτες της ΑΕΚ θα κάνουν τα ίδια στο Αλεξάνδρειο, απλά για να προκαλέσουν όπως έχουν κάνει ξανά στο παρελθόν. Άλλώστε είναι ξεκάθαρο πλέον ότι σε περιμένουν στην… γωνία.

Υ.Γ.2: Αρκετοί ταρακουνήθηκαν από την ανακοίνωση της ΚΑΕ και άρχισαν τα τηλεφωνήματα… συγχώρεσης. Γιατί εκτός από την διοίκηση, άρχισε να… ξυπνάει και ο κόσμος. Και να βλέπει την αλήθεια.

Υ.Γ.3: Διάβασα κάποιες δηλώσεις του κ. Συμεωνίδη που λέει ότι ο ΑΡΗΣ δεν αδικήθηκε γιατί έχανε στα παιχνίδια με 15-17 πόντους. Σε ποια παιχνίδια αναφέρεται άραγε ο πρόεδρος της ΚΕΔ; Στο Αλεξάνδρειο όπου ο ΑΡΗΣ κέρδιζε με 16 πόντους; Στο ΟΑΚΑ όπου ο ΑΡΗΣ ισοφάρισε από το -16; Δεν επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα η αποβολή του ΜακΝίλ, το καλάθι του Ζάρα που δεν μέτρησε στο 55-50 που αντί να γίνει 55-52 έγινε 58-50 με τρίποντο που πέτυχε η ΑΕΚ στην επόμενη επίθεση; Δηλαδή τι πρέπει να γίνει; Νομίζω ότι άλλα παιχνίδια βλέπει ο κ. Συμεωνίδης, δεν εξηγείται αλλιώς.

Υ.Γ.4: Θα ονομαστεί σε “Νίκος Γκάλης” το ΟΑΚΑ αποφάσισαν Κοντονής και Τσίπρας και σύμφωνα με ρεπορτάζ του ebasket.gr, η ΕΟΚ αντέδρασε και θα “πολεμήσει” την απόφαση. Δεν είναι η πρώτη φορά, ο κ. Βασιλακόπουλος από την εποχή του 1987 ήταν… απέναντι στον Νίκο Γκάλη. Και κατ’ επέκταση απέναντι στον ΑΡΗ και το έδειξε όπως είχε την ευκαιρία. Αυτό επιτέλους τον κατάλαβαν και ορισμένοι που ονειρευόνταν… συμμαχίες λόγω του Champions League.

Υ.Γ.5: Το ιδανικό θα ήταν “Νίκος Γκάλης” να ήταν το όνομα του γηπέδου του ΑΡΗ, αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα. Και επειδή κάποιοι μπερδεύονται, “Nick Galis Hall” ονομάζεται η σάλα. Το γήπεδο λέγεται ακόμα Αλεξάνδρειο.  

Προτεινόμενα Άρθρα