Ένας είναι ο Βασιλιάς! (vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Ίρβινγκ επέστρεψε στο Κλίβελαντ ως αντίπαλος, όμως ο Βασιλιάς ΛεΜπρόν ήταν εκείνος που βγήκε νικητής στη μεγάλη μάχη χαρίζοντας στους Καβς με 102-99 επί των Σέλτικς στην πρεμιέρα του ΝΒΑ.

Ο Ίρβινγκ επέστρεψε στο Κλίβελαντ ως αντίπαλος, όμως ο Βασιλιάς ΛεΜπρόν ήταν εκείνος που βγήκε νικητής στη μεγάλη μάχη χαρίζοντας στους Καβς με 102-99 επί των Σέλτικς στην πρεμιέρα του ΝΒΑ. Ανατριχιαστικός τραυματισμός για Χέιγουορντ.

Tζάμπολ στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου και μάλιστα στο ματς όπου ο Κάιρι Ίρβινγκ επέστρεψε ως αντίπαλος στο Κλίβελαντ, για να αντιμετωπίσει τον ΛεΜπρόν Τζέιμς!

Μεγάλοι νικητές ήταν οι Καβαλίερς, οι οποίοι με ηγέτη τον Βασιλιά τους επικράτησαν στο φινάλε με 102-99, ωστόσο το ματς σημαδεύτηκε από τον σοκαριστικό τραυματισμό του Γκόρντον Χέιγουορντ (σπάσιμο αστραγάλου) στα μέσα της πρώτης περιόδου.

Μετά τον άσχημο τραυματισμό του Χέιγουορντ οι παίκτες των Σέλτικς έδειχναν επηρεασμένοι και οι Καβαλίερς κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ, κλείνοντας το ημίχρονο στο +16 (54-38). Η Βοστώνη πάντως απάντησε στην τρίτη περίοδο και με εντυπωσιακό σερί κατάφερε να καλύψει την διαφορά (72-71), κάνοντας το ματς ντέρμπι.

Oι Σέλτικς 1:43 από το τέλος βρισκόντουσαν μπροστά στο σκορ με 95-98, όμως δεν κατάφεραν να φύγουν νικητές από το Κλίβελαντ. Οι δύο βολές του Λοβ μείωσαν στον πόντο για τους Καβς, στη συνέχεια ο ΛεΜπρόν με λέι απ έδωσε το προβάδισμα, ενώ στα 46΄΄ από το φινάλε ο Λοβ με τρίποντο έκανε το 102-98.

Ο Ίβρινγκ ευστόχησε σε μία βολή και στη συνέχεια, αφού ο ΛεΜπρόν έχασε το τρίποντο, με 2΄΄ να απομένουν ο Κάιρι Ίρβινγκ δεν μπόρεσε να στείλει το ματς στην παράταση και έστι οι Καβς ξεκίνησαν με το δεξί.

Ο ΛεΜπρόν με 29 πόντους, 16 ριμπάουντ και 9 ασίστ ήταν ο κορυφαίος για το Κλίβελαντ, με τον Λοβ να ακολουθεί στους 15 με 11 ριμπάουντ. Από την άλλη για τους Σέλτικς ο Μπράουντ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 25 πόντους, με τον Ίρβινγκ να ακολουθεί στους 22, ενώ μοίρασε και 10 ασίστ.

Τα δωδεκάλεπτα: 29-19, 54-38, 72-71, 102-99

Πηγή: sdna.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα