Η άμυνα έκανε την δουλειά της

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ κατάφερε να κερδίσει την Α.Ε.Κ. με 64-62, αυξάνοντας την απόδοσή του στο Β΄ ημίχρονο, με την άμυνα να παίζει τον δικό της καθοριστικό ρόλο.

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη βρέθηκε να χάνει ακόμη και με 10 πόντους στο τέλος της 2ης περιόδου (24-34), όμως στο Β΄ ημίχρονο βελτιώνοντας την εικόνα της σε επίθεση και άμυνα, κατάφερε ν’ ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να πανηγυρίσει στο τέλος τη νίκη.

Οι “κίτρινοι” ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους, στηριζόμενοι στην άμυνά τους, η οποία μπλόκαρε επιθετικά την Α.Ε.Κ. Οι γκαρντ της Ένωσης απέναντι στην πίεση του ΑΡΗ δεν μπόρεσαν να οργανώσουν σωστά το παιχνίδι, με αποτέλεσμα οι περισσότερες επιθέσεις να εκδηλώνονται μέσα από ατομικές ενέργειες και να μην προέρχονται από την ομαδική λειτουργία. Ενδεικτικές οι μόλις 10 ασίστ που μοίρασαν εχθές οι φιλοξενούμενοι. Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του ΑΡΗ έκαναν πολύ καλή δουλειά και στο κομμάτι των ριμπάουντ, καθώς στο Β΄ μέρος, δεν επέτρεψαν στην Α.Ε.Κ. ν’ ανανεώσει ούτε μία κατοχή (έμεινε στα 7 επιθετικά του πρώτου ημιχρόνου). Όλη αυτή η συνέπεια που έδειξαν αμυντικά οι “κίτρινοι”, σε συνδυασμό με την βελτίωση του ποσοστού πίσω από τα 6,75, τους βοήθησαν να φτάσουν στη νίκη.

Προτεινόμενα Άρθρα