Το γύρισε με τρίποντα και… πίστη

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ κατάφερε να πάρει το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League κόντρα στην Α.Ε.Κ. στηριζόμενος στην αποτελεσματικότητά του στο μακρινό σουτ και στο γεγονός ότι δεν παράτησε σε κανένα σημείο το παιχνίδι.

Οι “κίτρινοι” έκαναν σεφτέ στις νίκες και στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας για 13η συνεχόμενη φορά την Α.Ε.Κ. στο Nick Galis Hall σε ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι στο πρώτο μέρος δεν εξελίχθηκε έτσι όπως θα ήθελε ο ΑΡΗΣ, στο Β΄ ημίχρονο οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ένας από τους κύριους λόγους που βοήθησαν τον Αυτοκράτορα να πετύχει την ανατροπή, ήταν η άμυνα. Οι παίκτες του ΑΡΗ ανέβασαν την ένταση στην άμυνα στο Β΄ μέρος, περιορίζοντας την παραγωγικότητα της Α.Ε.Κ. στους 28 πόντους, από τους 34 που πέτυχε στα πρώτα 20 αγωνιστικά λεπτά. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη είχε πολύ χαμηλό ποσοστό στα τρίποντα στην διάρκεια του Α΄ ημιχρόνου, σ’ έναν τομέα όπου βελτιώθηκε στην επανάληψη και κατάφερε να πάρει τα ηνία του ματς. Πιο συγκεκριμένα, ο ΑΡΗΣ είχε 2/12 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο και τελείωσε το ματς με 7/21 (ευστόχησε στα 5 από τα 9 σουτ που εκτέλεσε, ποσοστό ευστοχίας 55%). Τέλος, ο ΑΡΗΣ κατάφερε να κερδίσει το ματς, γιατί σε κανένα σημείο του αγώνα δεν σταμάτησε να προσπαθεί, σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έχασε την πίστη του για τη νίκη. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχει μεταδώσει αυτή την φιλοσοφία στους καλαθοσφαιριστές του και αυτή την προσπάθεια θέλει μα βλέπει σε κάθε ματς.

Προτεινόμενα Άρθρα