"Να κάνουμε τη φετινή χρονιά, την αρχή του μέλλοντος μας"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τα επιθετικά ριμπάουντ και ο περιορισμός της ΑΕΚ στο ανοικτό γήπεδο ήταν από τα δύο βασικά "κλειδιά" για να έρθει η νίκη επί της ΑΕΚ, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Διαβάστε τις δηλώσεις του “δράκου” μετά την επικράτηση επί της Ενωσης στο Παλέ: 

Για τον αγώνα: “Ηταν ένα πολύ δύσκολο ματς. Ξεκινήσαμε πολύ νευρικά. Παρόλο που μπορούσαμε να ελέγξουμε το ματς, κάναμε εύκολα λάθη, ειδικά στην άμυνα μας. Δεχθήκαμε κάποια εύκολα λέι απ. Ξέραμε ότι παίζουμε με μία ομάδα που έχει ποιοτικούς παίκτες, είναι δυνατή στα επιθετικά ριμπάουντ και θέλει να τρέξει το παιχνίδι. Στα δύο τελευταία κομμάτια, μπορέσαμε και ελέγξαμε τον αγώνα. Οταν περάσαμε μπροστά, παρόλο που η ΑΕΚ ήταν κοντά στο σκορ, εμείς ήμασταν αυτοί που οδηγούσαμε την αναμέτρηση, άσχετα που η ΑΕΚ πήρε το τελευταίο σουτ. Αυτό ήρθε από τη δική μας νευρικότητα και όχι την πίεση του αντιπάλου. Στο δεύτερο μέρος βελτιώσαμε τα ποσοστά μας, μειώσαμε της ΑΕΚ και πήραμε μία νίκη που μας αξίζει.

Χρειαζόμαστε δουλειά. Προσπαθώ να πω στα παιδιά να μην βιάζονται. Προσπαθούμε να βλέπουμε τους αγώνες από δύο οπτικές γωνιές. Από τη μία να κερδίζουμε και από την άλλη να δούμε πως μπορούμε να κάνουμε ορισμένα πράγματα με καλύτερο τρόπο. Συγχαρητήρια στα παιδιά αλλά και στον κόσμο που ήρθε και… έσπρωξε την ομάδα. Να έρθουν ακόμα πιο κοντά και να βοηθήσουν με τα διαρκείας. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, όλοι μαζί. Εχουμε τα προσόντα για να δημιουργήσουμε μία χρονιά, που θα είναι η αρχή του μέλλοντος μας.”

Για τον Αθηναίου: “Τον Γιάννη τον ξέραμε και για αυτό τον φέραμε. Οσο θα ηρεμεί και θα έχει πιο καθαρό μυαλό, θα μας δίνει λύσεις και στα δύο μέρη του γηπέδου. Απλά και αυτός, όπως όλοι, είναι ανυπόμονος. Χρειάζονται πολλές ώρες για να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον, να αντιληφθούμε πως θα είμαστε αποτελεσματικοί και να ξέρουμε πως να το διαχειριστούμε κάτω από πίεση”.

Για την ήττα της πρεμιέρας από τον Κόροιβο: “Δεν μπήκαμε καθόλου στο γήπεδο. Νωθροί και χωρίς πάθος. Δεν το πιστεύω. Δεν το αναγνωρίζω. Ο Κόροιβος ήθελε τη νίκη αλλά δεν είναι δικαιολογία. Δεν ήμασταν σκληροί. Νομίζαμε ότι η μπάλα θα έρθει μόνη της στα χέρια μας. Ηταν ένα πολύ καλό μάθημα για εμάς. Μετά παίξαμε δύο πολύ δυνατά ματς και η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Μετά από τέτοιες ήττες, οι περισσότερες ομάδες είναι ράκος”.

Για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων μεσούσης της σεζόν: “Πρέπει να βρεθεί λύση για όλους μας. Είναι πολύ καλό για όλους μας. Μέσα από την Εθνική τα παιδιά αναδεικνύονται. Δεν είναι όμως ρομπότ. Θέλουν ξεκούραση. 

Συνεχίζοντας ο προπονητής του ΑΡΗ, υπογράμμισε όσον αφορά τον ΑΡΗ: “Εχουμε παιδιά που μπορούν να γίνουν δημιουργικοί. Απλά πρέπει να γνωριστούμε καλύτερα και να μάθουμε τι σημαίνει να παίζεις αποτελεσματικό μπάσκετ. Είναι πολλές οι πληροφορίες. Θα δουλέψουμε και θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να γίνουμε καλύτεροι. Συγχαρητήρια στα παιδιά και θα υπάρξει συνέχεια”.

Προτεινόμενα Άρθρα