Το πήγε εκεί που ήθελε

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το ντέρμπι του Κλεάνθης Βικελίδης είχε και τη μάχη των προπονητών, στην οποία κέρδισε κατά κράτος ο Άκης Μάντζιος.

Ο ΑΡΗΣ μπήκε σωστά διαβασμένος στο ματς και κοίταξε την ουσία του παιχνιδιού, στην οποία και έφτασε τόσο χάρη στο γκολ του Μπρούνο όσο και με την διαχείριση που υπήρξε από τον πάγκο. 

Οι “κιτρινόμαυροι” μπήκαν στο χθεσινό ματς με συγκεκριμένα δεδομένα. Πρώτον διέθετε ένα αξιόπιστο αλλά αργό δίδυμο στα στόπερ και έτσι δεν μπορούσε να πάρει τον πρώτο ρόλο αφήνοντας μέτρα στην πλάτη του, έχοντας έναν αντίπαλο που είναι αποτελεσματικός στο τρανζίσιον. 

Το δεύτερο είναι ένα πρόβλημα που έχει τόσο ο ΑΡΗΣ όσο και ο ΠΑΟΚ. Ότι δηλαδή αμφότεροι δυσκολεύονται πολύ στο σετ παιχνίδι. 

Ο ΑΡΗΣ λοιπόν πήρε συνειδητά τον δεύτερο ρόλο και έδωσε τη μπάλα στον αντίπαλο, χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά και πήγε σε ένα παιχνίδι υπομονής περιμένοντας να “χτυπήσει” στον χώρο. Όπως έκανε δηλαδή στο 38′ με τη φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Μπερτόγλιο.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες στο ανοικτό γήπεδο για να τελειώσουν το παιχνίδι, ωστόσο κράτησαν το 1-0 μέχρι το τέλος δικαιώνοντας το διάβασμα και τους χειρισμούς από τον πάγκο. Σε ένα δεύτερο μέρος όπου βοήθησε και το… φρεσκάρισμα των προσώπων στην επίθεση για να πιέζουν πάνω στη μπάλα, όπως και η είσοδος του Τζέγκο που “γέμισε” κι άλλο τον χώρο του κέντρου.

Προτεινόμενα Άρθρα