Αποβολή από το πρωτάθλημα

από AllAboutARIS

Η ομοσπονδία μπάσκετ του Ισραήλ πήρε θέση για τα «παράθυρα» της FIBA και τόνισε πως όσοι παίκτες αρνηθούν να συμμετάσχουν στους αγώνες της Εθνικής θα αποβληθούν από το πρωτάθλημα.

Νέες εξελίξεις στο «μέτωπο» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 και των «παράθυρων» της FIBA. Μετά την κοινή επιστολή έξι ομοσπονδιών, ανάλογη στάση τηρεί και η ομοσπονδία του Ισραήλ που έκανε λόγο για τιμωρίες.

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της ομοσπονδίας έστειλαν επιστολή στην FIBA και εξέφρασαν τη στήριξή τους προς το νέο «καλεντάρι» με τα παράθυρα των προκριματικών. Μάλιστα το χαρακτηρίζει ως «πιο βολικό για τους παίκτες».

Όσον αφορά στους παίκτες που θα κληθούν στην Εθνική ομάδα για τα προκριμάτικα, η στάση της ομοσπονδίας είναι ξεκάθαρη: «Κάθε παίκτης που θα καλείται στην Εθνική ομάδα πρέπει να παρίσταται στις προπονήσεις και τους αγώνες. Όποιος δεν ακολουθεί τους κανόνες θα αποβάλλεται από τους αγώνες πρωταθλήματος. Έτσι ενεργούσαμε στο παρελθόν και το ίδιο θα κάνουμε στο μέλλον».

Υπενθυμίζεται πως η ομάδα του Ισραήλ βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με την Ελλάδα, την Μεγάλη Βρετανία και την Εσθονία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Προτεινόμενα Άρθρα