Πλατέλλας και…γκοοολ! (0-1)

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε με το δεξί τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του, καθώς επικράτησε με 0-1 του Παναιγιάλειου στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας ήταν ο σκόρερ για τον ΑΡΗ σε ένα μέτριο-φυσιολογικό για την εποχή- παιχνίδι με τον ΑΡΗ να ανεβαίνει στην κορυφή της βαθμολογίας, από την στιγμή που στο άλλο ματς Πανιώνιος και ΠΑΣ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1.

Ο ΑΡΗΣ παρατάχθηκε με τον Αναγνωστόπουλο κάτω από τα δοκάρια, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Δεληζήση, Σόουζα, τον Τζανακάκη στο δεξί άκρο της άμυνας, αριστερά τον Βαλεριάνο, αμυντιά χαφ τους Ιντζόγλου, Μουμίν, τον Στεφάνοβιτς μπροστά τους, Κάσσο και Πασσά ως εξτρεμ στα δυο άκρα της επίθεσης και τον Διαμαντόπουλο στην κορυφή της επίθεσης.

Οι κίτρινοι προσπάθησαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα να πάρουν τα ηνία, αλλά οι παίκτες του ήταν επιπόλαιοι στην τελική πάσα με αποτέλεσμα ναι μεν να πατάνε περιοχή, αλλά να μην δημιουργούνται ευκαιρίες επί της ουσίας. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους από το ξεκινήμα έδειξαν ότι μπήκαν για να κρατήσουν πρώτιστα το μηδέν και να χτυπήσουν στην κόντρα επίθεση.

Τα πρώτα 20 λεπτά πέρασαν χωρίς κάποια αξιόλογη φάση για τις δυο ομάδες και με τους παίκτες εμφανέστατα να ψάχνουν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 25 ο ΑΡΗΣ έφτασε κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Πασά μετά από σέντρα του Βαλεριάνου, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Πάντως στην ίδια φάση ο Στεφάνοβιτς φάνηκε να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή από τον Αρναρέλη, αλλά ο ρέφερι Αδαμόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Με την συμπλήρωση μίσης ώρας αγώνα ο ΑΡΗΣ μπορεί να μην απειλούνταν από τους γηπεδούχους, αλλά την ίδια στιγμή δυσκολεύονταν πάρα πολύ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού με αποτέλεσμα να παραμένει φυσιολογικά το 0-0.

Στο 34 ο Γκανέζος Μπρους εκμεταλλεύτηκε ένα από τα πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου για τον ΑΡΗ και επιχείρησε ένα σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει αρκετά άουτ, αλλά τους γηπεδούχους να κερδίζουν το χειροκρότημα,

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ

Στο 40 ο ΑΡΗΣ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ καθώς μετά από μία φάση διαρκείας, ο Διαμαντόπουλος από κοντά πλάσαρε, αλλά ο Πολίτης με εντυπωσιακή απόκρουση κράτησε το μηδέν για την εστία του. Στο επόμενο λεπτό ο ΑΡΗΣ απείλησε και με τον Σόουζα, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο επόμενο λεπτό ο Μπρους ζήτησε πέναλτι, αλλά από το ριπλέι φάνηκε ξεκάθαρα ότι δεν υπήρχε επαφή ανάμεσα στον παίκτη του Παναιγιάλειου και τον Δεληζήση.

Άλλη φάση δεν υπήρξε στο πρώτο μισό του αγώνα με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΜΕ…ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΟΟΥΖΑ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες, αλλά με… πολύ αίμα καθώς Σόουζα και Γεωργακόπουλος… άνοιξαν τα κεφάλια τους μετά από σύγκρουση στον αέρα. Ο Πορτογάλος μάλιστα μεταφέρθηκε εκτός γηπέδου με φορείο και στην συνέχεια στο νοσοκομείο με τον Ιντζόγλου να παίρνει την θέση του στα στόπερ δίπλα στον Δεληζήση. Μάλιστα ο Σπανός πέρασε στο παιχνίδι τον Παυλίδη στα χαφ…μονιμοποιώντας τον Ιντζόγλου στο κέντρο της άμυνας.

ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΛΛΑΣ ΑΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΤΣ

Στο 60 ο Σπανός πέρασε στο παιχνίδι και τον Βαγγέλη Πλατέλλα αντί του Στεφάνοβιτς με στόχο προφανώς να αυξηθεί η επιθετικότητα του ΑΡΗ. Στο 64 ο Σταματής βγήκε απέναντι από τον Αναγνωστόπουλο, αλλά ο Δεληζήσης με εξαιρετικό τάκλιν απέτρεψε τον παίκτη των γηπεδούχων ακόμα και από το να σουτάρει, κρατώντας το μηδέν.

ΠΛΑΤΕΛΛΑΣ ΚΑΙ…ΓΚΟΟΟΟΛ!

Στο 67 ο ΑΡΗΣ έφτασε στο γκολ χάρη στην εξαιρετική ενέργεια του Διαμαντόπουλου και την άψογη εκτέλεση του Πλατέλλα. Ο πρώτος κράτησε πολύ ωραία την μπάλα μέσα στην περιοχή και έστρωσε στον Πλατέλλα που με ωραία ενέργεια απέφυγε 2 παλικτες των γηπεδούχων και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Ο ΑΡΗΣ μετά το γκολ με Παυλίδη-Πλατέλλα να συνεργάζονται πολύ καλύτερα έδειχνε ικανός να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ, ενώ στα μετόπισθεν δεν απειλούνταν σχεδόν καθόλου.

ΔΟΚΑΡΙ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Στο 87 ο ΑΡΗΣ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για να “καθαρίσει” το ματς όταν μετά απο ωραία ενέργεια του Πασά, ο Διαμαντόπουλος από κοντάέκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι του Πολίτη και απομακρύνθηκε.

Ο Μπούρμπος ήταν η τελευταία αλλαγή του Σπανού,α ντί του Πασά, για τα τελευταία λεπτά του αγώνα, με προφανή τον στόχο να παραμείνει το 0-1 ως το τέλος.

Οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν καθόλου και έτσι ο ΑΡΗΣ πήρε το πρώτο τρίποντο της χρονιάς με καλή παρουσία μεσοαμυντικά (Δεληζήσης, Βαλεριάνος οι καλύτεροι) και τον Διαμαντόπουλο πιο μαχητικό επιθετικά. Ο Πλατέλλας έδωσε την λύση με το γκολ που πέτυχε χάρη στην ποιότητά του, ενώ ο Παυλίδης ήταν αυτός που ξεκάθαρα άλλαξε προς το καλύτερο τον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας από την στιγμή που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Πολίτης, Τσερκέζος, Ιντζίδης, Στίκας, Παπαχρήστος, Γκούμας, Μπρους(71 Κοκκορης), Καζναφέρης, Αρναρέλλης, Γεωργακόπουλος(59 Σταματής), Σκαρτσίλας (79 Κοντοχρήστος).

ΑΡΗΣ: Αναγνωστόπουλος, Δεληζήσης, Σόουζα (50 Παυλίδης), Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Ιντζόγλου, Μουμίν, Πασάς(89 Μπούρμπος), Στεφάνοβιτς(60 Πλατέλλας), Κάσσος, Διαμαντόπουλος.

Προτεινόμενα Άρθρα