Σκέφτεται αλλαγές για το ζήτημα των μεταγραφών ο Ινφαντίνο

από Γιώργος Γκάτος

"Αυτό είναι κάτι που μας ανησυχεί αρκετά"

Ο πρόεδρος της FIFA και όλοι οι λάτρεις του ποδοσφαίρου παρακολουθούν τις ομάδες να ξοδεύουν υπερβολικά σε πολλές περιπτώσεις χρήματα για τις αγορές ποδοσφαιριστών, με αποκορύφωμα αυτή του Νεϊμάρ που κόστισε 222 εκατομμύρια ευρώ. Η καθιέρωση του Financial Fair Play δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να περιορίσει τα ποσά, με τις ομάδες να βρίσκουν συνεχώς “παραθυράκια” και παρακάμπτουν τη νομοθεσία.

Το γεγονός αυτό προκαλεί τη δημόσια γνώμη και οι ενστάσεις είναι πολλές, τον Τζιάνι Ινφαντίνο να μην μένει αμέτοχος και να επισημαίνει πως ενδεχομένως να γίνουν νέες μεταρρυθμίσεις για την προστασία του προϊόντος.

“Είναι δική μας ευθύνη να υποτιμήσουν το σύστημα μεταγραφών του μέλλοντος. Πλέον βλέπουμε τι μπορούμε να πράξουμε. Είδαμε μία αξιοσημείωτη αύξηση στις τιμές των μεταγραφών και συγκεκριμένα άνοδο 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, από 3.6 στα 4.6 μέσα σε ένα χρόνο.

Δεν είναι απαραίτητα αρνητικό γιατί γίνεται διανομή των χρημάτων. Την ίδια στιγμή ωστόσο οι εκπρόσωποι λαμβάνουν μεγαλύτερες προμήθειες ενώ αντιθέτως η αλληλεγγύη και άλλες παροχές χάνουν την αξία τους. Αυτό είναι κάτι που μας ανησυχεί αρκετά” τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιταλοελβετός παράγοντας.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα