Υποσχέσεις, ευθύνες και νέο… χρόνο ζήτησε ο Νίκος Λάσκαρης

από AllAboutARIS

Ο Νίκος Λάσκαρης σε συνέντευξη στο Yellow Radio μίλησε για… πραξικόπημα, έκανε λόγο για μη στήριξη του κόσμου την φετινή χρονιά, ότι δεν είναι διατεθειμένος να φύγει αλλά και πως θα παλέψει για μία μεγάλη χορηγία. Επίσης τόνισε ότι τα χρέη που πήρε ήταν μεγαλύτερα από τα συμφωνημένα.

Ο Νίκος Λάσκαρης αναφέρθηκε στην εποχή που ήρθε και πως η ομάδα κινδύνευε με την πτώση στην Γ’ Εθνική λέγοντας: “Έτσι μου είχαν πει τότε, και γι΄αυτό μπήκα στην ομάδα. Αν δεν ίσχυε και μου είπαν ψέματα, τότε τι να πω. Επίσης και τα χρέη ήταν μεγαλύτερα από όσα είχαμε συμφωνήσει”. 

Για την κατάσταση στην ομάδα, είπε: «Αυτό που είχαμε πει ήταν ότι πρώτα θα στήσουμε τη φετινή ομάδα για να παίξουμε αξιοπρεπές μπάσκετ και όχι να κινδυνέψουμε να πέσουμε κατηγορία. Κάποιοι μας είπαν να κάνουμε μπάτζετ με 250 χιλιάρικα. Θέλαμε να φτιάξουμε ομάδα που με την καθοδήγηση του κόουτς να διεκδικήσει μια θέση στην 4αδα. Αυτό ήταν το πρώτο μέλημά μας και σε δεύτερο στάδιο θα ασχολούμασταν με τα παλιά. Η ομάδα ακόμη στήνεται, δεν έχει αλλάξει κάτι».

Για την οικονομική κατάσταση στην ΚΑΕ και τις χορηγίες που δεν έχουν έρθει: «Με τις χορηγίες θα βγει η χρονιά. Από το τηλεοπτικό, τα εισιτήρια διαρκείας και κάποιες άλλες χορηγίες πιο μικρές. Στο σπόνσορινγκ έχουμε κάποια θέματα που ίσως θα άξιζε να τα αναφέρω για να καταλάβει ο κόσμος τι αντιμετωπίζουμε. Το σπόνσορινγκ έχει δύο κομμάτια. Ένα οι μεγάλοι σπόνσορες του εξωτερικού και οι κάπως πιο μικροί. Ωστόσο ένα κομμάτι που έχει σχέση με το σπόνσορινγκ επηρεάστηκε από τα όσα έγραφαν οι δημοσιογράφοι και συγκεκριμένα άρθρα. Λένε ότι είμαι ανακόλουθος δηλώσεων και ότι ο Άρης είναι στο πιο δύσβατο μονοπάτι της ιστορίας του. Δε νομίζω ότι ο ΑΡΗΣ είναι στο πιο δύσκολο σημείο. Όταν ήρθαμε και βάλαμε 900.000 στον Άρη, ο Άρης ήταν να πέσει κατηγορία. Έτσι μας το πούλησαν και αγοράσαμε τον Άρη. Δεν μας ενδιέφερε τότε, εγώ μεγάλωσα και αγάπησα τον ΑΡΗ. Μας είπανε ψέματα για τα χρέη και ο Άρης τη γλίτωσε στο τσακ γιατί έφερα έγκαιρα λεφτά. 

Εσάς μπορεί να μην σας ενδιαφέρει αλλά ειπώθηκαν ψέματα στον Λάσκαρη για να έρθει στην ομάδα. Προσπαθώ να κρατήσω μια απόσταση για να μη στεναχωριέμαι, αλλά έχουμε βάλει 5 εκατομμύρια στην ομάδα με όλη την καλή καρδιά και τα ακούμε και από πάνω. Το κάναμε για να βοηθήσουμε τη ομάδα με το όραμα μας και με την πρώτη δυσκολία και χωρίς να έχει περάσει διάστημα μεγαλύτερο δύο χρόνων, αντί να ακούσω ευχαριστώ έχω πρόβλημα. Αυτό δεν το δέχομαι, το θεωρώ άδικο. Ανέλαβα χρέη που δεν ήταν στα προσυμφωνημένα και δέχομαι πόλεμο λόγω των φαντασιώσεων διαφόρων. Ο ένας σπόνσορας, η τράπεζα, τραβήχτηκε πίσω λόγω των θεμάτων του άρθρου 99 αλλά σε αυτό δεν φταίνε οι δημοσιογράφο, αλλά είναι πολιτική της συγκεκριμένης τράπεζας να μην επενδύει σε εταιρίες που είναι σε κίνδυνο. Ο δεύτερος σταμάτησε να ενδιαφέρεται είναι λόγω των δημοσιευμάτων. Γράψατε ότι έγινε σύλληψη, ότι υπάρχει κατάσχεση μετοχών. Η γενικότερη καταστροφολογία είναι καλό για το καλό του ΑΡΗ. Όταν μιλάμε με πολυεθνικές, όταν έρχονται δικηγόροι και σου κολλάνε στα μούτρα τα δημοσιεύματα. Τα ίδια μέσα του ΑΡΗ είναι που τα γράφουν μου λένε. Αυτό βλέπει ο ξένος.
Αυτό που γίνεται είναι πραξικόπημα. Έκανε πίσω και ο δεύτερος, αν είχαμε 1 ή 2 εκ. θα ήταν άσχημο για την ομάδα μας. Ο τρίτος με τον οποίο έχουμε κι εκεί θέματα με τα δημοσιεύματα, έχουμε πάρει μια παράταση μέχρι τέλος του μήνα. Είναι μεγάλη πολυεθνική και έχει ασχοληθεί ξανά με το μπάσκετ, μπορεί φυσικά να μας ζητήσει να ασχοληθεί του χρόνου με την ομάδα και να ζητήσει να λύσουμε τα θέματα μας φέτος.”

 
Για το άρθρο 99 είπε: “Όλο το διάστημα στην ΚΑΕ πάντα οι πληρωμές γίνονται για το άρθρο 99, γίνονται κάποιες προσαυξήσεις και έτσι μου λένε ότι πρέπει να προχωράμε. Για την ανακοίνωση της ΚΑΕ δεν γνωρίζω, δεν είμαι στην Θεσσαλονίκη.  Αυτό μάλλον έχει να κάνει με κάποιους δημοσιογράφους που έλεγαν ότι δεν γίνονται πληρωμές”.

Όλο αυτό είναι καλό για το σπόνσορινγκ του ΑΡΗ; Εμείς μιλάμε για το μεγαλείο του ΑΡΗ, πιστεύετε ότι όλα τα δημοσιεύματα βοηθούν; Όταν σου κολλάνε στα μούτρα τα δημοσιεύματα και σου λένε «τι γίνεται εδώ;» Βγάζουμε τα ίδια τα μάτια μας, εδώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Χρειάζομαι το ελεύθερο, να μην έχω δέκα τηλέφωνα για τα θέματα του ΑΡΗ. Δεν καταλαβαίνω την καταστροφολογία. Έχω εξηγήσει στο Δ.Σ. και στον Ερασιτέχνη που βρισκόμαστε. Αν δεν κλείσει η τρίτη χορηγία που είναι μεγάλη θα πάμε σε δύο πιο μικρούς.
Η αχαριστία που υπάρχει, δεν το καταλαβαίνω. Βλέπω διαφορετικά ότι ακούω και για τους προηγούμενους προέδρους. Ο ΑΡΗΣ δεν είναι η… ασπίδα μου. Αν δεν υπήρχε ο ΑΡΗΣ δεν θα είχε έρθει το νομικό θέμα στην Ελλάδα, ήρθε μόνο και μόνο επειδή είμαι στον ΑΡΗ. Δεν πληρώθηκε το κομμάτι της Εφορίας, πληρώθηκε το ΙΚΑ. Θεώρησε η «ομάδα δράσης» ότι δεν υπήρχε θέμα, είχαμε το δικαίωμα να χάσουμε μία δόση, την στιγμή που δεν είχαμε χάσει ποτέ πριν.

Για πρόταση από τον ΟΠΑΠ για χορηγία, απάντησε: «Δεν ισχύει ότι πήραμε πρόταση από τον ΟΠΑΠ είτε φέτος είτε πέρυσι. Το τι λέει ο Χριστοφορίδης και ο κάθε Χριστοφορίδης δεν γνωρίζω. Πέρυσι κάναμε συναντήσεις. Τέλος πάντων υπάρχει κι ένας τρίτος σπόνσορας ο οποίος επίσης έχει θέμα με τα δημοσιεύματα αλλά έχουμε πάρει παράταση μέχρι τέλους του μήνα για να καταλήξουμε. Αν δεν τα καταφέρουμε φέτος λόγω τεχνικών θεμάτων, τότε του χρόνου θα συνεργαστούμε».

“Ο κόσμος δεν με στήριξε”
Ο Νίκος Λάσκαρης τόνισε: “Ο μεγαλομέτοχος έχει κάποιες υποχρεώσεις, στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει αν μια εταιρεία έχει ζημιές να βάζει λεφτά ο μεγαλομέτοχος. Θέλουμε να αποκαταστήσουμε το όνομα του ΑΡΗ, με αυτά που γράφονται  κάποιοι θέλουν να τραβήξουν τον ΑΡΗ σε σκοτεινές γωνίες. Αισθανόμαστε μόνοι.Όταν ζητήσαμε από τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα από τα διαρκείας, δεν είδαμε αυτή την στήριξη. Γιατί ήταν καλοκαίρι; Γιατί υπάρχει αντιπολίτευση; Η ανταπόκριση του κόσμου δεν ήταν αυτή που περιμέναμε.Όταν βάζω 5-10 εκ. στην ομάδα, ο φίλαθλος έρχεται και με στηρίξει. Όταν έχω πρόβλημα μου γυρνάει την πλάτη και δεν βοηθάει;”

Για την έντονη ανησυχία του κόσμου, είπε: «Για να δημιουργήσω έσοδα πρέπει να έχουμε χρόνο. Να ηρεμήσει η κατάσταση, προσωπικά δεν καταλαβαίνω την καταστροφολογία. Να ανησυχούσε ο κόσμος στο τέλος του μήνα αν δεν πληρωθούν οι παίκτες, το καταλαβαίνω. Εκτός κι αν είναι κάποιος από πίσω και το κατευθύνει, αλλά είναι παράλογο. Είναι λογική η ανησυχία, αλλά εγώ δεν θα έλεγα ότι καταστράφηκε η ομάδα ή να φύγει ο Λάσκαρης και να έρθει ο επόμενος. Δεν ξέρω τι να πω ή να εξηγήσω την αχαριστία στους παλιούς προέδρους. Άκουσα επίσης ότι ο ΑΡΗΣ είναι η ασπίδα μου πράγμα που επίσης δεν ισχύει. Καταρχάς το νομικό θέμα που ήρθε στην Ελλάδα είναι γιατί είμαι στον ΑΡΗ. Κι αυτό είναι το ευχαριστώ. Εγώ είμαι εδώ και πληρώνω. Δεν πληρώθηκε η τελευταία δόση στην Εφορία γιατί ο Νόμος μας έδινε αυτό το δικαίωμα. Δεν υπάρχει κίνδυνος για το άρθρο 99. Δεν με ενδιαφέρει η προπαγάνδα. Δεν έχω σκοπό να φύγω αλλά η συμπεριφορά κάποιων ωθεί τον οποιονδήποτε να φύγει. Αυτή η αχαριστία, να ρίχνουμε πέτρες με την πρώτη δυσκολία, δεν την καταλαβαίνω. Και προσέξτε σ’ έναν άνθρωπο που δεν έχει την υποχρέωση να βάλει χρήματα. Εγώ δεν κάνω παράπονα για το τι πληρώνω, αλλά ότι πληρώνω και τα ακούω από πάνω δεν το δέχομαι».

Για τις επτά προσφυγές που κατατέθηκαν και το ότι είχε δεσμευτεί σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες ότι θα πληρωνόντουσαν οι παίκτες, υποστήριξε: «Εδώ έγινε λάθος, έκανα λάθος με τις ημερομηνίες. Όποιος έχει ασχοληθεί με εταιρίες ξέρει ότι αυτά συμβαίνουν. Έχεις επιχειρηματικές συμφωνίες, έχεις γραπτά και εγγυημένα έγγραφα ότι θα πληρωθείς αρχές Μαΐου και λες ότι θα σας πληρώσω τέλη Μαΐου. Εμείς δεν πληρωθήκαμε και βάλαμε τους δικηγόρους να ξεκινήσουν τις νομικές ενέργειες διότι η άλλη πλευρά με καθυστερούσε. Δεν το έκανα επίτηδες. Μου χρωστάνε χρήματα, έναν διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων. Δεν ονειροβατούσα ούτε περίμενα το μάννα εξ’ ουρανού. Είναι χρήματα της οικογένειάς μου. Ναι, έγινε λάθος».

Σε ότι αφορά την παραίτηση Παπακυριάκη είπε: «Η παραίτησή του δεν έγινε δεκτή. Ο Δημήτρης είναι πάνω απ’ όλα φίλος και σύμβουλος, εκτιμάω πολύ την άποψή του και συνεχίζουμε μαζί. Είμαστε ένα τιμ. Στην τελευταία συνέντευξη Τύπου είπαμε μαζί προχωράμε για το καλό του Άρη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαφορές. Για παράδειγμα ο Δημήτρης έχει διαφορετικές απόψεις αλλά είναι εδώ».

“Δεν είναι δεσμευμένες οι μετοχές”
Ο κ. Λάσκαρης τόνσιε: “Μίλησα τηλεφωνικά με τον κ. Χριστοφορίδη, ζήτησα και με την σύμφωνα γνώμη του κ. Αβρανίτη, να μας παρουσιάσει μία εξουσιοδότηση, δεν έμαθα το όνομα. Άκουσα από τα ΜΜΕ το όνομα ενός συγκεκριμένου, αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτός. Μακάρι να ήταν αλήθεια αυτό. Δεν μου είπε κανένα όνομα ο κ. Χριστοφορίδης, με πήρε ένας δημοσιογράφος και μου είπε ότι είναι αυτό το όνομα.Είμαι ανοιχτός να έρθει επενδυτής και με ποσοστό μεγαλύτερο του 30%. Αν είναι κάποιος σημαντικός, τότε θα θέλει και ο ίδιος να έχει λόγο.  Δεν είναι δεσμευμένες, δεν ήταν ποτέ.”

“ΑΜΚ για το ευρύ κοινό”
Ο Νίκος Λάσκαρης τόνισε επίσης: “Μέσα σε αυτό έχουμε κάνει συζητήσεις για ΑΜΚ προς το ευρύ κοινό” με τον κ. Παπακυριάκη να προσθέτει: “Να κάνουμε την ΑΜΚ στο ευρύ κοινό, δεν είναι κάτι απλό και να του πάρουμε τα λεφτά. Το θέμα είναι να φτιάξουμε κάτι ενδιαφέρον, να βρούμε τον τρόπο για να γίνει η ιδέα πραγματικότητα, πως θα στηθεί. Τι ποσοστό θα δοθεί, αυτός που θα βάλει τα λεφτά του, γι’ ποιον λόγο τα βάζει”

Για το θέμα του γηπέδου και της άδειοδότησης είπε: “Η Κυβέρνηση ζητάει να πληρωθούν ενοίκια 10 χρόνια, εκεί ζητήσαμε βοήθεια παλιών παραγόντων και μελών διοικητικών συμβουλίων. Μας ζητάνε χρήματα για τα δύο τελευταία χρόνια + δέκα χρόνια πριν. Μας ζητάνε 200.000 ευρώ τον χρόνο για την χρήση του Αλεξανδρείου. Τελευταία μας είπαν ότι έπεσαν στις 300.000 ευρώ για τα παλιά και 200.000 για κάθε χρόνο”.

Προτεινόμενα Άρθρα