"Αν δεν τα καταφέρουμε, θα μιλάμε του χρόνου για… όλεθρο"

από AllAboutARIS

Ο Δημήτρης Παπακυριάκης μίλησε επίσης για αρκετά θέματα τονίζοντας ότι ο Νίκος Λάσκαρης είναι ανοιχτός σε πρόταση γι’ οποιοδήποτε έρθει να βοηθήσει οικονομικά, ενώ υπογράμμισε

Στην συνέντευξη στο Yellow Radio παρενέβη και ο Δημήτρης Παπακυριάκης ο οποίος συνεχίζει όπως φαίνεται στην θέση του αντιπροέδρου, και τόνισε: «Ο Νίκος είναι ανοιχτός σε κάθε team μπορεί να έρθει και να φέρει χρήματα».

Επίσης πρόσθεσε: “Όλη την εβδομάδα και βλέποντας ορισμένα δημοσιεύματα, ο Νίκος Λάσκαρης έχει θέματα. Εγώ δεν έχω θέματα με την κριτική, όταν εγώ δεν έχω φέρει την λύση που χρειάζεται, εκεί ένιωσα την ανάγκη να βγούμε να μιλήσουμε. Σε έναν τέτοιο σύλλογο θα πρέπει να προσφέρεις. Από το καλοκαίρι η οικογένεια Λάσκαρη δεν έχει κρύψει τίποτα, ζητήθηκαν στοιχεία και δόθηκαν. Εμείς θέλουμε και προσπαθούμε να στηθεί μία ομάδα να μην τρώει 30-40 πόντους, αλλά να είναι αξιοπρεπής, με ένα μπάτζετ όπως το προπέρσινο, σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Μία ομάδα που να στηριχθεί στα έσοδα της”.

Όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία είπε: “Τα έξοδα μας είναι 3.2 εκ. ευρώ και αφορούν την φετινή ομάδα που θα είναι 1.5 εκ. μαζί με τα έξοδα, και τα υπόλοιπα για το άρθρο 99 συν τις προσφυγές. Αν ο σύλλογος βρει αυτά τα χρήματα, ο ΑΡΗΣ θα αλλάξει σελίδα του χρόνου. Γιατί μετά, με βάση τα δεδομένα που ξέρουμε,το συνολικό χρέος δεν ξεπερνάει τις 800.000 ευρώ. Μπορείς να σχεδιάσεις σε καλύτερες βάσεις.

Ο Νίκος Λάσκαρης έχει πρόβλημα φέτος και έχει βάλει αρκετά χρήματα και είναι χρεωμένος με άλλα 3 εκ. ευρώ. Είναι εδώ και αυτό συζητήσαμε. Εγώ τον συμβούλευα να φύγει. Και τώρα του συμβουλεύω να φύγει από το «κάδρο». Θέλει να είναι εδώ και θέλει να βοηθήσει, θέλει τον χρόνο του. Ο ΑΡΗΣ παράλληλα πρέπει να λειτουργεί, πρέπει να βρούμε λύσεις μόνοι μας. Θεωρώ ότι χρειάζεται ένα διάστημα 6-7 μηνών.
Αυτή την στιγμή όπως έχουμε σχεδιάσει, τα έσοδα μας είναι 1.2 εκ. ευρώ χωρίς να έχουμε κλείσει χορηγίες φανέλας και άλλες χορηγίες.
Την μεγάλη χορηγία την τρέχει ο Νίκος Λάσκαρης.
Έχει αρχίσει να οργανώνεται το τμήμα μάρκετινγκ, έχει αρχίσει και δουλεύει και μπορεί να αποφέρει τα έσοδα της χρονιάς. Αυτή την στιγμή μας λείπουν 1.5 εκ. ευρώ, αυτό είναι η… γάγγραινα. Αυτό το ποσό πρέπει να καλυφθεί αλλιώς θα μας δημιουργήσει πρόβλημα, αν δεν μπορεί από τον Νίκο Λάσκαρη, από άλλο επενδυτή. Εμείς πρέπει να φέρουμε στον Νίκο Λάσκαρη προτάσεις, να βοηθήσουμε. Είναι ανοιχτός, δεν είπε ποτέ όχι, δεν του ήρθε άλλη πρόταση. Λένε για προτάσεις αλλά δεν ήρθε καμία.

 

 Επίσης πρόσθεσε: “Με τις προσφυγές αν δεν φτάσουμε σε συμφωνία, θα κληθούμε να πληρώσουμε και παραπάνω χρήματα, όπως τα δικαστικά για παράδειγμα”.

 

 

Σε ερώτηση για τη μη καταβολή των οφειλόμενων, απάντησε: «Φαινόταν ανακολουθία αλλά δεν ήταν. Εγώ λέω στον Νίκο ότι πρέπει να κάνει λίγο πίσω. Να ξέρετε ότι ο Νίκος δεν έχει δεχθεί ούτε μία πρόταση πώλησης της εταιρίας. Κανείς δεν θα χάσει τα λεφτά του. Μέχρι στιγμής ο Νίκος έχει δώσει πολλά χρήματα, πληρώθηκαν παλιές οφειλές, έγινε μεταγραφική επένδυση, μετά ακολούθησε μια τέλεια χρονιά και η τρίτη ήταν πολύ κακή. Αυτή τη στιγμή για την πιάτσα έχουμε πρόβλημα. Τι έκανε όμως η πιάτσα – εννοώ τους μάνατζέρ κλπ.;.
Λειτουργεί έτσι γιατί πιστεύει στον Άρη, τον θέλει και τον χρειάζεται. Αν φέτος τα καταφέρουμε τότε μετά να είστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά. Αυτή τη στιγμή από αυτούς που ασχολούνται με την ΚΑΕ Άρης, δε νομίζω ότι κοιμάται κανείς το βράδυ. Προσωπικά δουλεύω πάνω στο καλύτερο αλλά και στο χειρότερο σενάριο. Είχαμε πέρυσι μία κακή χρονιά. Αυτή την στιγμή, για την… πιάτσα έχουμε πρόβλημα. Η… πιάτσα όμως ακόμα μας πιστεύει, τον θέλει και τον χρειάζεται τον ΑΡΗ. Αν αυτή την χρονιά δεν τα καταφέρουμε, θα μιλάμε για… όλεθρο. Κανείς δεν κοιμάται το βράδυ. Είναι η πιο κρίσιμη χρονιά. Αν δεν θα καταφέρουμε με τα πλάνα που έχουμε στο μυαλό μας, είτε αν έρθει η μεγάλη χορηγία είτε δεν έρθει. Εγώ εργάζομαι για το χειρότερο σενάριο. Μακάρι να τα καταφέρει ο Νίκος Λάσκαρης. Είναι ανοιχτός σε οτιδήποτε μπορεί να φέρει χρήματα. Καταλαβαίνω την αγωνία, την απογοήτευση. Αυτό που χρειαζόμαστε να μην βγάζουμε σε καθημερινή βάση τα μάτια μας. Μην βγάζουμε ότι είμαστε χωρισμένοι, διαλυμένοι. Κάποιοι άνθρωποι παίζουν το κεφάλι τους και μιλάω για τον Μάνο Λάσκαρη και τον Λευτέρη Αρβανίτη.

Μην βγάζουμε όμως σε καθημερινή βάση τα μάτια μας. Κάποιοι άνθρωποι παίζουν το κεφάλι τους. Το μάνατζμεντ ήδη μας το έχει δώσει ο Νίκος. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται σύμπνοια και συναπόφαση. Χρειαζόμαστε και βοήθεια από ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν και μιλάω για διάφορες ειδικότητες. Είμαστε κοντά στο να λύσουμε κάποια πράγματα. Όταν έχεις δέκα δραχμές και πρέπει να μοιράσεις τριάντα, θα πρέπει να προσέξεις πώς θα τα μοιράσεις και να καταλάβουν κι αυτοί που έχουν να εισπράξουν τα χρήματα».

Για τις σχέσεις με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και το κλίμα δυσφορίας που φέρεται να υπάρχει από τον Έλληνα τεχνικό, σημείωσε: «Ο Παναγιώτης είναι παράδειγμα για όλους μας. Έχει κλείσει τα αυτιά του, έχει στεγανοποιήσει την κατάσταση και θα έλεγα ότι έχει δείξει τον δρόμο. Έφτιαξε μια ομάδα και κάνει τη δουλειά του. Εγώ δεν μιλάω καθημερινά με τον Παναγιώτη Γιαννάκη όπως εξάλλου δεν μιλούσα καθημερινά με κανέναν προπονητή. Ο Αρβανίτης και ο Μάνος Λάσκαρης, μιλώντας με τον Παναγιώτη δεν έχουν αντιληφθεί ότι είναι στα όριά του. Ο Παναγιώτης έχει δηλώσει ότι είναι ΑΡΗΣ».

Επίσης πρόσθεσε: “Αν βρεθεί επενδυτικό ενδιαφέρον, πραγματικό, δεν θα είναι πρόβλημα οι μετοχές. Όποιος θέλει ας έρθει από το γραφείο μου” ενώ για το κομμάτι της ΑΜΚ είπε: “Να κάνουμε την ΑΜΚ στο ευρύ κοινό, δεν είναι κάτι απλό και να του πάρουμε τα λεφτά. Το θέμα είναι να φτιάξουμε κάτι ενδιαφέρον, να βρούμε τον τρόπο για να γίνει η ιδέα  πραγματικότητα, πως θα στηθεί. Τι ποσοστό θα δοθεί, αυτός που θα βάλει τα λεφτά του, γι’ ποιον λόγο τα βάζει.”

Συνεχίζοντας είπε: “Όλοι μαζί να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, όλοι μας στο Δ.Σ., να είμαστε ενωμένοι. Σε αυτή την πρόταση θέλω να συνεχίσω να συνεργάζομαι. Εγώ την πρώτη χρονιά, που πήγαιναν όλα καλά, η ομάδα πήγαινε ρολόι, έκανα από τον Σεπτέμβριο διακοπές. Πέρυσι από τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο που ξεκίνησαν τα προβλήματα, πρώτα ο Μάνος Λάσκαρης κι εγώ από… πίσω του, για να βρει η χρονιά και να τελειώσει η ομάδα όσο πιο συντεταγμένα”.
 
Επίσης ανέφερε για το θέμα των προσφυγών: “Οι προσφυγές ήταν αναμενόμενες, τον Ιούλιο δεν είχαμε έσοδα. Αποφασίσαμε να φτιάξουμε μία ομάδα φέτος, και παράλληλα να λύσουμε και άλλα θέματα ενώ έπρεπε να πληρώνονται και οι δόσεις. Δόθηκαν αρκετά χρήματα. Όσοι μας έκαναν προσφυγές, περιμένουν οι μάνατζερ, είναι έτοιμοι να μπούνε στην διαδικασία διακανονισμών. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Είναι απαράδεκτο που έγιναν προσφυγές. Θέλω να πω ότι ιδιαίτερα για τα παιδιά που έβαλαν πλάτη και βοήθησαν, είναι υψίστης σημασίας να πληρωθούν” ενώ πρόσθεσε: “Δεν γίνεται να πάει απλήρωτη η ομάδα στο ντέρμπι με τον Π.Α.Ο.Κ.”

Προτεινόμενα Άρθρα