Το "αιώνιο" ντέρμπι και οι άλλες τρεις αναμετρήσεις

από Αντώνης Γκάτζιος

Το ντέρμπι ανάμεσα στον ΑΡΗ και τον ΠΑΟΚ όπως είναι φυσιολογικό δεσπόζει στην 12η αγωνιστική της Super League, η οποία σήμερα (13/12) περιλαμβάνει ακόμα τρεις αναμετρήσεις.

Πέρα από το “κλάσικο” της Θεσαλονίκης, στις 15:00 στη Λαμία η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, θα αγωνιστεί με ουκ ολίγα αγωνιστικά προβλήματα απέναντι στους “ερυθρόλευκους”, καθώς οι Σκόνδρας, Μπεχαράνο, Βύντρα, Μπαχανάκ, Ασίγκμπα, Βασιλόγιαννης, Καραμάνος και Χατζηστραβός έμειναν εκτός αποστολής. Στον αντίποδα μοναδικά αγωνιστικά προβλήματα για τους Πειραιώτες οι Βινάγκρε και Φορτούνης, οι οποίοι έμειναν εκτός αποστολής λόγω ενοχλήσεων.

Λίγη ώρα αργότερα  στις 17:15 στη Ριζούπολη ο Απόλλων Σμύρνης υποδέχεται την ΑΕΚ. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, η οποία προέρχεται από την σημαντική εκτός έδρας νίκη κόντρα στον ΟΦΗ, αναζητά βαθμούς προκειμένου να απομακρυνθεί από τις χαμηλές θέσεις και θα παραταχτεί απέναντι στην Ένωση χωρίς τους τιμωρημένους Φατιόν και Μπεντινέλι. Από την πλευρά της η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα, που μετά τις δύο ήττες από Παναθηναϊκό και Λέστερ θέλει να επιστρέψει στις νίκες, θα αγωνιστεί χωρίς τους τραυματίες Νεντελτσεάρου, Τσιγκρίνσκι, αλλά και τους Βασιλαντωνόπουλο, Αλμπάνη που έμειναν εκτός αποστολής.
 
Την ίδια ώρα στο Πανθεσσαλικό ο Βόλος τίθεται αντιμέτωπος με τον Παναιτωλικο. Οι “κυανέρυθροι” του Άνχελ Λόπεθ, μετά την εκτός έδρας ισοπαλία στο εξ αναβολής παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης θέλουν να πετύχουν τη δεύτερη τους νίκη μέσα στην έδρα τους. Οι τραυματίες Τσοκάνης, Μπαριέντος και ο τιμωρημένος Φεράρι είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ισπανός τεχνικός. Από την πλευρά της η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, μετά τη νίκη την περασμένη αγωνιστική απέναντι στη Λάρισα στοχεύει στην απόσπαση ενός θετικού αποτελέσματος που θα της δώσει την δυνατότητα να αρχίσει να ξεφεύγει από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας. Ο Κνετ που τραυματίστηκε έχει τεθεί νοκ άουτ για το υπόλοιπο του 2020, ενώ δε θα παίξουν και οι Ματσόλας, Καρασαλίδης, Μαλής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

19:30 ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ (Novasports1)

17:15 Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ (Novasports2)

17:15 Βόλος – Παναιτωλικός (Novasports3)

15:00 Λαμία – Ολυμπιακός (Novasports1)

Προτεινόμενα Άρθρα