"Ο Νίκος Γκάλης είναι ο ήρωας μιας ολόκληρης χώρας"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

O άνθρωπος που έζησε από κοντά την βράβευση του Νίκου Γκάλη μίλησε στον Libero 107,4

Ο Θεόκλητος Καρυπίδης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του AllAboutARIS ON AIR και τον Libero 107,4 FM

Αναλυτικά ανέφερε:

Για την πρόσκληση στον Νίκο Γκάλη:

“Πρέπει να το εξηγήσουμε και στον κόσμο πως λειτουργουν αυτά. Ήταν  οι μέρες όταν και ανακοινώθηκε η είσοδος του Νίκου Γκάλη στο Hall of Fame. Έκανα μία κουβέντα με τον αθλητικό διευθυντή του πανεπιστημίου και είπαμε πως θέλουμε πολύ να φέρουμε τον Νίκο Γκάλη στο πανεπιστήμιο. Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς. Υπάρχουν αρκετοί απόφοιτοι στο Σπρινγκφιλντ από την Ελλάδα άλλωστε. Δεν ήταν απλή διαδικασία. Όσοι εντάσονται στο Hall of Fame, τις 2-3 μέρες που βρίσκονται στο Σπρνιγκφιλντ είναι ιδιοκτησία του hall of Fame, o οποίος έχει αποσπαστεί και ανήκει στο NBA. Έπρεπε λοιπόν να έρθουμε σε επαφή με την επίσημη διοίκηση και να εντάξουμε την επίσκεψη στο πρόγραμμα του Νίκου Γκάλη. Θέλαμε φυσικά και την σύμφωνη γνώμη του ίδιου του Γκάλη. Έφτασε η ημέρα της ομιλίας του και εκείνο το πρωινό ήρθε  ο Νίκος Γκάλης με την οικογένεια του, συνοδευόμενος από τους ανθρώπους του Hall Of Fame, εδώ όπυ βρίσκεται το πρώτο μουσείο του μπάσκετ. Υπάρχει επίσης ο χώρος που πρωτοπαίχτηκε το μπάσκετ. Ένας πολύ μικρότερος χώρος από αυτόν που ξέρουμε και είναι ο χώρος όπου βρίσκονται διάφορα εκθέματα.

Η δική μου αίσθηση είναι πως ο Νίκος Γκάλης έδειξε πόσο μεγάλος άνθρωπος είναι όταν από την πρώτη στιγμή μας έκανε να αισθανθούμε άνετα, καθώς είχαμε άγχος αν θα του αρέσει η εκδήλωση, αν θα περάσει όμορφες στιγμές και ξέρουμε πολύ καλα τι σημαίνει για το ελληνικό μπάσκετ. Από την πρώτη στιγμή μας έκανε να αισθανθούμε πολύ άνετα και είμαι σίγουρος πως και ο ίδιος, από αυτό που μας έδειξε, το χάρηκε πραγματικά. Μεγαλύτερη ανταμοιβή από αυτό δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε.”

Για την υποδοχή του από τους Αμερικανούς:

“Πρέπει να σας πω ότι είναι ένας πολύ γνωστός μπασκετμπολίστας σε όλο τον κόσμο ο κύριος Γκάλης. Οι νεότεροι δεν γνώριζαν ακριβώς το μέγεθος της μπασκετικής του αξίας, όμως οι άνθρωποι του αθλητισμού ήξεραν πολύ καλά το ποιος ήταν  και όταν αναφέρονταν τα επιτεύγματά του κατά την εκδήλωση αίσθανόμασταν και εμείς ιδιαίτερη υπερηφάνεια. Όλη η ηγεσία του πανεπιστημίου τον υποδέχθηκε με τιμή και χαρά. Τον παρουσίαζαν ως πρότυπο. Το βράδυ στην εκδήλωση είχε μία περίοπτη θέση στην όλη βραδιά καθώς ο Γκάλης εκπροσωπούσε όλους τους διεθνείς αθλητές. 

Οι Αμερικάνοι είναι πολύ πατριώτες  και όταν ακούν για εθνικούς ήρωες αυτό αποτελεί από μόνο του ιδιαίτερη τιμή. “

Προτεινόμενα Άρθρα