Πρώτο Challenger για Τσιτσιπά!

από AllAboutARIS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του στη Γένοβα και θα κάνει αύριο τεράστιο άλμα στην παγκόσμια κατάταξη!

Σούπερ ο 19χρονος τενίστας, επικράτησε 7-5, 7-6(2) του κατά 15 χρόνια μεγαλύτερού του Γκιγιέρμο Γκαρθία Λόπεθ (Νο.123) σε 1 ώρα και 49 λεπτά, για να βάλει στην τροπαιοθήκη του το πρώτο του Challenger!

Με τους 125 βαθμούς που κερδίζει, μάλιστα, θα ανεβεί 41 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και θα βρεθεί στο Νο.120. Το Top 100 είναι πλέον πολύ κοντά! 

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έβαλε τις βάσεις για τη νίκη του όταν εκμεταλλεύτηκε το έκτο του μπρέικ πόιντ στο ενδέκατο γκέιμ του πρώτου σετ (6-5) και ψύχραιμα σέρβιρε στη συνέχεια για το 1-0.

Παρότι ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 4-2 στο δεύτερο, ο 34χρονος Ισπανός, που στο παρελθόν έχει φτάσει μέχρι το Νο.23, κατάφερε να γυρίσει την κατάσταση και να στείλει το σετ στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Στέφανος έμεινε πίσω με 0-2, όμως με ένα σερί επτά κερδισμένων πόντων σφράγισε την πολύ μεγάλη νίκη, που επιβεβαιώνει ότι αυτό το παιδί είναι ικανό για πολύ μεγάλα πράγματα!

Να σημειώσουμε ότι κατέκτησε το χωμάτινο τουρνουά της ιταλική πόλης χωρίς να χάσει σετ!

Ήταν ο τρίτος τελικός αυτού του επιπέδου για τον Στέφανο, που φιλοδοξεί να σκαρφαλώσει ακόμα περισσότερο στην παγκόσμια κατάταξη μέχρι το τέλος της σεζόν, προκειμένου να έχει εξασφαλισμένη θέση στο κυρίως ταμπλό του Australian Open τη νέα σεζόν.

Προτεινόμενα Άρθρα