"Περίπατος" για Σλοβενία

από Νίκος Παπαδόπουλος

Κορυφαίος για τους νικητές ο Ράντολφ με 21 πόντους

Ηταν εξ’αρχής το φαβορί και το επιβεβαίωσε με τον… καλύτερο τρόπο. Η Σλοβενία έδειξε για ακόμα μία φορά την δύναμή της, κυριάρχησε απόλυτα στο «Σινάν Ερντέμ» και επικράτησε εύκολα της  Ουκρανίας με  στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16», παίρνοντας με άνεση το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Eurobasket. Μεγάλη εμφάνιση από τους Άντονι Ράντολφ και Λούκα Ντόντσιτς, δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά ο Γκόραν Ντράγκιτς για μία ομάδα που παραμένει αήττητη και έχει ξεκινήσει να… τρομάζει στο φετινό τουρνουά.

Σε υψηλό τέμπο ξεκίνησε το πρώτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση να επιτεθούν και να τρέξουν στο παρκέ. Οι Ουκρανοί έβρισκαν διαδρόμους προς το καλάθι των Σλοβένων, όμως η ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ ήταν… φουριόζα από την αρχή και προηγήθηκε με 9 πόντους (26-17), στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Οι άμυνες βελτιώθηκαν στη δεύτερη περίοδο, ωστόσο η Σλοβενία συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Με επιμέρους σκορ 16-10 και με πρωταγωνιστή τον Άντονι Ράντολφ που έκανε τα πάντα και στις δύο πλευρές του παρκέ, η Σλοβενία πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου στο +15 (42-27), βάζοντας έτσι τα θεμέλια για την πρόκριση στους «8».

Βέβαια, η άνετη διαφορά των 15 πόντων δεν… έφτανε στη Σλοβενία, η οποία συνέχισε να έχει το πόδι της στο γκάζι και στο τρίτο δεκάλεπτο. Με εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση και συγκέντρωση στην άμυνα, το σύνολο του Ιγκόρ Κοκόσκοφ βρέθηκε στο +25 (68-43) στο 30ο λεπτό, με την τέταρτη περίοδο να κυλά διαδικαστικά για τις δύο ομάδες.

Κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης ήταν ο Ράντολφ, που μέτρησε 21 πόντους και 3 ριμπάουντ, ενώ ο Λούκα Ντόντσιτς έφτασε κοντά στο τριπλ νταμπλ, έχοντας 14 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Από τους Ουκρανούς, που αποχαιρέτησαν την διοργάνωση, πάλεψε ο Πουστόζνοφ με 11 πόντους.

Δεκάλεπτα: 26-17, 42-27, 68-43, 79-55

Σλοβενία (Κοκόσκοφ): Ράντολφ 21, Ρέμπετς, Ντράγκιτς 5, Νίκολιτς 4, Πρέπελιτς 14, Μούριτς 2, Μπλάζιτς 8, Βίντμαρ 8, Ζάγκορατς, Ντίμετς, Κάντσαρ 3, Ντόντσιτς 14 (10 ριμπ, 6 ασ)

Ουκρανία (Μουρζίν): Πουστόζνοφ 11, Κολτσένκο 4, Λουκάσοφ 9, Οτβερτσένκο, Λίποβι 6, Κορνιένκο 2, Μπομπρόφ 8, Ζάιτσεφ 5, Κραβτσόφ 4, Πούστοβι 4 (10 ριμπ), Κόνιεφ 2

Πηγή: sdna.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα