Ώρα νοκ-άουτ για Εθνική!

από Γιώργος Γκάτος

Πάνοπλη η Εθνική

Η εικόνα της στους ομίλους δεν ήταν αυτή που θα περίμενε κανείς. Η Εθνική μας ομάδα δυσκολεύτηκε αρκετά, παρουσίασε ένα κακό αγωνιστικό πρόσωπο, ωστόσο στα… κρίσιμα έβγαλε στο παρκέ την πραγματική της δύναμη και κέρδισε το εισιτήριο για τους “16” του Eurobasket.

Τώρα, το εμπόδιο της ομάδας του Κώστα Μίσσα στον δρόμο για τα προημιτελικά είναι η Λιθουανία (21:30, ΕΡΤ1). Στο “Σινάν Ερντέμ”, η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την δυνατή “Λιέτουβα”, η οποία τερμάτισε στη πρώτη θέση του Β’ ομίλου με απόλυτο οδηγό τον Γιόνας Βαλαντσιούνας, που μετρά 16,4 πόντους και 11,4 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Το κλίμα στις τάξεις της “γαλανόλευκης” είναι το καλύτερο δυνατό, καθώς η νίκη επί της Πολωνίας συσπείρωσε την ομάδα και ανέβασε αισθητά την ψυχολογία. Οι διεθνείς μας είναι έτοιμοι για ακόμα έναν τελικό, με τον Κώστα Μίσσα να υπολογίζει κανονικά στον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος προπονήθηκε κανονικά την Παρασκευή (8/9). Στην αντίθετη πλευρά, οι Λιθουανοί θα περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας που αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στη μέση.

Πλέον, τα πολλά λόγια είναι… φτώχεια. Η Εθνική μας ομάδα είναι έτοιμη να… σπάσει την αρνητική παράδοση των τελευταίων ετών στα νοκ-άουτ και να δείξει σε όλους πως έχει μάθει να επιβιώνει σε “τελικούς”! 

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα