Επέστρεψε δυνατός ο ΑΡΗΣ στην Α1

από Γιώργος Γκάτος

Συνέντευξη παραχώρησαν στην "ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ" ο προπονητής του ΑΡΗ, κ. Πιπελίδης και ο έφορος του τμήματος, κ. Κουράκος

Γράφει η ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΚΑΤΙΔΟΥ

Ευδιάθετες και με πολλή όρεξη για δουλειά ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας την προετοιμασία τους οι παίκτριες της γυναικείας ομάδας χάντμπολ του ΑΡΗ ενόψει της νέας σεζόν. Μια χρονιά, η οποία βρίσκει -μετά από έξι ολόκληρα χρόνια- την ομάδα και πάλι στα μεγάλα “σαλόνια”!
Στην πρώτη αυτή συγκέντρωση, που έλαβε χώρα στην αίθουσα Τύπου του “Κλεάνθης Βικελίδης”, βρέθηκαν όλα τα νέα αποκτήματα της ομάδας (βλέπε, Λούρη, Κούπα, Καρσανίδου, Γιόβη, Ταιρίδου και Λάμπρου), αλλά και όσες αθλήτριες παρέμειναν από την περσινή ομάδα. Φυσικά, το “παρών” έδωσε σύσσωμο το προπονητικό επιτελείο, αποτελούμενο από τον τεχνικό, Ευθύμη Πιπελίδη, τη βοηθό του, Αθηνά Αλεξιάδου και τον γυμναστή, Ανδρέα Σαρρηκυριακίδη, ενώ από τη διοίκηση του τμήματος παρόντες ήταν οι Βαγγέλης Αγγελούσης και Κωνσταντίνος Κουράκος. Αντίθετα, απούσες για διάφορους λόγους ήταν πέντε αθλήτριες και συγκεκριμένα οι Αμβροσιάδου, Κεσοπούλου, Καγκελάρη, Παππά και Τσομπανίδου, οι οποίες αναμένεται να ενσωματωθούν τις επόμενες ημέρες.

Τρέξιμο το πρωί, προπόνηση το απόγευμα

Από την περασμένη Τρίτη, λοιπόν, ξεκίνησε και επίσημα η προετοιμασία των γυναικών του ΑΡΗ, η οποία περιλαμβάνει καθημερινά διπλές προπονήσεις, το πρωί τρέξιμο στην παραλία της Θεσσαλονίκης και το απόγευμα προπόνηση στο κλειστό κάτω από τη Θύρα 3 του “Κλεάνθης Βικελίδης”. 
Ο Ευθύμης Πιπελίδης “χτίζει”, λοιπόν, τη νέα ομάδα, η οποία ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις της στις 14 Οκτωβρίου με αντίπαλο τον Φίλιππο Βέροιας στο γήπεδο της Μίκρας, στην πρεμιέρα της Α1.

“Υψηλό το επίπεδο του πρωταθλήματος”

Ο προπονητής της ομάδας, Ευθύμης Πιπελίδης, ο οποίος θα βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον “κιτρινόμαυρο” πάγκο, μίλησε στην “ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!” για τη νέα προσπάθεια, που κάνει φέτος η ομάδα, τονίζοντας πως “έγιναν 6-7 μεταγραφές και η ομάδα ενισχύθηκε ενόψει της συμμετοχής της στην Α1. Το ζητούμενο είναι πλέον να δουλέψουμε σκληρά, ώστε το σύνολο να αποκτήσει συνοχή”, ενώ σε ερώτηση για το πώς κρίνει το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος στάθηκε στο ότι “Το επίπεδο του πρωταθλήματος αναμένεται να είναι υψηλό, αφού με εξαίρεση το Αμύνταιο δεν υπάρχουν αδύναμες ομάδες. Ο Φιλώτας πήρε δύο ξένες, ο Φίλιππος Βέροιας είναι ενισχυμένος, ο Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών στηρίζεται στα δικά του παιδιά, το Καματερό πάει για πρωταθλητισμό. Οι ομάδες, λοιπόν, της επαρχίας είναι πολύ δυνατές. Εμείς, από την πλευρά μας, είναι καλό που έχουμε ενθουσιασμό και ελπίζω να βγει αυτός και μέσα στον αγωνιστικό χώρο”. 
Επίσης, ο πολύπειρος τεχνικός, επεσήμανε: “Όταν μια ομάδα είναι μεγάλη, όπως ο ΑΡΗΣ, τότε όλοι θα προσπαθήσουν να την κερδίσουν!”.

“Να έρθει γρήγορα η παραμονή”

Από την πλευρά του, ο έφορος του τμήματος, Κώστας Κουράκος, μίλησε για τη φετινή χρονιά, τονίζοντας: “Η φετινή χρονιά είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας των τελευταίων τριών χρόνων, η οποία είχε σαν απώτερο στόχο η ομάδα να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει. Οι φετινοί στόχοι είναι να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα, ούτως ώστε να έρθει η εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία το συντομότερο δυνατό και εν συνεχεία να κοιτάξουμε και για το κάτι παραπάνω. Δεν πετάμε στα σύννεφα…”, σχολίασε αρχικά για να εξηγήσει στη συνέχεια: “Ναι, μεν, η φετινή μας ομάδα δεν έχει σχέση με την περσινή γιατί έγιναν και προσθήκες παιδιών, που έχουν εμπειρία από την Α1, όμως, ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και αντικειμενικές δυσκολίες, όπως η δυναμικότητα των άλλων ομάδων, οι οποίες είναι έμπειρες στην κατηγορία και έχουν ενισχυθεί”.
Επίσης, ο κ. Κουράκος αναφέρθηκε και στην παρουσία του κ. Πιπελίδη στον “κιτρινόμαυρο” πάγκο. 
“Εμείς, ως υπεύθυνοι του τμήματος, έχουμε εμπιστοσύνη στον κ. Πιπελίδη, ο οποίος είναι ένας καταξιωμένος προπονητής στο χώρο του χάντμπολ και γενικότερα στο τεχνικό τιμ. Επίσης, εμείς, από την πλευρά μας, σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση του Α.Σ. προσπαθούμε να παρέχουμε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες στα κορίτσια και για πρώτη φορά φέτος υπάρχει ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο”.

Προτεινόμενα Άρθρα