Επιβλητική η Λετονία

από Νίκος Παπαδόπουλος

O Γιάνις Στρέλνιεκς μοίραζε ασταμάτητα ασίστ (13), ο Κρίσταπς Πορζίνγκις κυριαρχούσε παντού και η Λετονία έκανε «σεφτέ» στον Δ’ όμιλο του Eurobasket νικώντας το Βέλγιο (92-64). Σούπερ και ο Τίμα.

Αν και έπαιζαν χωρίς τον Ντάβις Μπέρτανς, οι Λετονοί δεν δυσκολεύτηκαν απέναντι στους Βέλγους και πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο Eurobasket. Πλέον και οι δύο ομάδες έχουν ρεκόρ 1-1 στον Δ’ όμιλο. Ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού, Γιάνις Στρέλνιεκς, εντυπωσίασε με 9 πόντους, 13 ασίστ και 1 κλέψιμο, ενώ οι Πορζίνγκις και Τίμα ήταν εξαιρετική με 27 πόντους έκαστος. Για το Βέλγιο, ο Ερβέλ είχε 12 πόντους.

Για ένα δεκάλεπτο κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα οι Βέλγοι, αφού έπιασαν στον… ύπνο την άμυνα των Λετονών. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 24-25 υπέρ του Βελγίου, αλλά το σκηνικό άλλαξε πολύ γρήγορα. Λίγο η δημιουργία του Στρέλνιεκς (8ασ.), λίγο η πληθωρική παρουσία του Πορζίνγκις (18π.) επέτρεψαν στην ομάδα του Μπαγκάτσκις να ξεφύγει αρχικά με 39-28 και στο φινάλε του ημιχρόνου με 47-33. 

Με τον παίκτη του Ολυμπιακού να συνεχίζει στο ίδιο τέμπο, η Λετονία διατήρησε την διαφορά σε διψήφια επίπεδα στη μεγαλύτερη διάρκεια της τρίτης περιόδου (58-46, στο 27′). Ωστόσο, ένα «ξέσπασμα» των Βέλγων τούς επέτρεψε να πλησιάσουν σε 58-54, ενώ η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 63-55. Οι Λετονοί, όμως, δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου να… καθαρίσουν το παιχνίδι και εκτόξευσαν την διαφορά στην τελευταία περίοδο (92-64). 

Πηγή: sdna.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα