Έριξε… ντόρτια στο τέλος η Αγγλία!

από AllAboutARIS

Με πολύ… ζόρι, αλλά με το δεξί, τελικά, μπήκε στη μετα-Ρούνεϊ εποχή η Αγγλία.

Αν και αντιμετώπισαν (ξεκάθαρα…) την αναμέτρηση στη Μάλτα σαν αγγαρεία, παρουσιάζοντας κάκιστο πρόσωπο, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, τα «λιοντάρια» επικράτησαν 4-0 και διατηρώντας το αήττητο στον 6ο προκριματικό όμιλο, παρέμειναν «αφεντικά» για την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Όπως προείπαμε, ωστόσο, το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της ομάδας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ απέναντι στους μαχητικούς Μαλτέζους, που θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν, μάλιστα, το γκολ του Κέιν, στο 53′, με το οποίο ο επιθετικός της Τότεναμ έδωσε σκορ στο παιχνίδι!

Στο τέλος, όμως, οι γηπεδούχοι «έσκασαν», με τον Ράιαν Μπερτράν να διπλασιάζει τα τέρματα της Αγγλίας στο 86′ και τους Γουέλμπεκ (91′) και ξανά τον Κέιν, να διαμορφώνουν το τελικό 4-0.

Στο μεγάλο ντέρμπι για τη δεύτερη θέση, η Σλοβακία, με σκόρερ τον πολύπειρο επιθετικό, Άνταμ Νέμετς, στο 81ο λεπτό, επικράτησε 1-0 της Σλοβενίας και την άφησε τέσσερις βαθμούς πίσω!

Τέλος, η Σκωτία πέρασε άνετα από τη Λιθουανία με 3-0 (25′ Άρμστρονγκ, 30′ Ρόμπερτσον, 73′ Μακάρθουρ) και «έπιασε» τους Βαλκάνιους στην τρίτη θέση, αλλά δύσκολα θα αλλάξει κάτι (με βάσει και το πρόγραμμα) στις δύο πρώτες θέσεις.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

Αγγλία 17

Σλοβακία 15

Σλοβενία 11

Σκωτία 11

Λιθουανία 5

Μάλτα 0

Προτεινόμενα Άρθρα