Μοναδική Ντόρτμουντ

από AllAboutARIS

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ προσφέρει σε όλους τους οπαδούς με ειδικές ανάγκες ευρύ φάσμα δυνατοτήτων στο «Signal Iduna Park» αποτελώντας πρότυπο για κάθε ομάδα!

Πολλά ευρωπαϊκά στάδια, φροντίζουν να διαμορφώνουν συγκεκριμένες θύρες/καθίσματα στις κερκίδες έτσι ώστε να μπορούν να μετακινούνται άνθρωποι με κινητικά προβλήματα. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ όμως φρόντισε να προσφέρει σε όλους ανεξαιρέτως τους οπαδούς τη δυνατότητα να έρθουν κοντά στην ομάδα, διαμορφώνοντας το «Signal Iduna Park» προσβάσιμο και για κωφάλαλους. 

Το υπερσύγχρονο γήπεδο των Γερμανών είναι προσαρμοσμένο τόσο για άτομα με κινητικά προβλήματα, όσο και για ανθρώπους με προβλήματα όρασης και ακοής, με τη βοήθεια πάντα δεκάδων εθελοντών. H νεοδημιουργηθείσα περιοχή για τους κωφούς φιλάθλους είναι η εξέδρα 34, όπου ένας διερμηνέας θα παρέχει σημαντικές πληροφορίες. Δίπλα ακριβώς από το τμήμα 34, θα υπάρχει κι ένα «περίπτερο» προσαρμοσμένο για επικοινωνία με άτομα με προβλήματα ακοής. Συγκεκριμένα, υπάρχει πρόβλεψη για ειδικές κάρτες παραγγελίας και προσωπικό με ειδικές γνώσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

Για τα άτομα με προβλήματα όρασης: προσφέρονται 20 θέσεις σε συγκεκριμένη θύρα με πρόβλεψη και για τους συνοδούς τους. Σε αυτούς τους ανθρώπους δίνονται επίσης ακουστικά από τους εθελοντές και συλλέγονται πάλι μετά το παιχνίδι. 

Για εκείνους με προβλήματα ακοής: υπάρχει πρόβλεψη δεκάδων θέσεων, ενώ προσελήφθη και διερμηνέας νοηματικής γλώσσας ώστε να μεταφράζει όλες τις σημαντικές πληροφορίες του αγώνα. Επιπλέον, υπάρχουν κάποιες συσκευές, για δύο καθίσματα ανά σειρά, οι οποίες σηματοδοτούν ότι ο διερμηνέας θα μεταφράσει κάτι.

Προτεινόμενα Άρθρα