Η Λίβερπουλ διέλυσε την Άρσεναλ

από AllAboutARIS

Με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, συναρπαστικό ποδόσφαιρο και απίστευτη αίσθηση υπέροχης στο γήπεδο, η Λίβερπουλ διέλυσε το φάντασμα της Άρσεναλ, που διασύρθηκε στο «Άνφιλντ»!

H εικόνα του 57ου λεπτού ήταν ενδεικτική μιας διαλυμένης ομάδας στο γήπεδο. Μιας ομάδας χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Οι «κανονιέρηδες» που ήδη τρέκλιζαν στο γήπεδο είχαν κερδίσει κόρνερ, όμως ο τελευταίος παίκτης της άμυνας τους ήταν 20 μέτρα μπροστά από την σέντρα.

Όταν ο παμπόνηρος Σαλάχ έκλεψε την μπάλα είχε πια 70 μέτρα γήπεδο μπροστά του για να κάνει το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Να πλασάρει τον ανήμπορο Τσεχ και να κάνει το 3-0 για την Λίβερπουλ, που έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο!

Αυτή ήταν η εικόνα και στα 90 λεπτά του (υποτιθέμενου) ντέρμπι. Μία Λίβερπουλ να βγάζει ποιότητα, ανωτερότητα, σιγουριά (εντάξει, με εξαίρεση τον Κάριους που σε κάθε του επαφή με τα πόδια προκαλούσε ταχυπαλμίες) και μία Άρσεναλ εντελώς στα χαμένα, με χειρότερους όλων τους φιρμάτους Οζίλ και Αλέξις Σάντσες που ήταν σε άλλο γήπεδο.

Το 4-0 δεν αποτυπώνει την εικόνα του ματς. Είναι φτωχό σαν σκορ. Η Λίβερπουλ κατέβασε ταχύτητα μετά το τρίτο γκολ, αφού δεν ήθελε να χτυπήσει έναν αντίπαλο που ήταν πεσμένος στο καναβάτσο.

Για μία ώρα παιχνιδιού όμως, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έπαιξε σαν ομάδα που διεκδικεί πρωτάθλημα. Τι κι αν έλειπε ο Κοουτίνιο; Η τριάδα μπροστά (Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ) έκανε ότι ήθελε, φτιάχνοντας συνεχώς φάσεις με κάθε τρόπο.

Η αντίσταση των «κανονιέρηδων» κράτησε μόλις 17 λεπτά κι αφού νωρίτερα ο Τσεχ είχε αποσοβήσει σίγουρο γκολ στον Σαλάχ. Αυτή τη φορά η σέντρα του Εμρέ Τσαν ήταν τέλεια και ο Φιρμίνο αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής άνοιξε το σκορ με κεφαλιά (17’, 1-0).

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Χέντερσον με νέο τετ-α-τετ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, όμως ήταν φανερό ότι το τελειωτικό χτύπημα ήταν πολύ κοντά.

Σε μία φάση που η μπάλα άλλαξε πόδια με κινηματογραφική ταχύτητα, ο Μανέ με τέλειο δεξί φαλτσαριστό σουτ έκανε το 2-0 (40’) και σήκωσε το «Άνφιλντ» στο πόδι με το ωραιότερο γκολ της ημέρας.

Η νωχελική αντίδραση της Άρσεναλ στην επανάληψη έλαβε τέλος, με το γκολ του Σαλάχ (57’), μόνο που το κόκκινο μονόπρακτο δεν είχε ολοκληρωθεί.

Ο Τσεχ έσωσε το 4-0 σε νέο κλασικό τετ-α-τετ του Μανέ, όμως λίγο αργότερα (78’) δεν μπορούσε να κάνει τίποτα σε εξ’ επαφής κεφαλιά του Στέρλινγκ, ο οποίος έβαλε κι αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ σε ένα ονειρικό απόγευμα για την Λίβερπουλ.

Προτεινόμενα Άρθρα