"Θέλουμε να δίνουμε ευκαιρίες"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής της πυγμαχίας του ΑΡΗ

Για την έναρξη της σεζόν:

“Αρχικά θέλω να ευχηθώ καλή αγωνιστική περίοδο, χωρίς τραυματισμούς, με υγεία. Σήμερα από το πρωί έχουν ξεκινήσει οι προπονήσεις του τμήματος. Σιγά σιγά θα ανεβάσουμε ρυθμούς ώστε να είμαστε έτοιμοι για την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν. Τέλη Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι πρώτοι αγώνες, Οκτώβριο έχουμε το πρωτάθλημα παίδων – παμπαίδων, Δεκέμβριο  έχουμε το πρωτάθλημα γυναικών -ανδρών. Εγγραφές στο τμήμα μας έχουμε όλο το χρονο. Πολύς κόσμος δυστυχώς δεν γνωρίζει αρκετά γύρω από το άθλημα της πυγμαχίας. Και σε αυτό φταίνε περισσότερο οι άνθρωποι του χώρου, οι οποίοι δεν του δίνουν την διαφήμιση που του αρμόζει. 

Η πυγμαχία είναι ένα άθλημα αερόβιο που συνδυάζει όλες τις ικανότητες του ανθρώπου. Είναι το νούμερο 1 άθλημα στην ευρώπη αυτή την στιγμή. Ο οποιοςσδήποτε μπορεί να κάνει πυγμαχία, από 5 ετών μέχρι 105.  Ο καθένας μπορεί να μάθει τρόπους αυτοάμυνας για ενδυνάμωση και καλή ανάπλαση του σώματος, κυρίως για τις μικρές ηλικίες. 

Στον ΑΡΗ μέχρι έναν βαθμό αυτό το έχουμε καταφέρει. Ο κόσμος έρχεται και για να αγωνιστεί αλλά και για να γυμναστεί. Αυτός ήταν ένας από τους πρώτους στόχους που είχαμε θέσει μαζί με τον Στέργιο τον Κωστίδη. Είμαστε 2 προπονητές στον ΑΡΗ. Σκοπός μας είναι να διαδώσουμε την πυγμαχία ως τρόπο γυμναστικής.”  

“H πυγμαχία είναι ένα αρχαίο ολυμπιακό άθλημα, το οποίο είναι η μητέρα όλων των πολεμικών τεχνών. Στο άθλημα της πυγμαχίας τηρούνται αυστηροί κανόνες, οι οποίοι είναι απαράβατοι. Νούμερο 1 κανόνας είναι η ασφάλεια του αθλούμενου. Και οι δύο προπονητές του ΑΡΗ είμαστε πτυχιούχοι ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα πυγμαχίας. Εγώ έχω διακριθεί και από την παγκόσμια ομοσπονδία με 2ο αστέρι. Στην Ελλάδα είμαστε 3 προπονητές με 2ο αστέρι.”

“Στον ΑΡΗ οι προπονητές αισθανόμαστε πρώτα παιδαγωγοί και μετά προπονητές. Το παιδί που θα έρθει σε εμάς θα λάβει όλα τα θετικά του αθλητισμού. Όσο ασχολείται με τον αθλητισμό δεν θα ασχολείται με άλλα πράγματα που δεν πρέπει να ασχολείται. Οι αρχές που θα λάβουν τα παιδια τους βοηθούν στο να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της ζωής.

Για την οργάνωση της ακαδημίας του ΑΡΗ:

“Αυτό που προσπαθούμε στον ΑΡΗ είναι να δώσουμε αρχές στα παιδιά. Από την μία στεναχωριέμαι που δεν υπάρχει άλλη παιδική ακαδημία στην Θεσσαλονίκη. Αναγκαζόμαστε να ταξιδεύουμε σε άλλες πόλεις για να μπορούμε να έρθουν τα παιδια σε επαφή με συνασκούμενους και να χτίσουμε μία κατάσταση ώστε τα παιδια να μπορούν στο μέλλον να ανταπεξέλθουν στο πανελλήνιο. Μόνο στον ΑΡΗ μπορούν να ασχοληθούν με τις ακαδημίες. Αν δεν υπάρξουν ακαδημίες δεν υπάρχει τμήμα αγωνιστικό. Στην πυγμαχία δεν σημαίνει όμως οτι αν κάποιος δεν μπορέσει να γίνει πρωταθλητής θα σταματήσει και το άθλημα. Για εμάς ο στόχος είναι όλοι να γευτούν και να έχουν το θάρρος να ανέβουν στο ρινγκ. Θέλουμε να δίνουμε ευκαιρίες.”

Προτεινόμενα Άρθρα