Ο… τρελαμένος, ο… άμπαλος και ο αδύναμος κρίκος

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ κέρδισε το παιχνίδι κόντρα στον Π.Α.Ο.Κ. και συνέχισε το νικηφόρο σερί του με το μυαλό όλων πλέον να είναι στον αγώνα της Ρωσίας με την Ούνιξ Καζάν. Μία νίκη που έβγαλε αρκετά… θεματάκια στην επιφάνεια αλλά πέρα από την σημασία του έχει για τον κόσμο, είναι μόνο δύο βαθμοί.

Το πρώτο θεματάκι το οποίο βγήκε από τον αγώνα του Σαββάτου είναι η τρέλα του Νίκου Λάσκαρη αλλά και της συζύγου του Τζώρτζιας. Οι δύο τους έχουν παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια του ΑΡΗ στο “Nick Galis Hall”, μάλιστα στα δύο ντέρμπι φορώντας και τα κίτρινα (ο μεγαλομέτοχος χθες φορούσε μπλούζα με το σήμα του ΑΡΗ στο στήθος) ενώ ταξίδεψαν και στην Τραπεζούντα. Όποιος τους παρακολουθούσε σε όλη την διάρκεια του αγώνα, τους είδε να χειροκροτάνε, να τραγουδάνε και στο τέλος να πανηγυρίζουν σαν… οπαδοί την νίκη της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη. Το έχω ξαναγράψει σε παλιότερο μου σχόλιο ότι ο Νϊκος Λάσκαρης και ουσιαστικά η οικογένεια του, τώρα μαθαίνουν τον ΑΡΗ. Μπορεί να άκουσαν πολλά, μπορεί να τους είπαν διάφορα, αλλά τώρα μαθαίνουν τον σύλλογο, τι εστί… ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ από πρώτο χέρι. Και φαίνεται ότι είναι καλοί μαθητές και αντιλαμβάνονται την δυναμική της ομάδας, τον κόσμο της, το ιδιαίτερο βάρος που έχουν τα 21 λάβαρα και η φανέλα με το Νο6 στο ταβάνι του Παλέ. Και έναν τέτοιο μεγαλομέτοχο θέλει ο ΑΡΗΣ. Να γουστάρει που είναι στο γήπεδο, όχι να έρχεται επειδή πρέπει. Να θέλει να δει τον ΑΡΗ, όχι γιατί έβαλε κάποια χρήματα, αλλά για να πανηγυρίσει την νίκη του. Και είναι σημαντικό ότι και η σύζυγος του ακολουθεί το ίδιο μονοπάτι.
Το δεύτερο θεματάκι έχει να κάνει με τον Βασίλη Σίμτσακ και πόσο τελικά λάθος ήταν αυτοί οι οποίοι το καλοκαίρι, όχι μόνον φίλαθλοι αλλά και μέσα από την διοίκηση, κατέκριναν την κίνηση του Πρίφτη να τον κρατήσει στο ρόστερ και φέτος. Ο… άμπαλος για κάποιους Βασίλης Σίμτσακ, δεν έγινε Τιμ Ντάνκαν σε ένα βράδυ. Αλλά είναι ένας παίκτης τον οποίο πρέπει να έχει μία ομάδα. Γιατί έχει καρδιά, έχει ψυχή, έχει εμπειρία, έχει μυαλό, έχει την δύναμη να καθοδηγήσει τους συμπαίκτες του, να τους αλλάξει την ψυχολογία, να είναι το αφεντικό στα αποδυτήρια. Κάθε ομάδα που θέλει να φτάσει σε επίπεδο πρωταγωνιστή έχει έναν τέτοιο παίκτη, που δεν φαίνεται αλλά κάνει δουλειά. Βέβαια ο Σίμτσακ έκανε εξαιρετική δουλειά σε δύο παιχνίδια ντέρμπι, όπως με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Οπότε και από αγωνιστικής πλευράς έχει προσφέρει πάρα πολλά.
Το τρίτο θεματάκι έχει να κάνει με την ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, η οποία ήταν κακή στον αγώνα του Σαββάτου. Ο Νίκος Λάσκαρης μαθαίνει και την ελληνική πραγματικότητα από πρώτο χέρι και είδε ότι σε αυτό το κομμάτι πρέπει να δουλέψει σκληρά. Ο ίδιος ήταν δυσαρεστημένος με την διαιτησία και καλά έκανε. Και να σκεφτεί κανείς ότι ακόμα είναι στους πρώτους του μήνες στον ΑΡΗ. Ο μεγαλομέτοχος όσο και να μην θέλει, πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα και να προστατεύσει την ομάδα, την επένδυση του. Θα πρέπει να βρει έναν άνθρωπο (γιατί αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποιος να κάνει αυτή την δουλειά στην διοίκηση της ΚΑΕ) ο οποίος να ενισχύσει την προσπάθεια του, και να ασχολείται με το συγκεκριμένο κομμάτι μέσα στην ΚΕΔ και την ΕΟΚ ώστε να μην έχει ανάλογες διαιτησίες η ομάδα. Και για όσους θεωρούν ότι η διαιτησία ήταν καλή, τότε ας ευχηθώ να την έχει ο ΑΡΗΣ και σε εκτός έδρας παιχνίδια, στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναικό στο Κύπελλο ή με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα για παράδειγμα. Και να δω τότε τι θα πουν…
Το τέταρτο θεματάκι έχει να κάνει με το ρόστερ και ορισμένο  υς παίκτες. Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν είναι από τους προπονητές που αλλάζουν παίκτες. Τους στηρίζει μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Πρόσφερε ήδη στήριξη στον Ντόμινικ Ουότερς ο οποίος σίγουρα δεν έχει βρει τον ρόλο του στην ομάδα. Ο κόουτς όμως τον πιστεύει. Ένας άλλος παίκτης που δείχνει ότι είναι ο αδύναμος κρίκος είναι ο Τσούπκοβιτς, ο οποίος πήρε ελάχιστον χρόνο κόντρα στον ΠΑΟΚ. Θα του δοθεί χρόνος για να δείξει ότι αξίζει θέση στο ρόστερ. Αν γίνει κάποια αλλαγή θα γίνει σε συνάρτηση και με τι γίνεται σε άλλες θέσεις όπως αυτή του Ουότερς. Για παράδειγμα δεν είναι απίθανο το σενάριο με μία αλλαγή του Τσούπκοβιτς, την μεταφορά του Κοέν στο “4”, την απόκτηση ενός Έλληνα σέντερ και την απόκτηση ενός κοινοτικού γκαρντ για να ενισχύσει κυρίως το δίδυμο Ουότερς-Ξανθόπουλου. Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν φαίνεται να απασχολεί άμεσα την τεχνική ηγεσία.
Το πέμπτο θεματάκι είναι ο Βασίλης Ξανθόπουλος ο οποίος διανύει μία δεύτερη… καριέρα. Εξαιρετικός μέχρι στιγμής, κάλυψε ακόμα και το κενό του παρουσιάστηκε από την μέτρια απόδοση του Ουότερς. Εϊναι η ευχάριστη έκπληξη και νομίζω ότι γενικά θα είναι ένας παίκτης-κλειδί για τον φετινό ΑΡΗ.
Στο αγωνιστικό δεν θέλει να σταθώ πολύ, ο Ουάιτ βρίσκει ρυθμό και ο ΜακΝίλ απέδειξε ότι είναι ο παίκτης ο οποίος πρέπει να παίρνει πάντα την μπάλα στο τέλος. Η ομάδα του ΑΡΗ δεν έπαιξε καλά, όμως δεν έπαιζε μόνη της. Υπήρχε και ένας αντίπαλος ο οποίος προσπάθησε να… καταστρέψει το παιχνίδι του ΑΡΗ, γνωρίζοντας ότι διαφορετικά δεν μπορούσε να το παλέψει. Αν βάλουμε στην γενική εικόνα και την διαιτησία, με την λογική ότι ο ΠΑΟΚ εκτέλεσε 32 βολές, ο ΑΡΗΣ 16 και αν οι βολές ήταν περίπου στο ίδιο νούμερο, το αποτέλεσμα θα ήταν πολυ΄διαφορετικό. Δεν νομίζω ότι η νίκη κρύβει τα προβλήματα, γνωρίζοντας την λογική του Πρίφτη τα έχει ήδη επισημάνει στους παίκτες του.
Υ.Γ.1: Συμφωνία για την εταιρεία ένδυσης NG6 του Νίκου Γκάλη και κανείς δεν το πήρε χαμπάρι. Θα έπρεπε να δοθεί η απαραίτητη δημοσιότητα για να έχει έσοδα η ΚΑΕ. Η κίνηση βέβαια είναι εξαιρετική και δείχνει το επίπεδο της συνεργασίας Λάσκαρη-Γκάλη.
Υ.Γ.2: Θετικότατη η παρουσία του κ. Καρυπίδη αλλά και του Νίκου Αναστόπουλου στο Παλέ. Κίνηση που δείχνει ότι ο ΑΡΗΣ είναι ένας και πρέπει όλα τα τμήματα του να έχουν καλές σχέσεις και αν μπορούν να έχουν και κοινή στρατηγική σε ορισμένα ζητήματα. Περιμένω κάτι ανάλογο να γίνει και από την ΚΑΕ, αν και ο Λάσκαρης δεν είναι του ποδοσφαίρου. Τουλάχιστον ας σταματήσουν κάποιες περίεργες δηλώσεις από κάποιους που θέλουν να υπάρχει μία τεράστια γραμμή ανάμεσα στα δύο τμήματα. Για τους δικούς τους σκοπούς…
Υ.Γ.3: Άριστη η συμπεριφορά του κόσμου που παρέδωσε μαθήματα “πως να κάνεις μία έδρα καμίνι χωρίς να πεταχθεί το παραμικρό”. Γιατί και εδώ κάποιοι τα είχαν πει αλλιώς στον μεγαλομέτοχο και αλλιώς τα βλέπει πλέον…

Προτεινόμενα Άρθρα