"Αφεντικό" ο ΑΠΟΕΛ (vid)

από AllAboutARIS

Μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για τέταρτη φορά στην ιστορία του πήρε ο ΑΠΟΕΛ μετά το «καθαρό» 2-0 επί της Σλάβια Πράγας στο ΓΣΠ.

“Καθαρό” προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης πήρε το βράδυ της Τρίτης ο ΑΠΟΕΛ, μετά το 2-0 επί της Σλάβια Πράγας στο ΓΣΠ. Η ομάδα του Γιώργη Δώνη εμφανίστηκε σοβαρή στον αγωνιστικό χώρο και ευτύχησε να… σοκάρει από νωρίς το φαβορί, με τα δύο πολύ γρήγορα γκολ.

Αυτή ακριβώς η επιθετική τους αποτελεσματικότητα αλλά και το γεγονός ότι… άντεξε στην άμυνα όποτε χρειάστηκε, χάρισε στους πρωταθλητές Κύπρου την ευκαιρία να πάνε στην Τσεχία έχοντας ένα πολύ σημαντικό εχέγγυο. Μετά τα γκολ των Κυπρίων, το δεύτερο εκ των οποίων φα-ντα-στι-κό από τον Στάθη Αλωνεύτη, η Σλάβια πίεσε και προσπάθησε έστω να πετύχει το ένα πολύτιμο εκτός έδρας γκολ, ωστόσο οι παίκτες της είτε αστόχησαν είτε βρήκαν έτοιμο τον Βάτερμαν.

Το γκολ που άνοιξε το σκορ πέτυχε στο 2′ ο Ντε Καμάργκο με κοντινή προβολή μετά από κόρνερ του Εμπεσίλιο, ενώ οκτώ λεπτά μετά, στο 10′, ο Στάθης Αλωνεύτης έφυγε στην αντεπίθεση και «κρέμασε» τον Λαστούβκα με ένα πλασέ στην κίνηση από αυτά… όταν τα βάζει ο Μέσι, μιλάμε για τα «γκολ της αγωνιστικής»!

Στη συνέχεια του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν τη μερίδα του λέοντος στις ευκαιρίες, όπως την καλή κεφαλιά του Σκόντα στο 24′, το διαγώνιο σουτ του Φρίντριχ στο 36′ που έσωσε ο Βάτερμαν αλλά και τις δύο στο φινάλε. Αρχικά, το δοκάρι του Μεσάνοβιτς στο 77′ και τρία λεπτά μετά την κοντινή προβολή του Σκόντα που απέκρουσε και πάλι ο γκολκίπερ της κυπριακής ομάδας. Σε κάθε περίπτωση, ο ΑΠΟΕΛ ήταν σοβαρός και αποτελεσματικός στα σημεία που χρειάστηκε και για αυτό, εξασφάλισε και τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Igor de Camargo GOAL HD -APOEL (Cyp) 1-0… από taftadarka2016

Efstathios Aloneftis Goal HD – APOEL (Cyp) 2… από Football–Live
Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Ρουέδα, Καρλάο, Λάγο, Μοράις, Βινίσιους, Εμπεσίλιο (83′ Μπερτόλιο), Αλωνεύτης (68′ Φαρίας), Ορ (52′ Eφραίμ), Ντε Καμάργκο.

Σλάβια Πράγας: Λαστούβκα, Φρίντριχ, Γιούγκας, Νγκατό, Μπορίλ, Σούτσεκ, Χούσμπαουερ, Ροτάν (72′ Μεσάνοβιτς), Φαν Μπιούρεν (46′ Σμρίχαλ), Στοχ (79′ Σικόρα), Σκόντα.

Προτεινόμενα Άρθρα