Νίκησε ο πιο έτοιμος

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ ηττήθηκε με σκορ 2-1 από τον Παναιτωλικό στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας του. Καλή εμφάνιση από τους "κίτρινους" στο Α΄ μέρος, πιο έτοιμος και με μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή του ο Παναιτωλικός, τραγικός ο ρέφερι της αναμέτρησης, χάλασε το παιχνίδι με τις αποφάσεις του.

Έτσι ξεκίνησε

Δεύτερο κατά σειρά φιλικό και ο Δημήτρης Σπανός δοκίμασε ένα πολύ διαφορετικό σχήμα από εκείνο που είδαμε στον αγώνα με τη Βέροια. Ο Αναγνωστόπουλος πήρε τη θέση του Καντιμοίρη στα γκολποστ, έχοντας μπροστά του Τζανακάκη, Σόουζα, Δεληζήση και Τσουμάνη στην άμυνα. Ο Στεφάνοβιτς πήρε θέση μπροστά από τους Παυλίδη-Νίκιτς που ήταν το δίδυμο στα χαφ. Πασάς και Κάσσος κάλυπταν τις πλευρές και ο Διαμαντόπουλος ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Διάθεση, καλή άμυνα και… Σόουζα Απέναντι σε μία ομάδα επιπέδου Super League (η οποία έκανε την πρόβα τζενεράλε, καθώς το επόμενο Σ/Κ ξεκινάει το πρωτάθλημα της Super League και ήταν σαφώς πιο έτοιμη από τους κίτρινους που βρίσκονται ακόμη στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους), ο ΑΡΗΣ μπήκε σαφώς καλύτερα από το φιλικό με τη Βέροια, με αρκετή διάθεση και μπόλικη διάθεση να παίξει κάθετα με μία πιο ανοικτή άμυνα. Την ώρα που η ομάδα του Σπανού ήταν αρκετά δραστήρια, καλύτερη στο γήπεδο και παίζοντας κυρίως από τα πλάγια, το γκολ ήρθε από μία στατική φάση και δια ποδός Σόουζα. Στο 16ο λεπτό ο Στεφάνοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ στην περιοχή και ο Πασάς με κεφαλιά-πάσα έδωσε τη δυνατότητα στον Πορτογάλο να σκοράρει με δυνατό γυριστό για το 1-0.

Η επίτευξη του τέρματος έδωσε ψυχολογία στους παίκτες του Δημήτρη Σπανού, οι οποίοι ανέβασαν κι άλλο την απόδοσή τους και στο 18΄ θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματά τους, όμως ο Πασσάς δεν έκανε καλό κοντρόλ και δεν κατάφερε να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι. Όσο περνούσε η ώρα, ο ΑΡΗΣ ανέβαζε ρυθμούς ενώ η πίεση που ασκούσε όταν βρισκόταν σε θέση άμυνας, δεν επέτρεπε στους αντιπάλους του να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα.

Απάντησε ο Παναιτωλικός με… τραβηγμένο πέναλτι

Η πίεση των παικτών του ΑΡΗ δεν επέτρεπε στον Παναιτωλικό να προσεγγίσει εύκολα στην περιοχή του Αναγνωστόπουλου. Ωστόσο οι Αγρινιώτες έφτασαν στην ισοφάριση χάρη στην “τραβηγμένη” υπόδειξη πέναλτι του διαιτητή, στο μαρκάρισμα του Κάσσου στον Κλέσιο. Ο Μάρκος Πάουλο το αξιοποίησε και έτσι στο 34′ ήρθε το 1-1.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, το ματς ισορρόπησε με καμία ομάδα όμως να μην σημειώνει την μεγάλη φάση και το 1-1 να διατηρείται μέχρι το τέλος του πρώτου 45λέπτου.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο ΑΡΗΣ -με διαφορετική ενδεκάδα από αυτή του πρώτου μέρους- προσπάθησε να πάρει την κατοχή της μπάλας και να μπει με αξιώσεις στ’ αντίπαλα καρέ, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του ήταν πιο δραστήριος και σε δύο περιπτώσεις έγινε απειλητικός (στο 62΄ και στο 63΄), όμως στην μία το σουτ του Μοράρ κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων ενώ στην άλλη ο Καντιμοίρης απέκρουσε το σουτ του Κλέσιο.

Άγγιξε το γκολ με Μπαργκάν

Η πρώτη καλή στιγμή του ΑΡΗ στο Β΄ μέρος ήρθε στο 70ο λεπτό, όταν ο Μπαργκάν έκανε την ατομική ενέργεια, βρέθηκε απέναντι από τον Κυριακίδη, με τον πορτιέρο του Παναιτωλικού όμως να λέει όχι και να παραχωρεί κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ιντζόγλου έπιασε την κεφαλιά, αλλά η άμυνα του Παναιτωλικού απομάκρυνε. Στην συγκεκριμένη φάση μάλιστα ο χαφ του ΑΡΗ τραυματίστηκε και αποχώρησε από το παιχνίδι.

Η απάντηση της ομάδας του Αγρινίου ήρθε στο 76΄ όταν ο Ρόσα εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Νέτο, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μάζορεκ έκανε το συρτό σουτ, με τον Καντιμοίρη ν’ απομακρύνει με τα πόδια. Ο πορτιέρο του ΑΡΗ χρειάστηκε και πάλι να επέμβει στο 81΄ και με διπλή απόκρουση να κρατάει ανέπαφη την εστία του.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο Παναιτωλικός αύξησε την πίεσή του και στο 87ο λεπτό κατάφερε να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα με τον Κλέσιο. Ο Μοζαμβικανός έκανε την κούρσα από τα δεξιά, απέφυγε δύο παίκτες του ΑΡΗ και με ωραίο σουτ νίκησε τον Καντιμοίρη, βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα του.

“Τίναξε” το ματς στον αέρα ο ρέφερι Μελιτζανίδης, με τις απαράδεκτες αποφάσεις του 

Στον χρόνο που υπολείπονταν μέχρι το τέλος, το παιχνίδι έγινε πολύ σκληρό, με τον ρέφερι Μελιτζανίδη να ερεθίζει ακόμη περισσότερο τα νεύρα των παικτών του ΑΡΗ με τα απαράδεκτα σφυρίγματά του. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων μάλιστα, ο διαιτητής έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Λώττα. Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν διαδικαστικά, με τον Παναιτωλικό να διατηρεί μέχρι το τελικό σφύριγμα το προβάδισμα και να παίρνει τη νίκη.

Προτεινόμενα Άρθρα