"Χάλκινη" η εθνική νεανίδων

από AllAboutARIS

Θετικά δείγματα γραφής έδωσε η Εθνική μας ομάδα πόλο των Νεανίδων εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Νόβισαντ και αυτό επιβεβαιώθηκε στο διεθνές τουρνουά "Πυθία Καπ" , στο οποίο κατέλαβε τη τρίτη θέση. 

Η Ελλάδα νίκησε στον μικρό τελικό της διοργάνωσης τη Ρωσία με 14-11 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Οι Ελληνίδες ήταν κυρίαρχες στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τις Ρωσίδες, έλεγξαν από την αρχή το ρυθμό, έβρισκαν επιθετικές λύσεις σε κρίσιμα σημεία και εκμεταλλεύτηκαν τις κακές στιγμές των Ρωσίδων (καθοριστικό σημείο όταν έχασαν πέναλτι οι αντίπαλες τη στιγμή που είχαν μειώσει στο 7-6), έπαιξαν καλή άμυνα στην καθοριστική τρίτη περίοδο, έφτιαξαν διαφορά κι έφτασαν φυσιολογικά στη νίκη.

Η Ελλάδα, που θα συνεχίσει την προετοιμασία της μέχρι την αναχώρηση για το Νόβισαντ στην Αθήνα, είχε 2/6 με παίκτη παραπάνω και η Ρωσία 2/7.

Οκτάλεπτα: 2-4, 4-3, 2-3, 3-4 

ΕΛΛΑΔΑ (Κ. Δήμου): Καζάνα, Μπιτσάκου, Νίνου Π. 1, Λούδη 2, Κανετίδου, Τσιμάρα 2, Νίνου Ειρ. 2, Μυριοκεφαλιτάκη 5, Κοκκινάκη, Ντούλη 1, Κοντονή, Λυκοθανάση 1, Γιαννακέα.

Για τη Ρωσία σκόραραν οι: Πόποβα 4, Σιριάεβα 3, Πύστινα 2, Τοπιτσάνοβα 2.

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ κατέκτησε η Ολλανδία που νίκησε την Ιταλία με 8-5 στον μεγάλο τελικό.

MVP Η ΜΥΡΙΟΚΕΦΑΛΙΤΑΚΗ

Πολυτιμότερη παίκτρια (MVP) του τουρνουά αναδείχθηκε η αρχηγός της ελληνικής ομάδας Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη. Καλύτερη τερματοφύλακας η Ιταλίδα Μπαντσέλι.

Τις απονομές έκαναν, από τους τοπικούς φορείς, ο Δήμαρχος Δελφών Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, η Αντιδήμαρχος Ιτέας Λιάνα Πιλάλα, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας Τεντ Γουόρθ, η Περιφερειακή Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογάννη, Πέγκυ Αραβαντινού, η Πρόεδρος του ΝΟ Ιτέας Σοφία Αναγνωστάκου, η Πρόεδρος Τοπικής Ενότητας Κίρρας Γεωργία Μαντά, ο Αντιδήμαρχος Άμφισσας Αριστείδης Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Άμφισσας Νικόλαος Βενετσάνης και η Πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας Άμφισσας Βάσω Καλαντζάκου. Από την ΚΟΕ ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Κατσαρός.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ:

Ολλανδία
Ιταλία
ΕΛΛΑΔΑ
Ρωσία
Αυστραλία
Σερβία

Προτεινόμενα Άρθρα